Landbouwmechanisatie in Griensvenneke

DEN DUNGEN – Onlangs is alweer het eerste nummer van 2019 van Het Griensvenneke verschenen. Wederom heeft de redactie gezorgd voor een gevarieerd aanbod aan artikelen in het verenigingsblad van heemkundevereniging Op die Dunghen.

Kindcentrum De Wegwijzer opent deuren en luidt noodklok

DEN DUNGEN – Kindcentrum De Wegwijzer aan de Brouwerstraat 2 in Den Dungen houdt op vrijdag 22 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur een Open Dag voor de buurt, ouders/verzorgers en eigenlijk alle belangstellenden. Daarmee laten ze de sfeer en saamhorigheid zien van het Kindcentrum voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Dat deze optimaal is blijkt uit het simpele feit dat de school compleet uit haar jasje gegroeid is en er eigenlijk een nijpend ruimtegebrek is.

Natuurspeeltuin Gestel weer speelklaar en uitgebreid

SINT-MICHIELSGESTEL – Tijdens de landelijke NLdoet-actie op zaterdag 16 maart is hard gewerkt in de Natuurspeeltuin Gestel. Vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de plekweer klaar te maken voor een nieuw speelseizoen. Dit moment werd tevens aangegrepen om op feestelijke wijze een nieuw speeltoestel in gebruik te nemen.

Vrijwilligersacademie over schulddienstverlening

SINT-MICHIELSGESTEL – De Vrijwilligersacademie verzorgt op maandag 25 maart een workshop Schulddienstverlening op twee locaties, namelijk van 15.00 uur tot 17.00 uur op het adres St. Ursula 12 in Boxtel en van 19.00 uur tot 21.00 uur op de Seminarielaan 3 in Sint-Michielsgestel.

Sorridentelezing over Hospice Parnassia

SINT-MICHIELSGESTEL – Op vrijdagavond 22 maart komt Willemien Mommersteeg-Willekens, een van de inititiatiefnemers van een lang gekoesterde wens om in Sint- Michielsgestel een hospice te openen, vertellen over hospice Parnassia dat komende zomer haar deuren zal gaan openen. De lezing vindt plaats in Gasterij de Zwaantjes in Sint- Michielsgestel en start om 20.00 uur.

Wijkagenten Sint-Michielsgestel ‘on tour’

SINT-MICHIELSGESTEL – Twee wijkagenten van Sint-Michielsgestel gaan met hun wijkbus op pad. Ze staan op donderdag 21 maart van 10.00 tot 11.30 uur op het Petrus Dondersplein Sint-Michielsgestel en van 12.30 tot 14.00 uur in de Dorpsstraat Gemonde. Ook op donderdag 28 maart zijn ze op pad. Dan staan ze van 10.00 tot 11.30 uur in de Cypressenlaan in Sint-Michielsgestel en van 12.30 tot 14.00 uur in de Irenestraat/Beekkant Sint-Michielsgestel

Wa ’ne woenzeg

Wij hen wir unnen arigen dag aachter de rug. Nò al ’t karnevalsgedoe volgt alt Aswoenzeg, mar deeze keer waar ’t unnen heel bezundere. Men vriendin van onze Gimmertsen tijd, meer as fijftig jaor geleeje, is gestùrve en daorvur moete we vandaag op begraffenis of liever de krimmasie. D’r is ’n mis vur heur in […]

Mozaïekbank voor KWF én burgemeester Pommer

SINT-MICHIELSGESTEL – Een hartje, vlinder, zon, fiets maar ook de voorletters van twee Gestelse jongemannen die enkele jaren geleden het leven verloren tijdens een ongeluk. Het is allemaal te vinden in een prachtig vormgegeven en mooi gekleurde mozaïekbank. Een zetel die kunstenaar Henk Rijkers uit Gestel blanco schonk aan de Samenloop voor Hoop, waarna eregasten en vrijwilligers het begin maakten. The finishing touch gaf Rijkers, bijgestaan door Peter van Berkel. Het prachtig gekleurde meubelstuk wordt geschonken aan burgemeester Pommer, maar eerst wordt gehoopt dat ondernemend Gestel, er een financiële bijdrage aan wil leveren voor KWF.