De Zomerse 50 bij Lokaal 7 FM

Woensdag 19 augustus is het zover: Lokaal 7 FM zendt dan ‘De Zomerse 50’ uit, de hitlijst met de populairste zomerhits aller tijden. De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomer hits ooit gemaakt. De lijst is samengesteld op basis van de uitgebrachte stemmen via de website […]

Zonnebloemwedstrijd nadert ontknoping

DEN DUNGEN – Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van De Zonnebloem afdeling Den Dungen hebben alle leerlingen van de basisschool Fonkel en De Wegwijzer een zakje met zonnebloemzaadjes gekregen. De bedoeling is de grootste plan en de grootste bloem te kweken. Die wedstrijd nadert zijn ontknoping.

Welkom in de Litserkamer

DEN DUNGEN – Sinds woensdag 26 augustus bent u weer van harte welkom in de Litserkamer in Litserborg in Den Dungen. Elke woensdag zijn daar leuke activiteiten die bijdragen aan een zinvolle invulling van uw dag.

Herstart Alzheimer Café in september

SCHIJNDEL – De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. Voor veel mensen met dementie en hun mantelzorgers is het leven nu topzwaar, angstig en onveilig. Ontmoetingscentra en andere dagactiviteiten moesten hun deuren sluiten, bijeenkomsten van het Alzheimer Café gingen niet door.

Corona trof Limburg harder dan Brabant

NEDERLAND – De coronapandemie heeft tussen week 11 en 19 relatief harder toegeslagen in Limburg dan in Brabant. Dat blijkt uit een overzicht, dat het CBS vorige week publiceerd. De statistici gaven een overzicht van verschillende ontwikkelingen die zich tijdens de hoogtijdagen van de coronacrisis voorden.

‘Geef oude gemeentehuis semi-openbare functie’, jongeren pleiten voor meer activiteiten

SINT-MICHIELSGESTEL – Eigenlijk was de vraag welke ideeën er bestaan over de toekomst van het oude gemeentehuis van Sint-Michielsgestel. Maar een gesprek daarover met de kwartiermaker van het Gestelse centrum, Ralf Immens, wordt al gauw veel breder: Hoe houd je Gestel aantrekkelijk, met name voor jongeren? Ook de 21-jarige Gestelse Dieke Stokvis heeft er haar ideeën over. “Oudere mensen zoeken hier groen en rust. Voor ons is dat minder belangrijk: er moet juist wat te doen zijn.”

Opwiekende Zwaan

‘Vinkel kreg nog dees jaor ’n neij fietsbrug over de Wittering,’ zin onze Klaas van aachter z’ne krant en ik hurde mee dattie daor goewd over te spreeke waar. Gin wonder, want wij make veul gebrùik van de fietsbruggen in ons umgeeving. Zoo gòn we bé goei weer gereegeld de Bluumkesbrug bove de knaal over. […]