PPA: Stap voor stap meer woningbouw

SINT-MICHIELSGESTEL – Sinds de opleving van de economie na de hypotheekcrisis zien we dat de huizenprijzen zijn gestegen. Eerst op een rustig tempo en vanaf 2018 met een behoorlijke vaart. De oorzaak hiervan is het tekort aan het aantal huizen en de goedkope hypotheekrente. De balans van vraag en aanbod is ernstig verstoord, waardoor starters moeite hebben met het vinden van een betaalbare woning.

De Gestelse Coalitie

SINT-MICHIELSGESTEL – Er is de afgelopen weken veel te doen geweest over De Blauwe Scholk. Aan het begin van de zomer maakte het College bekend het gebouw te willen slopen. Dit tot groot ongenoegen van veel inwoners van Den Dungen, die een petitie zijn gestart om het historische pand te behouden.

D66: Sint-Michielsgestel: klimaatneutraal in 2040

SINT-MICHIELSGESTEL – Onze gemeente heeft uitgesproken dat men in 2040 klimaatneutraal wil zijn. Het belangrijkste hierbij is dat er geen uitstoot meer is van schadelijke gassen. Dit betreft de wijze van verwarmen van ons huis en de productie van warm water. Landelijk is al geregeld dat in 2040 ons wagenpark grotendeels elektrisch zal zijn.

Mediation traject Raadskamer laat op zich wachten

SINT-MICHIELSGESTEL – In de gemeenteraadsvergadering van 25 juni is er een motie ingediend die door alle partijen werd ondersteund om een mediation traject te starten om uit de impasse te komen voor de bouw van de Raadskamer. Nu, ruim 3 maanden later, is dat traject nog altijd niet opgestart. Hoe zit dat nou eigenlijk?