Hógger sfeere

Wij hen ’n kaoi week aachter de rug. We kriege donderes ’n tillefóntje van Lya’s die onder traone vertelde da heure mins Hennie gonk himmele. ’t Waar innins hard bèrgaf gegaon mi hum. De kanker ha lillijk toegeslage. Hennie ha de wens da ik z’n dódskiest zó beschildere. Daor kos ik gin nee op zegge. […]

2e Open KEEZ toernooi

BERLICUM – Na het succes van afgelopen jaar zal er op kermiszaterdag 14 september om 19.30 uur het 2e open Keez toernooi van Berlicum en Middelrode worden gehouden! Keezen is een Oud-Hollands bordspel voor minimaal 2 tot maximaal 8 personen. De zaal gaat open om 18.45 uur.

Dinerbon Gestelse Vlooienmarkt naar Uden

SINT-MICHIELSGESTEL – Jan-Herman Reuvekamp, voorzitter van de Grote Gestelse Vlooienmarkt, overhandigde vorige week woensdag een dinerbon aan Bas Schuurmans en zijn zwager Johan uit Uden. Tijdens de vlooienmarkt had de inmiddels uitgezwaaide burgemeester Pommer hun flyer uit een oude ijzeren melkkan gevist. Al degenen die spullen hadden aangeleverd voor de vlooienmarkt konden meedingen naar een […]

College stelt maken keuzes uit tot het najaar

SINT-MICHIELSGESTEL – Tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces behandelde de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel de kadernota. Volgens het juridisch woordenboek is de kadernota (staatsrecht; politiek) een document, waarin de hoofdpunten van beleid en de financiële kaders voor het komende jaar worden aangegeven.

PvdA zet strijd voor verkeersoplossing door

SINT-MICHIELSGESTEL – “Liever had ik hier bij Beekveld nu een veilige aansluiting gezien” , aldus scheidend PvdA-raadslid Jan Pieter Vermeulen: “maar reken maar dat de PvdA de strijd hiervoor zal voorzetten. Daarom draag in alle vertrouwen de dossiers over aan mijn opvolger Jack de Vlieger. Een hele stapel sinds het bestemmingsplan vijf jaar geleden werd vastgesteld.”

Stanley Portier

Op 7 juli is tot onze grote verslagenheid onze medewerker en collega Stanley Portier overleden. Hij was al enige tijd ziek en is enkele dagen voor zijn overlijden hard achteruit gegaan. Hij was pleitbezorger van de progressieve (rock)muziek op onze zender. Stanley presenteerde op Lokaal 7 het programma Night of the Progs. Hiermee is hij […]

Cadeau Jan Pommer

DEN DUNGEN – “Ik heb een goed leven, dus waarom zou ik iets voor mezelf vragen”, dacht Jan Pommer bij zijn afscheid als burgemeester eind vorige maand. Dus vroeg hij mensen die hem een cadeau wilden geven om een bijdrage voor het goede doel. Maandagavond overhandigde hij twee cheques van elk 2775 euro aan ‘Bij Jan’ en de Vincentiusvereniging, twee organisaties die goed passen bij Pommers beginselen: ‘Ieder mens telt’ en ‘Nabij zijn’.

Koorleden gehuldigd

DEN DUNGEN – De laatste repetitie van een koor vóór de vakantie is vaak een goede gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje op een prettige manier af te sluiten als dank voor aller inzet. Ook een goede gelegenheid om bijzondere mensen in het zonnetje te zetten.