Sint-Michielsgestel heeft hoogste donorregistratiebereidheid

SINT_MICHIELSGESTEL – In de gemeenten, Sint-Michielsgestel, Oirschot, Goirle, Beek, Voerendaal, Stein,Gulpen-Wittem en Nuenen, Gerwen lag de donorregistratiebereidheid sinds 2020 het hoogst; daar had 81 procent van de bevolking van 18 jaar of ouder op 1 juli 2021 een eigen keuze ingevuld in het Donorregister. Het laagste aandeel volwassenen dat een eigen keuze heeft ingevuld in het Donorregister was op Vlieland (64 procent), op Urk (65 procent) en in Amsterdam (67 procent). Dit blijkt uit cijfers van het CBS en het Donorregister.

Efkus dun Birrekoal weer van start

SINT-MICHIELSGESTEL – In het radioprogramma “Efkus Dun Birrekoal” verrassen Bert van Druenen en Ton Mathijssen luisteraars met de vele “wist je datjes” die het carnaval kent. Deze twee doorgewinterde carnavalskenners laten u kennismaken met vele zaken die zich voor en achter de schermen afspelen in dun Birrekoal en Meeanderdonk.

Win kaarten voor WiSH Outdoor 2021

LIESHOUT – Wil je gratis naar WiSH Outdoor 2021 op het Bavaria Festivalterrein in Lieshout? Weekblad De Brug geeft twee maal twee combitickets (zaterdag en zondag) weg. Wil je kans maken op een setje van twee kaarten?   Mail dan het antwoord op de volgende vraag voor dinsdag 19 oktober 2021 door naar lezersactie@janenjanmedia.nl: ‘Wat is jouw […]

Fluisterboot vaart in ‘ Nacht van de nacht ’

HEESWIJK-DINTHER – Op zaterdag 30 oktober vindt voor de 17de keer het jaarlijkse evenement ‘ Nacht van de nacht’ plaats, georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Er wordt aandacht gevraagd voor het klimaat en de energiebesparing op licht.

50 Jaar De Zonnebloem afdeling Berlicum/Middelrode

BERLICUM – Vijftig jaar geleden werd in Berlicum/Middelrode een plaatselijke afdeling van De Zonnebloem opgericht. Een organisatie waarbij tientallen vrijwilligers zich het hele jaar door bekommeren om mensen die vanwege een fysieke beperking niet of nauwelijks meer de deur uitkunnen. Met bezoekjes en het organiseren van activiteiten wordt de doelgroep bijgestaan. Op woensdag 13 oktober is met een speciale jubileumviering voor gasten, vrijwilligers en andere betrokkenen van De Zonnebloem het 50-jarige jubileum uitgebreid gevierd.

Oorlogsherinneringen Gemonde 1940-1945

GEMONDE – “Onze geschiedenis laat zich op vele manieren vertellen. Vaak doen we dat met jaartallen, aantallen of tijdvakken. Toch is er vaak geen betere manier om de geschiedenis tot leven te laten komen dan met verhalen. Verhalen uit overleveringen of van ooggetuigen die een beeld schetsen en een gevoel geven van hoe het toen was.” Zo begint Peter Raaijmakers, wethouder erfgoed van de gemeente Sint-Michielsgestel, zijn voorwoord in de vijf bundels Oorlogsherinneringen Gemonde 1940-1945 die zijn samengesteld en uitgegeven door de werkgroep Bevrijding Gemonde.

Langste Tafels waren goed gevuld

SINT-MICHIELSGESTEL – Zondag 3 oktober was er op drie plekken in de gemeente een Langste Tafel. Een laagdrempelig ontmoetingsmoment georganiseerd door verschillende betrokken mensen en organisaties.

12 oktober 2021

BERLICUM – Sanne van Dijke Kampioen en Vera Wandel Brons bij Nederlands Kampioenschap Senioren. Dit weekend werd in Almere gestreden om de titel van Nederlands Kampioen bij de Senioren. Judoclub Berlicum was met zes judoka’s en veroverde twee medailles.