Onze Club: Turnvereniging OJC Rosmalen

ROSMALEN – In de nieuwe rubriek Onze Club gaan onafhankelijke nieuwspartners De Rosbode en lokale omroep ROS op bezoek bij vrijwilligersorganisaties in Rosmalen en omgeving. In deze eerste aflevering: Turnvereniging OJC Rosmalen. De Rosbode en ROS bieden een gratis podium aan lokale vrijwilligerorganisaties. Het is een goede manier om club, activiteiten en prestaties van leden online en offline onder de aandacht te brengen. Heb je als vrijwilligersorganisatie nieuws en informatie die je breed met Rosmalen en omgeving wilt delen? Mail dan je berichten naar rosbode@janenjanmedia.nl.

Door Corrianne Schijvens van Hassel

Aan de T.M. Kortenhorstlaan in Sporthal De Hazelaar wordt al jaren dag in, dag uit met veel plezier gegymd, geturnd en sinds kort ook gefreerund door de leden van Turnvereniging OJC. Althans als de corona maatregelen het toelaten. De vereniging die vooral veel kinderen en tieners de mogelijkheid geeft om te kunnen turnen zit dringend om vrijwilligers en vakkrachten verlegen. Vanwege de huidige lockdown kunnen er momenteel ook geen mensen opgeleid worden.

Voorzitter Annelies van Lambalgen: “We hebben momenteel 330 leden en om de vereniging draaiende te houden hebben we vrijwilligers nodig en dat is best een uitdaging. We zoeken trainers, eventueel PABO/ALO-opgeleide mensen die de erkenning hebben om gymnastiek te mogen geven, mensen die activiteiten willen organiseren, maar ook bestuursleden. Trainers moeten gekwalificeerd en gecertificeerd zijn en door corona liggen de opleidingen die door de KNGU gegeven worden momenteel stil. Dat is balen want hierdoor kunnen we momenteel ook niet aan nieuwe trainers en zaal begeleiders komen die we wel nodig hebben.”

Annelies: “De turnsport is een sport die je binnen in een zaal beoefent en juist de binnensporten worden hard geraakt door de corona pandemie. Tijdens de eerste lockdown hebben we buiten beweeglessen aangeboden om toch in beweging te blijven en gedurende de vorige lockdown hebben alle leden elke week buiten getraind. Alles behalve ideaal, maar we moesten iets. Omdat onze wedstrijd turnsters geen NOCNSF-status hebben mochten ze niet binnen blijven trainen, maar er wordt wel van ze verwacht dat ze een bepaald niveau blijven behalen. Dankzij onze creatieve hoofdtrainster Ingrid Coppens kunnen we regelmatig alternatieve trainingen buiten aanbieden in plaats van de turntrainingen in de zaal. We kijken wat er wel kan en wat niet. Zo zijn we nu bezig, met toestemming van de gemeente, om op de parkeerplaats van De Hazelaar een tent neer te zetten om toch te kunnen trainen. Of dat gaat lukken is op dit moment nog niet duidelijk want naast de toestemming die we nodig hebben moeten we dit ook zelf financieren.”

Annelies: “De turnsport is de mooiste sport die er is. En ondanks dat het water ons tot aan de lippen staat gaat de liefde voor de sport en de verenging gewoon door. We spreken sinds corona ook nauwelijks ouders omdat ze de zaal niet in mogen en dan wordt het lastig om vrijwilligers te werven. Wilt u ons helpen of meer informatie over onze vereniging? Mail dan naar ledenadministratie@ojcturnen.nl”

Het radioitem met Turnvereniging OJC Rosmalen is op zondag 23 januari tussen 13.00 en 14.00 uur te beluisteren op ROS Radio. Meer info: ros-radio.nl.

Foto's:


0