10 april 2022

Gezamenlijk concert mannenkoor en Popkoor Tune

ROSMALEN – Op zaterdag 23 april brengen het Rosmalens Mannenkoor en Popkoor Tune een gezamenlijk concert in de Kentering om uiting te geven aan het verlangen weer op te kunnen treden na te lange afwezigheid door de corona pandemie. De aanvang van het programma is 20.00 uur en de toegang is gratis.

Het was een moeilijke periode voor koren omdat besmetting, speciaal in kooropstellingen een groter risico vormde. Beide koren hebben zo goed en zo kwaad als het kon, met soms ook creatieve toepassingen van beeldbel technieken de leden gelegenheid gegeven elkaar toch op de één of andere wijze te kunnen blijven zien. Belangrijk om de onderlinge betrokkenheid en verlangen naar toekomstige optredens onder de aandacht te houden.
Nu is het zover dat beide koren samen een belangrijke stap nemen om het Rosmalens publiek te trakteren op een optreden.

Het Rosmalens Mannenkoor werd in 1983 opgericht en bestaat uit circa 30 mannen uit Rosmalen en verre omgeving. Omdat het koor een groot publiek wil aanspreken wordt ingezet op een breed en veelzijdig repertoire, dat bestaat uit liederen in vele talen en dat varieert van middeleeuws tot hedendaags. De muzikale leiding is in handen van dirigente Carla Bons. Ieder jaar organiseert het RM het festival ‘Koren op de Rosmolen’ waarvoor zangverenigingen in de rij staan om mee te mogen doen. Het doel is om het publiek kennis te laten maken met diverse soorten koorzang en om de muzikale en vriendschapsbanden tussen de koren te bevorderen. Daarnaast geeft het Rosmalens Mannenkoor al vele jaren een altijd druk bezocht sfeervol kerstconcert in de Lambertuskerk.

Popkoor Tune is opgericht in januari 2000 en bestaat nu ruim 22 jaar. Het twintigjarig bestaan kon vanwege corona niet gevierd worden. Het koor telt momenteel 33 leden waarvan 5 mannen. Het repertoire bestaat uit moderne, swingende en sfeervolle pop- en rock nummers uit de Top 2000.
In november 2018 heeft popkoor Tune een avondvullende productie uitgevoerd. Jaarlijks treedt popkoor Tune meerdere malen op bij verschillende evenementen in de regio. Ook ver daarbuiten verzorgen zij optredens. Een optreden in Paradiso enkele jaren geleden vormde een van de hoogtepunten in het bestaan van Tune. Dan Loredan is de muzikaal leider.

Het stemgeluid van een mannenkoor wordt door velen gewaardeerd. Een popkoor heeft een mix van stemmen waardoor het repertoire vaak meerstemmig kan worden uitgevoerd. Een combinatie van beide koren brengt een mooie variatie in genre , presentatie en klankkleur. Het publiek kan genieten van een gezellige avond in een informele sfeer. Beide koren zien het optreden als een opstart na een ’zangloze’ periode. Ontspannen zingen, kennismaken en opnieuw ontmoeten. Het wordt een happening voor koren en publiek. Zingen is gezond, brengt gezelligheid en sfeer. Nieuwe leden zijn bij beide koren van harte welkom.

Het Rosmalens Mannenkoor

Foto's:


0