Wensen uit Gemonde

SINT-MICHIELSGESTEL – Tijdens de Gemondse Braderie in juni was de PPA aanwezig om naar de meningen van de dorpsbewoners te vragen wat zij belangrijk vinden voor hun dorp en waar de gemeente de aankomende periode extra aandacht aan moet geven.

Pianotalent bij Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER – Wie van pianomuziek houdt, kan op zondag 11 augustus zijn hart ophalen. Die dag geeft Niels Zeven om 15.00 uur een pianorecital in Heeswijk-Dinther. Het concert is onderdeel van de klassieke kamermuziekserie in zorginstelling Laverhof, het ‘Uurtje Klassiek’. Iedereen is van harte welkom in de Zijlstraat, in de mooi klinkende inpandige kapel. De entreeprijs bedraagt een vrijwillige bijdrage.

‘Signaal bij Haanwijk’

SINT-MICHIELSGESTEL – Liefhebbers van opera en kunst kunnen hun hart ophalen van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 augustus. Tijdens Theaterfestival Boulevard is het gebied ten zuiden van Out Herlaer, toneel voor de ingetogen muzikale openluchtvoorstelling ‘Signaal bij Haanwijk’. Een fascinerende klankvertaling van dit landschap, waarin de bezoeker wandelend kan genieten van een één kilometer lange landschapsopera.

VVD: Blij voor Beekveld!

SINT-MICHIELSGESTEL – Na de zomervakantie begint de gemeente met de aanleg van een middenberm en een grotere drempel op het kruispunt van de Berlicumse Hoogstraat, de Apollostraat en het Fonteinkruid. Nico Prevoo (fractievoorzitter): “De bewoners van Beekveld krijgen nu eindelijk een goed kruispunt waarmee we blij zijn, het heeft lang genoeg geduurd.”

Verbazing over CDA-motie Heidelust

SINT-MICHIELSGESTEL – Tijdens de bespreking van de kadernota kwam het CDA met een motie over het SCI-terrein. De Gestelse Coalitie heeft er, vanaf het moment dat bekend werd dat de beide voetbalverenigingen samen zouden gaan, al op aangedrongen snel aan de gang te gaan met de ontwikkeling van dit terrein. Er is veel behoefte aan […]

PvdA-zetel van Vermeulen naar de Vlieger

SINT-MICHIELSGESTEL – Negen jaar was Jan Pieter Vermeulen raadslid voor de Gestelse PvdA, waarvan ongeveer zeven jaar als enige. “Tijd voor meer afstand”, aldus het scheidend raadslid. Hij doet dat ook letterlijk. Binnenkort verhuist hij met zijn vrouw naar Warnsveld bij Zutphen. Om daar onder andere opa en oma te worden. “Gelukkig heb ik een […]

Uurtje Klassiek in Laverhof

HEESWIJK-DINTHER – Ook in de zomervakantie kunt u rekenen op mooie klassieke concerten in de inpandige kapel van zorginstelling Laverhof aan de Zijlstraat 1 in Heeswijk-Dinther. Aanstaande zondagmiddag 28 juli trakteert trio ‘Desde El Alma’ iedereen om 15.00 uur op een zomers programma met een voor het ‘Uurtje Klassiek’ bijzonder repertoire: naast Schubert vooral tango, klezmer en Ierse volksmuziek! De toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.

Sprookjes voor jong en oud in de Kersouwe

HEESWIJK-DINTHER – Wat ooit begon als een nudistencamping, is nu een grote kampeerterrein voor families; De Mossel. Op de camping in het Kersouwebos ontmoeten sprookjesfiguren elkaar. ‘Lang en Gelukkig, maar dan anders…’. Herkenbare sprookjes letterlijk in een nieuw jasje, of beter gezegd een nieuwe caravan. Want waar vinden nieuwe ontmoetingen anders plaats dan op de camping?