Meld u aan bij als nieuwe gast bij Zonnebloem Den Dungen

DEN DUNGEN – Via wervingsacties van het nationaal Bureau van De Zonnebloem en spontane aanmeldingen van dorpsgenoten heeft De Zonnebloem afdeling Den Dungen het afgelopen half jaar 4 nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Hierdoor zijn er nu met 24 personen en daarom is het mogelijk om nieuwe gasten te plaatsen.

Alle groene beetjes helpen

SINT-MICHIELSGESTEL – Natuurgroep Gestel heeft in maart flink de handen uit de groene mouwen gestoken. In het Gestelse Park De Beek zijn bijna 700 boompjes gepland voor een Tiny Forest. En bij de Hooidonk in Den Dungen vormen de laatste, tijdelijk ingekuilde 200 meidoorns van het Plan Boom 2020 nu een permanente ecologische haag op een voorheen open particulier terrein.

Infobord bij De Eikendonk

DEN DUNGEN – Recent is door Heemkundevereniging Op die Dunghen een informatiebordje geplaatst aan de Kloosterstraat, ter hoogte van de Eikendonk. Hiermee wordt de geschiedenis van de Eikendonk onder de aandacht gebracht, die het zeker verdient.

Blauwe Scholk blijft staan

DEN DUNGEN – De Blauwe Scholk blijft staan, dat heeft het college onlangs besloten. De onderzoeken die de gemeente heeft laten uitvoeren naar de bouwtechnische en bouwhistorische waarde van het pand, geven voldoende aanleiding om het grotendeels te behouden. Of de Blauwe Scholk ook de status van een gemeentelijk monument krijgt, wordt op een later moment besloten. Behoud van het pand vraagt wel om een alternatieve route naar woningbouwproject ‘Wonen op de Donk’.

Behoud Blauwe Scholk bijzonder belangrijk

DEN DUNGEN – Comité Behoud de Blauwe Scholk is zeer verheugd dat het college is afgestapt van het sloopbesluit. Met een petitie werden meer dan 1000 handtekeningen opgehaald met het verzoek tot behoud. Daarnaast bracht Heemkundeverenging Op Die Dunghen, Stichting Erfgoed Sint-Michielsgestel, Cuypersgenootschap en Erfgoedvereniging Heemschut ook de waarde van dit erfgoed onder de aandacht bij de gemeente en werd er onder meer gepleit voor behoud en herbestemming.

Timmerhout gezocht voor minigestel.fm

SINT-MICHIELSGESTEL – Na een jaar van alternatieve activiteiten wordt het dit jaar weer een Mini-Gestel zoals gebruikelijk. Een timmerdorp waar hutten gebouwd worden en waar vele activiteiten zullen plaatsvinden. De precieze vorm is vanwege de coronamaatregelen van dat moment nog niet bekend maar de veiligheid van deelnemers en vrijwilligers zal hierbij voorop staan.

Twee inwoners schrijven kinderboek met boodschap: Stimulans gesprek tussen ouders en kinderen

SINT-MICHIELSGESTEL/GEMONDE – Twee inwoners van de gemeente schreven onlangs een kinderboek. ‘Een thuis voor Muis’ van Yvonne van Haaren uit Gemonde gaat over opgroeien in een vreemde omgeving, terwijl Onne Kierkels uit Sint-Michielsgestel met ‘De overweldigende avonturen van Sleepy Fox’ wil bijdragen aan de emotionele ontwikkeling van kinderen en de dialoog tussen ouder en kind. De twee gaan met elkaar en met de Brug in dialoog. “Uiteindelijk willen we dat kinderen en ouders met elkaar in gesprek gaan.”

Ronde van Gestel geeft jongeren licht in de duisternis: Creatieve en ludieke opdrachten in de lockdown

SINT-MICHIELSGESTEL – Voor jongeren vanaf circa 18 tot 30 jaar oud gloort, in ieder geval tijdelijk, even licht in de duisternis. Zij worden namelijk uitgedaagd voor deelname aan De Ronde van Gestel. Een speciaal voor hen samengesteld eigentijds lockdownevent vanaf vrijdag 23 april tot vrijdag 7 mei. Ruim 60 hilarische doe-opdrachten zorgen ervoor dat niemand zich in die twee weken één seconde hoeft te vervelen. Naast licht, lonkt er ook een prijzenpot van € 800,-

Kaolslag

Wij han unnen arige Pòsse. Eigelijk zó d’r gin man zen. Onze Gurt èn Marieke ùit D’n Haag wón dist op komme. Tot ons spijt wier d’r afgezeed; klèine Luc waar verkoud en da kos corona zen. Mar op twidde pòsdag viele ze hier toch op de klep! Ze zage d’r allemòl prima ùit. Da […]