Gestel maakt haast met sociale huur

SINT-MICHIELSGESTEL – Sint-Michielsgestel wil haast maken met de bouw van 200 sociale huurwoningen. Daarom hebben gemeente en woningcorporaties een aanjaagteam gevormd. Dat moet nog in de loop van het jaar een inventarisatie maken van de plekken waar mogelijk sociale huurwoningen kunnen komen, met een inschatting van de aantallen. Het gaat daarbij om alle kernen.

Stimuleer voorlopers klimaatneutraliteit

SINT-MICHIELSGESTEL – Woningen afsluiten van het aardgas. Daar wordt veel over gepraat tegenwoordig. En daar komt best wat bij kijken. Maar met wachten op de beste oplossing komen we er niet. Warmtepompen, aardwarmte, houtkachels met fijnstoffilters, all electric, wijkverwarming. Wie het weet mag het zeggen. Wees blij dat sommigen het gaan uitproberen. Daardoor komt de innovatie op gang. Niet door conferenties te organiseren, zoals het college van Sint-Michielsgestel wil.

Hadewig van der Mee wint de bloemen

SINT-MICHIELSGESTEL – Met zes van de tien vragen goed won Hadewig van der Mee afgelopen zondag de klimaatkwis van de PvdA. Moeilijke vragen stelde die. Over hoe je mee kunt helpen klimaatverandering te beperken. Of om de gevolgen ervan beter te kunnen verdragen. Verrast en blij was de winnares bij de ontmoeting ‘Rondom de Pomp’ op het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel.

DorpsGoed: pak verkeersoverlast bij Jumbo in Den Dungen aan

SINT-MICHIELSGESTEL – DorpsGoed vindt het belangrijk dat er meer winkels en voorzieningen komen in onze dorpen, dus ook in Den Dungen. De Jumbo in Den Dungen heeft pas een verbouwing achter de rug en daardoor is het nu nog fijner om daar je boodschappen te doen. En dat merkt iedereen aan de drukte voor de deur. Er wordt veel geparkeerd en onze winkelende inwoners moeten vervolgens vaak de weg oversteken.

Wij gunnen iedereen een villa

SINT-MICHIELSGESTEL – “Stel een koopprijs van €215.000,- als grens om in aanmerking te komen voor een starterslening. Als je geen grens stelt werkt de lening prijsopdrijvend. Dan kunnen juist minder mensen een woning kopen in plaats van meer,“ aldus PvdA-raadslid Jan Pieter Vermeulen. Daarom legde hij over die maximumprijs afgelopen week een motie voor aan de raad. Met steun van De Gestelse Coalitie en Groen Links.

Wat hebben Wè Heur Ik? en Zeeuwse Jumbomosselen gemeen?

DEN DUNGEN – Op zondagmiddag 1 juli a.s. vormen “Wè Heur Ik?” en de Zeeuwse Jumbomosselen, samen met de Dungense top-DJ Divasco, de ingrediënten voor een keigezellig zomers terrasconcert. De Mosselfeesten zijn in Zeeland al jaren een culinaire en gezellige traditie.Waarom dan ook niet in Den Dungen? Het keukenteam van “Boer Goossens” gaat in een […]

Brabantse Natuurpoorten

HEESWIJK-DINTHER – Heeswijk-Dinther kende de primeur voor het zomerse evenement Brabantse Natuurpoorten, die een uitstekend startpunt zijn om op de fiets de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. De ANWB draagt hier graag aan bij en organiseert deze zomer, samen met KBO-Brabant en Stichting Brabantse Natuurpoorten, acht fiets- en wandeltochten […]