Berne-Anders activiteit op maandag 15 november

HEESWIJK-DINTHER – “Berne als biotoop” Lezing door Rien de Visser
Op maandag 15 november verzorgt Rien de Visser in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther een presentatie in woord en beeld over “Berne als een biotoop”. Bij de presentatie van Rien de Visser worden veel herkenbare onderwerpen geraakt. Met zijn kennis van allerlei wetenswaardigheden is dit een bijzondere manier om meer te horen over de historie van Berne en Heeswijk-Dinther.

De Heeswijkenaar Rien de Visser is geboren en getogen in het poortgebouw van Kasteel Heeswijk. Daarmee is de begeestering ingegeven voor cultuurhistorie en voor de verhalen achter allerlei plekken, gebouwen en bovenal mensen. Op die manier kijkt hij in de presentatie ook naar de omgeving van Berne. Juist de verhalen en bijzonderheden vormen de bron van de lezing.
Rien de Visser laat zijn licht schijnen over een rijke schakering aan voorwerpen, gebouwen en mensen. Mensen met een missie, die denken, dromen, doen en laten. Het vormt de historie van Heeswijk en omgeving waarbij hij laat zien dat uiteindelijk alles zijn eigen plek heeft. Verhalen met passie over het erfgoed dat de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther en omgeving heeft neergezet. Van Gymnasium tot het Slotje, van boerenapostel tot abt, van boek tot bier!
De avond begint om 20.00 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk. De entree bedraagt € 10 inclusief koffie/thee in de pauze. Aanmelden is noodzakelijk. In verband met de geldende RIVM-maatregelen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Registratie kan via een mail naar : berne-anders@abdijvanberne.nl

Foto's:


0