18 november 2021

Donki Sjot wint van laagvlieger Spaarnestad

DEN DUNGEN – Afgelopen zaterdag mocht Donki Sjot Heren 1 weer in de eigen Misse aantreden om te volleyballen tegen Spaarnestad Heren 1. Vanwege de corona maatregelen werd de wedstrijd in een lege sporthal gespeeld. Ook een speler moesten we vanwege een positieve test missen. Met deze beperkingen moesten we het zien te doen.

We begonnen de eerste set met de volgende spelers: Joël, Sven, Axel, Dirk, Luuk, Jeroen en libero Daan. Deze set werd met weinig overtuiging gespeeld waardoor we al snel tegen een achterstand aankeken. De mannen uit Haarlem speelde een goed spel en trokken uiteindelijk ook aan het langste eind. Eindstand 25-21.

In de tweede set ging het een stuk beter, er werden meer eigen punten gescoord en er werd met meer enthousiasme gespeeld. Al snel kwamen we op een mooie voorsprong. Passend en aanvallend kregen we de wedstrijd onder controle. Uiteindelijk wisten we de voorsprong uit te breiden tot 24-16. De set werd door veel eigen fouten en rommelig spel toch weer spannend. Pas bij een stand van 24-23 wisten de Dungense heren te scoren en de set te pakken. Eindstand 25-23.

In de derde set ging het lang gelijk op. De passing lag bij Donki Sjot erg goed waardoor aanvallend meer opties ontstonden en op die manier ook meer kansen konden worden benut. Met name Niki Samardzic zijn pass en de aanval van Sven Smits waren beslissend voor de set. De set werd gewonnen met 25-20.

De vierde set leek erg veel op de derde set, wederom ging het lang gelijk op. Beide teams wisten goede ballen te scoren. Ondanks een rommelig einde wisten we de wedstrijd goed af te sluiten. Eindstand: 25-23. Met een 3-1 winst houden we nog steeds alle punten in de Misse. Volgende wedstrijd is op 4 december in Bedum waar we mogen spelen voor de beker.