Marc van Delft vertrekt in goed overleg bij Nulandia

NULAND – Nulandia had Marc van Delft graag zien blijven, maar de trainer heeft ervoor gekozen om aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen. Van Delft is bezig aan zijn vierde seizoen in Nuland, waar hij geliefd is. Toch zegt zijn gevoel dat het tijd is om Nulandia te verlaten.

Van Delft tekende eerder nog tot medio 2023 bij, maar toen was al wel bepaald dat er eind dit jaar een evaluatie zou komen met de technische commissie (TC). Diezelfde TC had de Bosschenaar erg graag binnenboord gehouden, stellen Mart van Lokven en Rob van Nistelrooij namens de TC. ,,Vanuit Nulandia hadden we graag gezien dat Marc ook komend seizoen voor de groep stond, maar we respecteren het besluit dat hij zijn gevoel wil volgen. Het is jammer voor de club en de spelersgroep. Ook zij hadden graag nog een extra jaar met Marc samengewerkt.”

Van Delft is in het dagelijks leven uitbater van café ’t Verguld Hertje in Rosmalen en traint ook nog het elftal van zijn zoon bij RKKSV. Hij verklaart zelf dat zijn besluit om te vertrekken niet over één nacht ijs is genomen. ,,Het was moeilijk omdat ik een geweldige club met hele fijne mensen en een fantastische selectie ga verlaten. Maar ik volg mijn gevoel en denk dat dit de juiste beslissing is.” Het is nog niet bekend wat de trainer volgend seizoen gaat doen.

Zover kijkt Van Delft ook nog niet, hij focust zich op het hier en nu met Nulandia 1 en 2. Het eerste elftal staat bovenaan en wil graag naar de derde klasse promoveren. ,,Jullie zijn ook nog niet van me af, we gaan er alles aan doen om onze doelstellingen te halen”, benadrukt Van Delft, die vorig jaar al dicht bij die gewenste promotie was, maar door het coronavirus werd er een streep gezet door de competitie. Dit jaar wil hij het karwei dus alsnog afmaken.
Van Delft adviseert collega-trainers in de regio om te solliciteren op de vacante functie in Nuland: ,,Nulandia is een fijne, goed georganiseerde club met een goede TC. Én een goede spelersgroep.” Eventueel geïnteresseerde trainers kunnen zich melden via: tc@nulandia.nl.

Foto: v.l.n.r. Mart van Lokven, Marc van Delft en Rob van Nistelrooij.

Foto's:


0