Diplomering eerste Lefgozers Laverhof

SCHIJNDEL – OAcht medewerkers hebben op 29 september bij Stichting Laverhof hun zorgopleiding afgerond en hun diploma in ontvangst genomen. Ze hebben deelgenomen aan het regionale ‘Lefgozer’-project, waarbij zij-instromers met een minimale MBO achtergrond, zich in anderhalf jaar om kunnen scholen tot gediplomeerd verzorgende IG/niveau 3. Dit traject duurt normaal 3 jaar, maar door middel van dit versnelde traject kan dit in anderhalf jaar.

‘Deze medewerkers zijn échte Lefgozers, omdat ze in februari 2020 met de opleiding gestart zijn, vlak voordat in maart corona uitbrak. Ze zijn bijna de gehele coronatijd met hun opleiding bezig geweest. Een aantal van hen heeft zelfs wekenlang in beschermde pakken gewerkt op een corona-afdeling. Ze waren toen nog maar net gestart. Petje af, het is zeker niet makkelijk geweest, maar ze hebben het gered’, zegt Judith de Koning, coördinator van het Lefgozer- traject binnen Laverhof, trots.

‘Nu zijn ze gediplomeerd verzorgende IG/niveau 3, maar het echte leren gaat door op de afdeling na diplomeren. Binnen Laverhof gaan we verder met het Lefgozer-traject. Inmiddels zijn er recent weer 9 nieuwe Lefgozers gestart.
Naast deze Lefgozers zijn in 2021 ook nog 12 reguliere leerlingen gediplomeerd op niveau 2,3 en 4. Ook zij hebben in een heel moeilijke tijd hun opleiding afgerond. Ze heten geen Lefgozers, maar ze zijn het wel degelijk! Laverhof is ook in coronatijd bewust verder gegaan met opleiden en daar plukken we nu de vruchten van.’

Ben je geïnteresseerd in het Lefgozer-traject? Meer informatie over het Lefgozertraject in de regio Brabant vind je op www.lefgozer.nu.

Foto's:


0