Zijn spelletjesfanaten Wendy en Richard Alleskunners?

MIDDELRODE – “We zijn heel benieuwd wat uitgezonden wordt en hoe we overkomen.” Dat melden Richard van Rooij en zijn nichtje Wendy Philips uit Middelrode. Beide spelletjesfanaten zijn te zien als kandidaat in het televisieprogramma De Alleskunner dat vanaf vrijdag 7 januari om 20.30 uur te zien is bij SBS6. Of de hoofdprijs van ‘een jaar lang gratis leven’ naar Middelrode is gegaan kan iedereen zelf gaan bekijken.

Door Wendy van Lijssel

Richard van Rooij en Wendy Philips zijn familie, bevriend en échte spelletjesfanaten. “Van sjoelen en darten tot een mini zeskamp en het compleet nabouwen van een casino. We vinden heel veel dingen leuk. Daarbij zijn we altijd op een goede manier strijdbaar en fanatiek”, aldus beiden vrolijk. In navolging hierop keken beiden vaak samen naar De Alleskunner. Een televisieprogramma waarin 50 mannen en 50 vrouwen het tegen elkaar opnemen in maar liefst 99 spelletjes. Het bijzondere is dat het tot de finale vooral zaak is om niet als laatste te eindigen. Voor degene die wél op die plek uitkomt is het afgelopen. Die gaat naar huis. Het is dus een afvalrace waarbij na elk spel het deelnemersveld met eentje krimpt.

Wendy en Richard gaven zich op voor het nieuwe seizoen en kwamen tot hun grote geluk beiden door de selectie. Let wel. Er meldden zich ruim 3000 mensen aan uit het hele land. De opnames waren afgelopen zomer. “We waren met alle kandidaten ondergebracht in een hotel. Elke ochtend werden we met twee touringcars naar de opnamelocatie gebracht. Elk spel begint ermee dat je in een grote cirkel staat waarbij het spelnummer in het midden ligt. Na uitleg ga je aan de slag en de verliezer neemt uiteindelijk dat spelnummer mee. Vervolgens komt er een volgend spelnummer te liggen en begint alles van voren af aan. De verliezers moesten naar huis. Na enige tijd waren die twee bussen voor het vervoer niet meer nodig”, weten Richard en Wendy.

Ondanks enkele duo- en teamspelletjes waren deze zo in elkaar gezet dat er toch iemand afviel en het merendeel van de spelletjes was individueel. Wendy en Richard streden tegen elkaar. Volgens beiden was deelname stressvol en gelijktijdig zo fantastisch dat ze het voor geen goud hadden willen missen. “Je wilt niet verliezen. De adrenaline giert echt door je lichaam. Al tijdens de uitleg probeerden we tactieken te bedenken over hoe een spel zo snel mogelijk te volbrengen. Tijdens de uitvoering zie je links en rechts dat iets al lukt bij mensen en bij jou niet. Dát en een camera op je snufferd en mensen die je opjutten geeft stress, lachen ze vrolijk.

De spelletjes zijn niet in één categorie onder te brengen, maar heel gevarieerd. Voor het goed volbrengen hoefde je niet sterk te zijn. Logisch nadenken en onder druk kunnen presteren zijn bij De Alleskunner wel nodig. Hoever Wendy en Richard kwamen vertellen zij uiteraard niet. Het is aan iedereen om dat zelf te gaan bekijken. Hoewel zij de einduitslag al weten zitten Wendy en Richard vrijdag 7 januari zeker voor de buis want: “We zijn heel benieuwd wat uitgezonden wordt en hoe we overkomen.”

Richard van Rooij en Wendy Philips.

Foto's:


0