Podium5: Geen kermis Petrus Dondersplein t/m 2023?!

SINT-MICHIELSGESTEL – In het nieuwe centrum is te weinig ruimte voor een grote kermis en andere evenementen. Er is geen plaats voor botsauto’s. Kramen moeten 5 meter vanaf de winkels worden geplaatst voor bereikbaarheid van hulpdiensten en bevoorrading. Voor het behouden van de kermis en andere evenementen in het centrum heeft de gemeenteraad schriftelijke vragen gesteld aan het college.

CDA: ‘Er wordt volop gebouwd, óók in Berlicum!’

SINT-MICHIELSGESTEL – Meer huizen bouwen: het was een van de speerpunten uit het Coalitieakkoord waar het CDA drie jaar geleden een handtekening onder zette. “En we lopen mooi op koers, de toegezegde aantallen gaan we halen!”, aldus CDA-fractievoorzitter Harvy Schouten. In een serie van vier artikelen neemt het CDA u mee langs de bouwactiviteiten in de verschillende dorpen. Dit keer staat Berlicum centraal.

Dorpsgoed: 1000 woningen, maar wanneer?

SINT-MICHIELSGESTEL – 1000 woningen gaan er komen, dat beloofde het college vorige zomer. Hoog tijd voor een update hoe het er nu mee staat. Na de berichten over het onderzoeken van andere woonvormen, bijvoorbeeld Tiny Houses, zijn we benieuwd naar de stand van zaken.

PPA: motie Zon-op-grote-daken aangenomen

SINT-MICHIELSGESTEL – Samen met het CDA en de VVD heeft de PPA succesvol een motie ingediend om zonnepanelen te leggen op grote daken in onze gemeente. Mogelijk zijn daardoor windturbines de eerste 10 jaar niet nodig.

Als werken niet gewoon is

SINT-MICHIELSGESTEL – Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend te werken na je opleiding. Soms heb je zoveel meegemaakt of problemen, dat je wel wat extra hulp kunt gebruiken bij het toetreden tot de arbeidsmarkt. Of is een aangepaste omgeving het beste voor jou om in te werken. En dan is er in onze gemeente gelukkig de WSD.

Podium5: Update inrichting nieuw centrum

SINT-MICHIELSGESTEL – De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het voorlopig ontwerp van de inrichting van het nieuwe centrum, maar enkele suggesties worden meegenomen in het definitieve ontwerp. Een aantal punten brengen wij graag onder de aandacht.