07 april 2022

The Father in Filmhuis Berlicum

BERLICUM – Met een door Anthony Hopkins briljant vertolkte rol als The Father (Oscar voor ontvangen) is de gelijknamige film het hoogtepunt van de in 2020 uitgebrachte films. De film klinkt vanwege het zware thema misschien als eentje die je liever overslaat, maar dan beroof je jezelf van een onvergetelijke kijkervaring met twee sublieme acteurs. Tegenspeelster Olivia Colman vergaarde roem met haar rollen in onder andere the Favourite.

Ja het onderwerp is pittig en de setting een beetje beklemmend, maar je zal na afloop van deze bijzondere en inventieve parel ‘blij’ zijn dat je hem hebt gezien.
Father raakt steeds meer in de war en z’n vertrouwde omgeving voelt steeds minder vertrouwd. Anne staat voor een groot dilemma: ze weet dat ze niet langer in staat is haar vader de hulp te bieden die hij nodig heeft. En ze weet dat er een moment komt dat ze voor zichzelf en haar eigen gemoedsrust moet kiezen. Maar hoe laat je je eigen vader los als hij zich in paniek steeds meer aan je vastklampt? Zelfs wanneer hij je amper meer herkent?
De film laat als het ware het standpunt van vader, met alle verwarrende momenten en hoe hij en anderen er mee omgaan. Hopkins raakt recht in het hart met z’n angstige blik, z’n twijfel, de ontreddering, eenzaamheid en zelfs de lichte agressie die z’n totale wanhoop maskeert. De acteur wisselt moeiteloos tussen al die verschillende gemoedstoestanden.

De film wordt vertoond in de Beneluxzaal van den Durpsherd om 20.00 uur, kosten € 8,50 voor de avond, inclusief een consumptie na afloop. Er is volop gelegenheid koffie of een drankje mee naar binnen te nemen. Kaartjes via de site of aan de bar. Ook bezoekers uit de andere dorpen van de gemeente en verdere regio zijn natuiurlijk van harte welkom.

Foto's:


0