CDA: ‘Huisvesting onderwijs krijgt prioriteit die het verdient’

SINT-MICHIELSGESTEL – In de vergadering van donderdag 11 april is het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. Het plan is in nauwe samenwerking met alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in Sint-Michielsgestel tot stand gekomen en wordt door alle partijen gedragen.

Mogelijk anti-speculatiebeding en bewoonplicht nieuwe koopwoningen

SINT-MICHIELSGESTEL – Het college van Sint-Michielsgestel speelt met de gedachte de voorwaarden rondom loting te veranderen. Onderdeel daarvan zou kunnen zijn dat mensen die ingeloot worden voor de koop van een woning, wordt verplicht er werkelijk te gaan wonen. Ook zou er een anti-speculatiebeding kunnen komen. Dat antwoordde wethouder Ed Mathijssen vorige week donderdag tijdens de raadsvergadering op vragen van zijn eigen partij PPA.

VVD: Ytje van de Hulsbeek met voorkeursstemmen in Aa en Maas

SINT-MICHIELSGESTEL – Op maandag 25 maart 2019 heeft het waterschap Aa en Maas de officiële uitslag bekend gemaakt van de waterschapsverkiezingen van vorige week. Met een totaal van 3816 stemmen is Ytje geklommen naar de tweede plaats van de VVD, achter lijsttrekker William de Kleijn. Oorspronkelijk stond Ytje op plaats vijf. Daarmee is ze de enige van alle kandidaten die “op eigen kracht” in het waterschapsbestuur is gekomen.

PvdA-waterschapskandidaten reiken prijzen uit

SINT-MICHIELSGESTEL – Honderdduizend euro was het niet, maar wel een ton. Een regenton wel te verstaan. Ook een mooie prijs. De PvdA-waterschapskandidaten in onze gemeente reikten ze uit. Ellen en Jef Michielsen namen de ton in Sint-Michielsgestel in ontvangst van Dommel-kandidaat Jack de Vlieger. En Gerda en Rien Frunt kregen in Berlicum afgelopen maandag bezoek van Aa en Maas-kandidaat Jan Pieter Vermeulen.

D66: Wie aan de toekomst wil werken, begint vandaag

SINT-MICHIELSGESTEL – Op woensdag 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. D66 was in de afgelopen vier jaar onderdeel van het provinciebestuur: het College van Gedeputeerde Staten. Op 20 maart vraagt D66 u om te kiezen voor de toekomst van Brabant. Onze Dungense gedeputeerde en lijsttrekker voor D66 Noord-Brabant, Anne-Marie Spierings, legt uit: “D66 zet zich in voor een gezond Brabant, waar we samen bouwen aan een mooie toekomst voor de provincie. Daar willen we in de komende bestuursperiode mee doorgaan.”