08 april 2022

Natuurtheater de Kersouwe maakt zich op voor groots en gevarieerd theaterseizoen

HEESWIJK-DINTHER – Het bos ontwaakt, de dieren komen tevoorschijn en knoppen van bloemen en bomen lopen uit. In het bekende natuurtheater in Heeswijk-Dinther komt de natuur zoals elders weer tot bloei. Alleen voegt De Kersouwe daar nog een geweldig element aan toe: theater!

Eigen producties en externe artiesten verrijken het Kersouweterrein in 2022 weer in volle glorie. Dat betekent een bomvol theaterseizoen met nieuwe namen en nieuwe Kersouweproducties. En daarbovenop een aantal doorgeschoven voorstellingen, die nu echt gaan plaatsvinden. Zo brengt De Kersouwe dit seizoen een groots en gevarieerd theateraanbod, waar iedereen zijn of haar spreekwoordelijke vingers bij aflikt.

De Kersouwe heeft voor dit theaterseizoen weer een aantal fantastische artiesten weten te strikken. Zo brengt Youp van ’t Hek zijn allerlaatste voorstelling ‘De Laatste Ronde’, komen de cabaretdames van Tis Hier Geen Hotel vertellen hoe je overleeft met pubers, is er een pracht van een operaproductie in samenwerking met De Bossche Opera (met 150 deelnemers!) en gaat Snelle & De Lieve Jongens Band de zomervakantie feestelijk inluiden. In de categorie kleinkunst zal Poelifinariowinnares Elke Vierveijzer het podium betreden. Lliefhebbers van koperblazers kunnen hun hart ophalen met de bekende trompettist Eric Vloeimans & Ravelli Brass. En daarnaast heeft het natuurtheater nog Theo Maassen, Comedy Camper, Spinvis, en nieuwe edities van Open Podium en Rockin’ Wood op de planning staan.

In maart 2020 startte de verkoop van een aantal voorstellingen, die in de zomer van 2022 na een aantal keer verzetten eindelijk doorgaat. Zo kunnen de kaarten voor de uitverkochte concerten van De Dijk, Ilse DeLange en Danny Vera dit seizoen verzilverd worden. En ook voor Queen Tribute Band Crazy Little Things, Handsome Poets, Christel de Laat, Dubbeltribute Janis Joplin & CCR en het 42,5-jarig Jubileumconcert van Tilt kunnen de reeds gekochte kaarten ingezet worden. Voor deze laatste groep voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar, die vanaf de start voorverkoop besteld kunnen worden.

Naast alle ‘externe ‘ artiesten zien dit theaterseizoen twee spiksplinternieuwe Kersouwe producties met tientallen acteurs uit de regio het levenslicht: Stijn & Het Tijdfestijn van de jeugdtheatergroep (première 13 juli), en Tristan & Isolde | De Western van de theatergroep (première 28 augustus). De eerste geschreven en geregisseerd door Kim van Kooij, en de tweede geschreven door Leon van Uden en geregisseerd door Annet Jägers-Huizing. Beide producties zullen deze zomer een aantal keer in het natuurtheater te zien zijn, en de voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het gehele Kersouwe-aanbod start voor iedereen op zaterdag 9 april vanaf 10:00 uur. Kaarten kunnen uitsluitend gekocht worden via de website van het natuurtheater (www.kersouwe.nl). Het dringende advies is om geen kaarten te kopen op andere onofficiële verkoopkanalen. Kaarten zijn hier vaak (veel) duurder en de kans is (heel) groot dat deze niet geaccepteerd worden.
Graag tot ziens in De Kersouwe!