Klets van ons Eigen: Geannuleerd

We keken toch wel met angst en beven uit naar de persconferentie van afgelopen vrijdag. Een dag later zou het 11-11 bal zijn in ons mooie Zandhazendurp. Het hele gezin leefde er al maanden naartoe. Twee van onze meiden zelfs al anderhalf jaar.

Met twee dansmariekes in het gezin, weet je dat carnaval niet alleen bestaat uit zuipen en hossen. Het bestaat ook uit trainen, trainen en nog eens trainen. Een gardedans kennen, een gezamenlijke dans leren en er ook nog een showdans in stampen. Om vervolgens op 11-11 eindelijk dat harde werken beloond te zien worden met een optreden voor de Raad van XI, alle clubjes en andere carnavalsliefhebbers.

Maar ja, dat ging dus voor het tweede jaar op rij niet door. Er waren wel wilde plannen. Het had op een andere dag gekund. Wellicht met zittend publiek. Of buiten. Of desnoods online. Maar de vraag bleef: ook al organiseer je het volgens de regels, kun je het überhaupt wel maken? Een ander is blijkbaar zo besmet. Ik hoorde een verhaal van een besloten feest met 59 man, waarvan 51 bezoekers erna positief testten. Gevaccineerd en wel natuurlijk.

Gelukkig zijn kinderen zo lekker flexibel, hoor je dan (ik als ouder had er inderdaad wat meer moeite mee). Natuurlijk werd er flink gebaald, maar gelukkig was daar het vooruitzicht op Sinterklaas en het zetten van de schoen, dus dat verzachtte wat. Bovendien zei de oudste nog: gelukkig mag ik nog wel naar de SJV Disco.

Nee dus. Een paar uur van tevoren werd ook dat feestje afgelast. Toen was het wel even minder gezellig in huize Verbiesen. Omdat ook ouders flexibel kunnen zijn, werd er in allerijl een pyjamaparty georganiseerd met een paar vriendinnen, M&M’s en een leuke film. Maar toch…

Als het zo doorgaat, blijft Die van Men eeuwig prins en dat is ook weer zoiets. Nee, laten we toch maar kijken naar wat er wél mag. En laat die meiden in hemelsnaam een keer optreden.

Groetjes Sophie Fleur Verbiesen

Foto's:


0

Geef een reactie