Winkelcentrum Molenhoek en Heemkundekring bundelen krachten voor spaaractie

ROSMALEN – Tot medio november heeft u de mogelijkheid om plaatjes te sparen om hiermee van het album dat Winkelcentrum Molenhoek uitgeeft een prachtig naslagwerk te maken. Dit leuke initiatief kwam tot stand door een samenwerking met Ronald en Antoinette van Grinsven, Heemkundekring Rosmalen en de winkeliers van Winkelcentrum Molenhoek.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Bij iedere € 10,00 aan boodschappen ontvangt u bij de winkeliers van het winkelcentrum een pakje met vier stickers. Door het verzamelen en plakken van de plaatjes in het speciaal hiervoor ontworpen boek creëert u uw eigen historisch naslagwerk. Natasja Nas: “Het idee kwam tot stand toen we hoorden van soortgelijke spaaracties in andere dorpen. Als winkeliersvereniging waren we op zoek naar de mogelijkheid voor een nieuwe actie. Vooral het idee om op deze manier een grote actie op te zetten leek ons een leuk initiatief. De oplage is 7000 exemplaren en de actie is voor iedereen, maar we trekken met deze actie vooral de aandacht van echte Rosmalense mensen. We zochten contact met Ronald en Antoinette van Grinsven en vroegen hun om hulp voor het samenstellen van het boek. Zij betrokken er weer de Heemkundekring bij zodat er heel veel historische informatie beschikbaar kwam. Oud Rosmalen was van het begin af aan onze intentie.”

Natasja: “Het was eigenlijk de bedoeling om deze actie vorig jaar in te zetten maar door corona kon de actie niet doorgaan. Behalve dat we het op dat moment niet gepast vonden mochten we ook geen extra aandacht van publiek trekken. Het boek is gratis af te halen bij de Readshop, Stomerij Cristal Cleaning of DA & Beauty X. Het boek bevat ruimte om 216 plaatjes in te plakken. Alle winkeliers in de Molenhoek doen mee met uitzondering van Aldi en Kruidvat. De voorbereiding heeft vier maanden tijd gekost en het boek is met heel veel liefde voor Rosmalen en enthousiasme gemaakt.”

Natasja: “We geven 5 x 100 pakjes stickers weg. Je kunt die pakjes winnen door deze winactie op de facebook pagina van winkelcentrum Molenhoek te liken en te delen voor vrijdag 8 oktober.
Winkelcentrum Molenhoek Molenhoekpassage 10 5242 CZ Rosmalen info@molenhoek-passage.nl

Foto's:


0