In memoriam Wim van Helvoort

BERLICUM – Het Sint Joris Gilde heeft op oudejaarsavond 2021 het slechte bericht ontvangen dat Wim van Helvoort is overleden. Op donderdag 6 januari is afscheid genomen van deze Gildebroeder in hart en nieren.

Sinds zijn 17e was hij 54 jaar onvoorwaardelijk trouw aan het Gilde en altijd aanwezig. Hij is als jeugdtamboer begonnen en klom op tot Hoofdtamboer. Hij was een uitstekend schutter en nam trouw deel aan de onderlinge schietcompetitie en de schietwedstrijden van de Hoge Schuts. Ook was Wim Overheidslid, Deken Rentmeester.

Wim heeft een leven lang van alles gedaan voor de Guld. Wat hij allemaal voor devereniging heeft betekend is onwaarschijnlijk. En voor al die inspanningen en verrichtingen werd hij benoemd tot Eredeken van het Sint Joris Gilde. Een eretitel die hij dubbel en dwars verdiende. Daarnaast werd hij onderscheiden door de Gildenkring Maasland.
Met alles was hij zeer begaan. Schietwedstrijden, Gildedagen, Mei-vieringen in de Sint Jan, op Konings- en Koninginnedagen, Dodenherdenkingen, Sinterklaasintochten, uitvaarten en jubilea. Noem maar op. Organisatie van de eigen Gildedagen. Altijd was Wim erbij. Stokken en zilver vervoeren bij onze activiteiten. En als iemand een beroep op hem deed, voor wat dan ook, en het lag binnen zijn bereik, dan was hij er.
Ondanks zijn ziekte bleef hij gepassioneerd, bevlogen en begaan met De Guld, de Sint Joris Hof en het archief.
We moeten verder zonder Wim. Dat gaat niet meevallen. De Guld moet een bevlogen Gildenbroeder missen en wij allemaal een mooie mens.
Bedankt Wim, ut kumpt goewd . . .

Foto's:


0