12 april 2022

Onze club: SJV Rosmalen kan eindelijk weer knallen

ROSMALEN – Ook voor SJV Rosmalen waren het geen leuke jaren. Vrijwel alle activiteiten werden afgelast of gingen op een afgeslankte (online) manier door. Gelukkig staat er nu weer van alles op stapel, al kunnen ze wel wat vrijwilligers gebruiken.

Corona heeft erin gehakt. Ook in het vrijwilligersbestand. Enerzijds omdat er weinig nieuwe aanwas kwam doordat er geen activiteiten werden georganiseerd. “Vaak blijven mensen wel plakken als ze een keer meegeholpen hebben. Maar door de online activiteiten was er te weinig contact met mensen,” vertelt Randall van Zanten. Aan de andere kant waren er ook vrijwilligers die gingen nadenken of ze nog wel vrijwilligers wilden zijn. “De afgelopen twee jaar waren hectisch. Scholen die sloten, kinderen die thuis kwamen te zitten, het thuiswerken. Dat leidde bij sommige mensen tot nieuwe inzichten. Bovendien konden we ook niet de leuke dingen doen, die we normaal wel plannen met de vrijwilligers. De afgelopen jaren was er dus ook niet de verbinding die je normaal hebt.”

Bovendien werd er ook pijn gevoeld. Evenementen die afgelast werden, raakten ook de vrijwilligers. “Op het laatste moment moesten we schakelen bij de disco voor groep 8. We zagen dat er steeds meer klassen thuis kwamen te zitten. Als je dan een evenement hebt voor leerlingen van 13 scholen, kun je het niet maken deze door te laten gaan, maar vervelend was het wel.”

Nu wordt er al volop gedacht aan de komende activiteiten. Het kabouterbos bijvoorbeeld, maar ook de Paasspeurtocht, de Wandeldriedaagse, Koningsdag en natuurlijk de Kindervakantieweek. “Het vraagt wat om voor 1200 kinderen activiteiten te organiseren. We zoeken dan ook echt naar kartrekkers, mensen die zelf een dag in goede banen kunnen leiden.”
En dat is nog niet alles. “We hebben ook nog een hoop idee├źn op de plank liggen, en met voldoende organiserende vrijwilligers kunnen we deze ook tot uitvoer brengen voor de kinderen.” Het belangrijkste is dat ze in ieder geval weer aan de gang kunnen. “En daar hebben we heel veel zin in!”

Het team van vrijwilligers van de SJV Kindervakantieweek

Foto's:


0