Smikkelend en smullend KiKa steunen

BERLICUM – David van Dam uit Berlicum is al zijn hele leven een sportief man. Een die vanwege zijn jonge gezin op enig moment zijn voetbalschoenen ruilde voor hardloopschoenen. Daarmee werd een nieuwe passie geboren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor KiKa. David loopt marathons en zamelt gelijk geld in voor dit goede doel. Daarnaast bewandelt hij ook andere wegen om de KiKa-pot te spekken. Zo kan iedereen in de regio Berlicum, Rosmalen en Den Bosch tot 2 december een KiKa Stol bij hem bestellen voor € 10,-. De helft van het bedrag gaat rechtstreeks naar KiKa.

Door Wendy van Lijssel

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! Het is een credo waar David van Dam 100% achter staat en 300% steunt. Dat doet hij door het nuttige met het aangename te verenigen. David is namelijk een gepassioneerd hardloper. Een uit de hand gelopen hobby die hij al jaren met veel plezier beoefend. Zo is het aangename in deze uitgelegd. Het nuttige is dat hij dat niet alleen doet voor zijn eigen plezier. David loopt namelijk marathons in binnen- en buitenland en zamelt daarmee geld in voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Ook zijn gezin doet een duit in het Kika-zakje. Samen met zijn vrouw Carla en kinderen Demian, Luka en Vajèn is het gezin buiten coronatijd met een kraampje te vinden op evenementen in de regio waar met een ‘Rad van Fortuin’ en door lokale ondernemers gesponsorde prijzen, geld ingezameld wordt.

Iedereen kent wel iemand die de ziekte heeft of eraan is overleden. Ook David ontsprong in deze die dans niet. Zijn schoonvader werd ziek en overleed uiteindelijk. Zijn schoonzusje werd op jonge leeftijd ziek en kreeg op latere leeftijd een andere variant en vrienden verloren hun kind aan kanker. David liep al enkele jaren hard toen hij vanwege de optelling van wat hij meemaakte in zijn naaste omgeving in 2016 besloot zijn hobby te koppelen aan KiKa. “Vanaf dat moment ben ik met het lopen van nationale en internationale marathons over de hele wereld als Kika runner geld in gaan zamelen. Afgelopen september heb ik samen met een Kika-groep de marathon van Berlijn gelopen. Dat zijn allemaal mensen die ik heb leren kennen via KiKa. Zij doen hetzelfde als ik”, legt David uit.

De KiKa lopersgroep inspireert en stimuleert elkaar. Zij lopen niet alleen samen marathons, maar delen ook hun verhalen en ideeën met elkaar. Het initiatief voor de verkoop van KiKa kerststollen komt dan ook van een van zijn collega lopers. Het sprak David direct aan want: “Doorgaans probeer ik financiële steun te werven, maar kan ik daar niet veel tegenover zetten. Dat is in deze wel zo. Na bestelling ontvang je voor € 10,- een ambachtelijk gemaakte 1000 gram wegende luchtdicht verpakte kerststol in een speciale Kika stoldoos”, aldus David enthousiast. Zo is het dus mogelijk om smikkelend en smullend KiKa te steunen.

De KiKa Kerststollen kunnen besteld worden tot 2 december. Vervolgens gaat een ambachtelijk bakker ze maken. David haalt ze vers van de pers op en bezorgt ze hoogstpersoonlijk tussen 10 en 24 december bij mensen die in de regio Berlicum, Rosmalen en Den Bosch wonen. Dat wil dus zeggen ook kernen zoals Middelrode, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Heeswijk-Dinther en Hintham. Plaatsen die rondom zijn woonplaats Berlicum liggen. Mensen die verder weg wonen en toch graag een stol willen, kunnen de stol in overleg bij hem thuis ophalen of de stol op laten sturen, waarbij de verzendingskosten voor de ontvanger zijn.

Uiteraard hoopt David dat mensen een of meerdere stollen bij hem gaan bestellen. “Er komt geen euro op mijn rekening. Het gaat rechtstreeks naar KiKa en de bakker die de stollen produceert”, legt hij uit. In verloop van jaren zamelde David en zijn gezin al circa € 35.000,- in voor KiKa. Hij hoopt met de actie dit bedrag weer een mooi duwtje omhoog te geven. Het vele werk wat hij er ook in deze mee heeft is geen probleem: “Door alle onderzoeken die mede mogelijk gemaakt worden door inzamelingsacties is de overlevingskans voor kinderen met kanker gestegen van 75 naar 83%. Ik lees ook verhalen over kinderen die kanker hadden en inmiddels genezen zijn. Het geeft enorm veel voldoening dat je daar dan een bijdrage aan hebt geleverd. Ik zet echter in op 100% genezing. Daarom blijf ik hardlopen voor KiKa en samen mijn gezin activiteiten ontplooien om geld in te zamelen.” Bestellen kan via www.daviddraaftdoor.com/bestel-nu-je-kika-stol/ Voor meer informatie: davidvandam@kpnmail.nl

Carla en David van Dam zijn druk met de verkoop van Kika-Kerststollen.

Foto's:


0

Geef een reactie