05 april 2022

Den Dungen verliest thuiswedstrijd van Zwaluw vfc en zakt verder weg uit de top van de 3de klasse C

DEN DUNGEN – Het zit even niet mee, door diverse oorzaken presteren we als team even minder als we kunnen, wat puntverlies als gevolg heeft. In de uitwedstrijd vorige week tegen hekkensluiter RKTVC werd er in de slotminuten nog een punt uitgesleept door de late gelijkmaker van Remco Kersten. Afgelopen zondag tegen Zwaluw vfc mocht het niet zo zijn, ondanks een sterke 2de helft met legio goede mogelijkheden bleef een verdiende gelijkmaker uit.

Zwaluw vfc speelde een hele sterke 1ste helft, we moesten alle zeilen bijzetten maar in de 12e minuut kon een treffer niet voorkomen worden en na aarzelend optreden in onze laatste linie was het Steffan Moes die de 0-1 kon aantekenen. We kwamen maar niet in ons spel, maar waren net voor rust toch dichtbij een treffer toen Tom Schuurmans op rechts zijn man goed uitspeelde en zijn inzet over de doelman op de lat zag belanden.

In de 2de helft een beter Den Dungen, een prachtige pass van Tom Schuurmans op Joep Kaarsgaren, die zijn man mooi uitkapt maar zijn inzet van de doellijn gehaald ziet worden. Er volgen nog een paar goede pogingen maar of de bal wordt van richting veranderd of beland via de paal naast, een vermeende “handsbal” werd door de scheidsrechter afgedaan als geen doelkans en dus geen strafschop, zodat Zwaluw vfc er met de winst vandoor gaat.
Zondag a.s. volgt wederom een mooi affiche met de uitwedstrijd in en tegen het Alem van ex. trainer Ben Hoek, die ook nog volop in de race zijn voor de 2de periode titel en ons op de ranglijst intussen weer gepasseerd zijn.