Cultuurcafé Berlicum zoekt vrouwelijke vrijwilligers

SINT-MICHIELSGESTEL – Integreren gaat het makkelijkst als je welkom bent. Het cultuurcafé is een gratis culturele activiteit waarbij alle culturen samenkomen om van en met elkaar te leren. Oefenen met het spreken van Nederlands, nieuwe mensen leren kennen, verhalen delen, daardoor voel je je welkom!

Heksje Route winnaar Kern met Pit Trofee Noord-Brabant

REGIO – Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 22 januari ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar.

Kruispunt Schijndelseweg – Hezelaar wordt overzichtelijker

SINT-MICHIELSGESTEL – Het kruispunt van de Schijndelseweg met de Hezelaar en de Vestdijkstraat heeft een aantal aandachtspunten. De snelheid op de Schijndelseweg is relatief hoog, het is voor fietsers lastig om over te steken en het zicht vanuit de Vestdijkstraat op het fietspad is beperkt. Daarom laat de gemeente Sint-Michielsgestel het kruispunt aanpassen, waardoor het overzichtelijker wordt. Het college stelde onlangs het definitieve ontwerp voor het kruispunt vast. De werkzaamheden staan gepland voor half juni dit jaar en duren ongeveer zes weken.

Gemeentesecretaris Marloes van Rijswijk neemt afscheid

SINT-MICHIELSGESTEL – Marloes van Rijswijk – van Mook neemt afscheid als gemeentesecretaris van SintMichielsgestel en directeur van de ambtelijke fusieorganisatie MijnGemeenteDichtbij. Van Rijswijk werkt tot de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Michielsgestel en gaat daarna aan de slag bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem. Ze staat ook op de 4e plaats op verkiezingslijst van de VVD in Oss.

55 joar Dun Blaouwun Beer

BERLICUM – Sinds 1950 vieren de inwoners van Berlicum en Middelrode carnaval. Dat gebeurde met zoveel enthousiasme en carnavalsactiviteiten dat in de zomer van 1967 een overkoepelend stichting werd opgericht. Deze stichting kreeg de naam: Dun Blaouwun Beer. Sindsdien organiseert Dun Blaouwun Beer meerdere festiviteiten per joar, bijvoorbeeld: de optocht, sleuteloverdracht, zeverdursaovunden, jeugdzeveren, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts…..

Prijswinnaars Kerststallenroute Berlicum

BERLICUM – Berlicum: Vorige week heeft de prijsuitreiking van de kerststallenroute-kinderspeurtocht plaatsgevonden. Onder de vele inzendingen zijn vier winnende klassen geselecteerd die inmiddels een ‘lekkere prijs voor de hele klas’ hebben ontvangen.

Weekoverzicht

Ochèrrem, onze Klaas heeget flink te pakke: hoeste, proeste en hij niest alle kirres en dan zit ie mee wir mi ’n bloedneus ok nog. ’t Gutst ’r ùit umdattie bloedverdunners hi. Ik heb mi hum te doen. Hij ziet ’r nie ùit mi watte in z’n neus en unne rooie snor. Hij li hier […]

Muzikale Koffie Vinyl Only!

SINT-MICHIELSGESTEL – Je hoort het de laatste jaren steeds vaker, vinyl is terug van bijna weggeweest! Door de jaren heen zijn er diverse geluidsdragers de revue gepasseerd zoals de CD, het cassettebandje voor in de Walkman, de minidisc, de welbekende grammofoonplaat en natuurlijk niet te vergeten de MP3-speler!