Sint Joris Gilde naar Europees Schutterstreffen

BERLICUM – Het Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar.
Koning Sjef Hoevenaars van het Sint Joris Gilde uit Berlicum neemt deel aan deze wedstrijden en de gildenbroeders gaan hem vergezellen naar Neer in het Midden-Limburgse Leudal om te zien of hij ook op Europees niveau hem weet te raken.

Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER – Marie-Astrid Vermaas (piano) verzorgt op zondag 12 augustus een concert in Laverhof. Het concert valt binnen de serie ‘Uurtje Klassiek’ en vindt plaats in de inpandige kapel. Aanvang is 15.00 uur, iedereen is van harte welkom en de toegang is een vrijwillige bijdrage.

Gestel maakt haast met sociale huur

SINT-MICHIELSGESTEL – Sint-Michielsgestel wil haast maken met de bouw van 200 sociale huurwoningen. Daarom hebben gemeente en woningcorporaties een aanjaagteam gevormd. Dat moet nog in de loop van het jaar een inventarisatie maken van de plekken waar mogelijk sociale huurwoningen kunnen komen, met een inschatting van de aantallen. Het gaat daarbij om alle kernen.

Stimuleer voorlopers klimaatneutraliteit

SINT-MICHIELSGESTEL – Woningen afsluiten van het aardgas. Daar wordt veel over gepraat tegenwoordig. En daar komt best wat bij kijken. Maar met wachten op de beste oplossing komen we er niet. Warmtepompen, aardwarmte, houtkachels met fijnstoffilters, all electric, wijkverwarming. Wie het weet mag het zeggen. Wees blij dat sommigen het gaan uitproberen. Daardoor komt de innovatie op gang. Niet door conferenties te organiseren, zoals het college van Sint-Michielsgestel wil.

Hadewig van der Mee wint de bloemen

SINT-MICHIELSGESTEL – Met zes van de tien vragen goed won Hadewig van der Mee afgelopen zondag de klimaatkwis van de PvdA. Moeilijke vragen stelde die. Over hoe je mee kunt helpen klimaatverandering te beperken. Of om de gevolgen ervan beter te kunnen verdragen. Verrast en blij was de winnares bij de ontmoeting ‘Rondom de Pomp’ op het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel.