Doe mee met The Masked Singer van Dun Birrekoal

Landelijk is het een succes, dus waarom zou het lokaal niet kunnen? Dun Blaouwen Beer houdt een eigen editie van The Masked Singer. Acht inwoners van Dun Birrekoal doen mee. Wie gaan er schuil achter de maskers? En wie zingt het beste? Bekijk het filmpje hieronder om de eerste vier deelnemers aan het werk te […]

Dungense Krabberklets gaat door, anders dan anders, maar niet minder leuk

DEN DUNGEN – Wie zich graag eens laat vermaken thuis zonder daar zelf moeite voor te hoeven doen, mag zaterdag 23 januari met koeienletters in zijn agenda noteren. Dan is het namelijk vanaf 20.00 uur tijd voor een speciale variant van de jaarlijkse Krabberklets. Het kletsersfestijn in Den Dungen is vanwege COVID-19 namelijk gegoten in een bijzondere online vorm. Eentje met een via livestream te volgen loterij met prachtige prijzen, de meest hilarische fragmenten uit buuts van de afgelopen jaren én, na een ‘grote mond’ verleden jaar, optreden van Prins Voliera d’un Urste.

Vaccinatievreugde in de zorg: Er gloort hoop, maar we zijn er nog lang niet

SINT-MICHIELSGESTEL – Nee, de wereld is in de verpleeghuizen niet meteen radicaal veranderd. Zorgmedewerkers bij bijvoorbeeld De Beemden moeten nog altijd afstand houden en gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook nu een flink deel van de medewerkers die rechtstreeks met ouderen werken de eerste vaccinatie heeft gehad of binnenkort krijgt. Maar er is wel perspectief, al moeten we er voorlopig nog alles aan doen om het virus binnen de perken te houden.

Schón dinger

Van de week han we ’t ’r over da’t vur ’t tweeèntwentigste jaor is da wij weekelijks in De Brug schreijve! Toch nie te geleuve da we’t al zó lang vol haauwe. Onze Klaas is da mi steeds meer plezier gòn doen, zi-t-ie en hij heeget zón twentig jaor hillemòl alleen gedaon. En nou we […]

Jesse krijgt eerste prik: ‘Dit is het begin van het einde’

HEESWIJK – Met het starten van de vaccinatie beleefde Nederland afgelopen woensdag het begin van de ommekeer. 6 januari was meer dan een dag met een symbolisch spuitje, sinds die dag zijn er al heel veel medewerkers in de acute zorg en de ouderenzorg ingeënt. Jesse van de Nieuwenhuijzen ontving zaterdag zijn eerste prik. Hij werkt met ouderen met dementie op de afdeling Kastanjedreef van Laverhof-locatie Cunera|De Bongerd in Heeswijk.

Eigen naam en beeldmerk voor dorpshuis & MFA

GEMONDE – Eind vorig jaar zette het stichtingsbestuur van het nieuwe dorpshuis in Gemonde een prijsvraag en daaropvolgend een verkiezing uit om tot een geschikte naam voor het nieuwe dorpshuis en multifunctionele accommodatie (MFA) te komen. Nu kan de officiële naam bekend worden gemaakt. Het Gemondse dorpshuis & MFA zal vanaf nu de naam ‘De Stek’ dragen. Inzender van deze naam en winnares van de prijsvraag is Ilse Mandos. Het logo dat deze naam illustreert komt uit handen van Josien den Otter.

Hollands Lokaal

Elke maandagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur kunt u luisteren naar het programma ‘Hollands Lokaal’. In dit programma staat Nederlandstalige muziek centraal. Wekelijks zijn bekende, minder bekende of zelfs onbekende artiesten te gast in de studio. Presentator Wim Kersten en zijn technicus, zoon Maikel, zijn in deze radio uitzendingen de spil waar alles om […]

Archieven bevrijdingsjaar openbaar

DEN BOSCH – Journalisten, historici en belangstellenden kunnen sinds begin dit jaar nieuwe archieven raadplegen, want januari is bij het BHIC ‘openbaarheidsmaand’. Voor archieven met een openbaarheidsbeperking van 75 jaar valt het jaar 1945 vrij; een beladen jaar van oorlog en bevrijding, van armoede en honger. Een traumatisch jaar ook, waarin de meeste slachtoffers zijn gevallen onder de bevolking.