Kinderboekenweekfeest met workshops in Bibliotheek Den Dungen

DEN DUNGEN – Muziek maken in de bibliotheek? Verhalen bedenken met een echte schrijfster? Bibliotheek Den Dungen organiseert op 17 oktober voor de vierde keer het Kinderboekenweekfeest. Dit jaar is het thema ‘worden wat je wil’ en de bibliotheek heeft vier hele leuke workshops klaarstaan.

Door Danny van Gend

Of het nu dokter, piloot of prinses is, tijdens de Kinderboekenweek kan je dit jaar worden wat je wil. Om kinderen de kans te geven om op een leuke manier kennis te maken met een aantal beroepen, vindt op 17 oktober het Kinderboekenweekfeest plaats.

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen basisschoolkinderen bij de bibliotheek in Den Dungen terecht voor het Kinderboekenweekfeest. Speciaal voor het evenement komen vier speciale gasten langs. Volgens Laurie Korsten van Bibliotheek Den Dungen gaat het een super leuke middag worden. “We hebben vier leerzame, maar vooral ook leuke workshops, georganiseerd.”

“We krijgen schrijfster Novi Fitz, op bezoek die komt voorlezen uit haar boek Jochem en de Draak. Theaterontwerper Judith Abels gaat kinderen omtoveren tot ‘ietsenmakers’, Theaterdocente Heleen Korthals gaat toneelspelen en wordt ‘alles-wat-je-maar-wilt’ en tot slot komen Harmonie Wilhelmina samen met Beat-It muziekeducatie een slagwerkworkshop geven.”

“Al deze workshops worden op maat gemaakt. Hierbij hebben we drie groepen, kinderen uit groep 1-2-3 krijgen bijvoorbeeld een andere slagwerkworkshop dan kinderen uit groep 4-5-6 en scholieren uit groep 7-8 krijgen ook weer iets anders. Met deze leuke workshops kunnen kinderen verschillende beroepen verkennen.”

Een van de gasten is schrijfster Novi Fitz, in Den Dungen misschien beter bekend onder haar echte naam Annie Voets. Zij komt voorlezen en kinderen kunnen vervolgens fantaseren over het einde zo vertelt ze. “Ik lees uit mijn eigen boek voor, maar bij iedere groep stop ik op een ander punt. Bij groep 7-8 lees ik bijvoorbeeld alleen het eerste hoofdstuk voor en mogen kinderen zelf het verhaal afmaken. Aan de andere kant zal ik bij groep 1-2-3 wat meer helpen bij het fantaseren van het verhaal.”

Het boek Jochem en de Draak gaat over een jongen die niet lekker in zijn vel zit, het enige waar hij echt van geniet is het voorleesuurtje op school, als hij in het verhaal kan ‘verdwijnen’, zo legt de schrijfster uit. “Bij Jochem en de Draak is fantasie erg belangrijk. Jochem beleeft de wildste avonturen als hij in het verhaal ‘verdwijnt’. Waar Jochem in het boek zijn verhaal fantaseert, wil ik dat de kinderen in de bieb hetzelfde laten doen. Lezen is een reis die kinderen in hun hoofd meemaken en daar wil ik graag bij helpen.”

Het Kinderboekenweekfeest vindt plaats op zondag 17 oktober van 14:00 – 16:15 in de bibliotheek in Den Dungen. De toegangsprijs voor kinderen is €5,- en daarvoor mogen ze deelnemen aan alle vier de workshops en krijgen ze ranja. In verband met de indeling van leeftijdsgroepen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan per mail: activiteiten_bieb@outlook.com (graag bij de aanmelding vermelden welke groep het kind zit).

Het kinderboekenweekffeest is een groot avontuur.

Foto's:


0