Amerigo met pensioen in Berlicum!

BERLICUM – Zoals iedereen weet, is Sinterklaas weer in het land! Vrijdag 22 november is iedereen van 10.00 uur tot 16.00 uur welkom op werkboerderij Buiten Gewoon aan de Beekstraat 46 om Amerigo te bezoeken, aaien en/of hem een worteltje te geven.

Workshops Bint

SINT-MICHIELSGESTEL – Heb je zin om mee te doen met één van de onderstaande workshops? Meld je dan aan bij Bint, info@bintwelzijn.nl of bel naar 073-5515432.

Inzameling levensmiddelen Mercuriusplein

BERLICUM – Ook dit jaar worden weer een groot aantal mensen, die zeer krap bij kas zitten, namens de Diaconie Augustinusparochie Berlicum/Middelrode en de Vincintiusvereniging verrast met een kerstpakket, gevuld met levensmiddelen. Daarom wordt op zaterdag 30 november en zaterdag 7 december een inzamelingsactie gehouden op het Mercuriusplein in Berlicum.

Gezocht: Kerststallocaties Berlicum

BERLICUM – Van 21 december tot 3 januari zijn in Berlicum weer een aantal kerststallen te bewonderen in diverse voortuinen en gebouwen. De bedoeling is dat er een leuke wandelbestemming wordt gecreëerd voor het hele gezin. Om een aantrekkelijke kerststallenroute te creëren wordt gezocht naar mensen die een kerststalletje in de voortuin of voor het raam willen zetten.

‘Ik en mijn Robot’ blijkt een goede leerschool

SINT-MICHIELSGESTEL – 14 november werd de 10.000ste bezoeker ontvangen tijdens de vele events “Ik en mijn Robot” in de bibliotheken in de regio. Voor AgriFood Capital werkt was het cadeauboek van de bibliotheek “Ik en mijn Robot” van Asimov de aanleiding om samen met de bibliotheken op te trekken in de wereld van robotisering en digitalisering. Eén compleet robotfeest waar bezoekers ook zelf hun robot mochten demonstreren. Robots betoverende vele harten. De bibliotheek in Sint Michielsgestel was de laatste in de hele tour.

Zes lintjes bij brandweer

SINT-MICHIELSGESTEL – Tijdens de jaarlijkse korpsavond op 16 november 2019 reikte burgemeester Looijen, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Koninklijke onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan zes Gestelse brandweerlieden. De heren Harrie van Buuren, Toon van Grinsven, Bas Heidema, Marcel van Hout, Carly van Lieshout en Mark Nijrolder kregen de versierselen opgespeld door de burgemeester omdat zij zich al meer dan twintig jaar inzetten voor de Gestelse gemeenschap.

Scouting plant Jubileumboom

SINT-MICHIELSGESTEL – Vrijdag 15 november is door scouting Petrus Donders ter ere van het 75-jarige bestaan een jubileumboom geplant in het bijzijn van wethouder Raaijmakers. Het jubileum wordt het hele seizoen door de leden gevierd met spectaculaire activiteiten. Na een spetterend openingsfeest, is vorige maand ook een instructiecirkel geopend bij de blokhut en nuwas het de beurt aan de ere-leden om samen met het bestuur een speciaal moment te vieren.