05 april 2022

Heel Mariaoord Bakt

ROSMALEN – Al weken waren de bewoners van Mariaoord in de ban van de bakwedstrijd die gehouden werd tussen de afdelingen van ons woonzorgcentrum. Afgelopen donderdagmiddag was de finale van de wedstrijd ‘heel Mariaoord Bakt; in de burchtzaal bij Mariaoord. Deze finale ging tussen de winnaars van de vorige baksessies. Sprokkelbosch, Krommenhoek en Kattenbosch gingen deze strijd aan.

Door Phil Duijzer

Men mocht zelf een spektakelstuk bedenken en deze maken. In het geheim werd er gewerkt aan de recepten. En de spektakeltaarten werden donderdag ingeleverd.
Deze taarten werden uitgestald op een kraam. Elke taart kreeg een nummer zodat men niet kon zien wie welke taart gebakken had. Vier bewoners en vier managers mochten de taarten beoordelen, op het uiterlijk en natuurlijk op de smaak. Er werd goed geproefd. Vele bewoners kwamen mee genieten en ze waren heel benieuwd wie de winnaar zou worden. Voor iedereen was er taart, wat heel goed in de smaak viel.

Na een puntentelling werden de winnaars bekend gemaakt. Sprokkelbosch, kwam met de advocaat paastaart op de eerste plaats. Ze gaan heerlijk genieten van een high tea met de bakkers in restaurant De Driesprong. Kattenbosch kwam met de vrolijke macaron taart op de tweede plaats. Ze mogen een bittergarnituur bestellen voor de bakkers bij datzelfde restaurant. Krommenhoek werd derde met de chocolade kersentaart. Ze gaan genieten van koffie/thee met gebak bij eerder genoemd restaurant.
Nadat de prijzen waren uitgereikt werd het nog een heel gezellig feest met een optreden van Hans Soomers uit Rosmalen. Wie weet krijgt dit bakfestijn nog een staartje en gaat Mariaoord vaker wedstrijden organiseren.

Foto's:


0