Onthulling kunstwerken van inwoners Rosmalen

ROSMALEN – Twee indrukwekkend grote schilderijen zijn er gemaakt tijdens het Community-Art project ‘Verbinding’ op 12 september jongstleden. Het project betrof een samenwerking van inwoners uit Rosmalen en omstreken en kunstenaars van stichting KuBra.

De schilderijen bestaan uit verschillende kleinere panelen die zijn beschilderd door enthousiaste burgers uit Rosmalen.nKunstenaars van Stichting KuBra hebben hen daarbij begeleid. Veel bewoners hadden zich van tevoren al aangemeld, maar ook op de dag zelf schoven nog veel meer mensen spontaan aan. Jong en oud heeft aan de creaties meegewerkt. Het eerste werk is een schilderij naar van Gogh; de brug symboliseert het project ‘Verbinding’. Het tweede werk is een schilderij naar Picasso: muziek verbindt. De gemeente ’s-Hertogenbosch en de wijkraad van Rosmalen ondersteunden het initiatief.

De kunstwerken worden op de gevel van de KuBra-Art Galerie geplaatst en op zaterdag 9 oktober om 14.00 uur worden ze officieel onthuld door wethouder van Cultuur Mike van der Geld. De onthulling vindt plaats in en rondom de KuBra-Art galerie, gevestigd op Achter de Driesprong 9 in Rosmalen. (zie www.stichtingkubra.nl)

Foto's:


0