Mercuriusplein van boven

BERLICUM – Voor Smaakvol staat de fontein al te spuiten, en menig kind heeft met veel plezier al natte voeten opgelopen. Een gedeelte van het Mercuriusplein in Berlicum is dan ook al klaar.

Vier generaties in Berlicum

BERLICUM – Met de geboorte van Lis Savelkouls op 13 mei is er in Berlicum weer een familie met vier generaties. Op de foto oma Angelique van Ewijk – Smulders (oma), overgrootoma Mien Smulders en Lis met moeder Priscilla van Ewijk

Afsluiting bewogen jaar met vossenjacht

DEN DUNGEN – De Ouderraad van basisschool De Wegwijzer in Den Dungen zorgde op woensdag 21 juli voor een geweldige, sportieve Vossenjacht. Meer dan 14 Vossenposten stonden verspreid door de wijk, rondom de school, te wachten op hun bezoekers.

Zomertijd: workshops bij Huis73

‘s-HERTOGENBOSCH – Na een maandenlange stop in het cursusaanbod zijn ze bij Huis73 blij dat ze de deuren deze zomer weer wagenwijd open kunnen zetten. Huis73 komt met Zomertijd: een zomers workshopaanbod voor iedereen van 6 – 100 jaar. Met onder andere workshops waarin je leert Schilderen als Bob Ross, de basics van keramische technieken onder de knie krijgt of je de skills leert beheersen van het Botanisch illustreren.

Vrijdag 6 augustus Repaircafé in de Moerkoal

MIDDELRODE – Op 2 juli was als gevolg van Corona in de Moerkoal Middelrode pas het eerste Repaircafé van dit jaar. En dat was meteen goed druk. Er werden veel reparaties aangeboden, en veel mensen blij gemaakt met een gerepareerd artikel.

Op elfenjacht in Den Dungen

DEN DUNGEN – “Mam, kijk! Hier is het elfje thuis.” Kinderen hurken bij een boomstam en turen door een klein raampje naar binnen. Even later vinden ze een elfje verscholen tussen het groen tevreden zittend op een schommeltje. De kinderen zijn samen met hun moeder op zoek naar elfenhuisjes.

Resultaat peiling inwoners: ‘Raadhuisplein en Hoogstraat te druk’

BERLICUM – Bewoners en gebruikers van de weg tussen Hoogstraat en Raadhuisplein in Berlicum vinden dat er te hard wordt gereden. Van de aanwonenden ervaren vier van de vijf mensen ‘snelheidsoverlast’, bij de gebruikers is dat nog altijd meer dan de helft. Driekwart van de aanwonenden vindt geluidsoverlast een probleem, bij gebruikers speelt dat niet. Dat blijkt uit antwoorden op een online vragenlijst, die onlangs is ingevuld door 160 mensen.

Wòtterweek

Wa’n natte week hen we aachter de rug, wánne! Sjonge, hier waar ’t zó èrg da de dakgoot overliep en de wc’s vort broebelde. Mar gelukkig hen we gin lekkaazjes gehad. D’n onze ha zeeker verwaacht da de serre wir blank zó staon, mar umdattie krèk tevurre d’n afvoer mooi schón gemakt ha, viel da […]