In memoriam: Hans Groenendaal

Op 15 juli bereikte ons het verdrietige bericht dat ons bestuurslid, oud-voorzitter en voormalig steunfractielid Hans Groenendaal veel te vroeg is overleden. Hans was jarenlang een van de drijvende krachten achter Gestels Belang en De Gestelse Coalitie. Altijd scherp, altijd kritisch en altijd met een uitgesproken eigen mening. Helaas moest hij als gevolg van zijn […]

CDA organiseert fietspuzzeltocht Rondje Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – De zomervakantie staat voor de deur. Een heerlijke periode waarin tijd voor elkaar, ontspanning en gezelligheid centraal staat. Veel mensen zullen de zomer invullen met een vakantieverblijf buiten onze gemeente. Anderen gaan er wellicht dagjes op uit. De lange schoolvakantie biedt ook altijd de uitdaging om leuke activiteiten te bedenken die de kinderen bezighouden. En dat kan ook in onze eigen gemeente!

Oprichters nieuwe afdeling: ‘Sint-Michielsgestel verdient meer SP’

SINT-MICHIELSGESTEL – “Sint-Michielsgestel verdient meer SP”, vinden Lilian Marijnissen en Renske Leijten. En ze hebben helemaal gelijk. Een sterke en zichtbare SP is nu harder nodig dan ooit, óók in onze gemeente Sint-Michielsgestel. Denk aan goede en menselijke lokale zorg, aan verantwoord en planmatig bouwen als het antwoord op de woningnood. Ook hier willen we […]

CDA: plannen openbare ruimte centrum Gestel bijna definitief

SINT-MICHIELSGESTEL – Na de definitieve vaststelling van het plan openbare ruimte zal het centrum van Sint-Michielsgestel gefaseerd worden omgebouwd tot een aantrekkelijke verblijfomgeving. Daar moet de openbare ruimte flink voor op de schop. Afgelopen week werden daarvoor de aangepaste plannen gepresenteerd door bureau Houtman & Sander. “En eerlijk is eerlijk: die zien er goed uit!”, aldus CDA-raadslid Kirk den Otter.

PvdA vraagt meer duidelijkheid over verkeersmaatregelen

SINT-MICHIELSGESTEL – In onze dorpen zijn veel knelpunten op het gebied van verkeer die vragen om een oplossing. In de voorbereiding van het College voor de begroting 2022 kwam het woord verkeer echter niet voor. Daarom vroeg de PvdA in de raadsvergadering meer duidelijkheid van het College over welke knelpunten volgend jaar aangepakt kunnen worden. Daar was de rest van de gemeenteraad het mee eens.

DorpsGoed: Woningsplitsing, wat heb ik daar nu aan!?

SINT-MICHIELSGESTEL – In onze gemeente is behoefte aan woningen, dat zal u inmiddels bekend zijn. Doordat mensen van verschillende leeftijden en in verschillende levensfasen in onze dorpen wonen, blijven de dorpen leefbaar. Onze ouderen zijn vaak vrijwilliger bij verenigingen en zijn overdag aanwezig in het dorp. Jonge ouders en kinderen hebben scholen en kinderopvang nodig en zorgen ervoor dat verenigingen leden houden. Kortom, we hebben elkaar nodig om voorzieningen in de dorpen op peil te houden.

PPA volgt ambitie Kentalis kritisch

SINT-MICHIELSGESTEL – De PPA maakt zich hard om de ontwikkeling van het Kentalis-terrein in Sint-Michielsgestel in goede banen te leiden. Daarom heeft de PPA een reactie gegeven op het ambitiedocument dat Kentalis heeft opgesteld voor haar terrein en hoofdgebouw. En met succes, want onze voorstellen werden in de Raad van 20 mei jl. breed gesteund!