Algemene ledenvergadering OVB buiten op terras

BERLICUM – De ondernemersvereniging OVB hield woensdag 24 juni haar algemene ledenvergadering bij restaurant en partycentrum De Hooghei heerlijk buiten op het terras zodat er ruime plaatsen waren voor iedereen. Het was een gevarieerde avond met een boeiende spreker.

Jaren ’70 en ’80, foute muziek, hedendaagse hits en guilty pleasures

BERLICUM – Wie na maanden ‘onthouding’ (totall) los wil in een vet avondje uit, mag zaterdag 27 juni van 19.30 uur tot 23.30 uur niet ontbreken tijdens de Muziekbingo Live die je (huis)kamer binnen dendert. Een event waarbij DJ Vinyl Forty-Five, DJ Marcel V, DJ team Lekker Origineel en DJ Kruzo hun muzikale krachten bundelen en in plaats van de bingo-molen, plaatjes gaan draaien die vervolgens afgevinkt mogen worden. Bij een vol rijtje of volle kaart staat deze garant voor leuke lokale prijzen. De datum mag met dikke stift genoteerd en tickets oftewel bingokaarten kunnen nú al besteld worden.

Friezen en Flevolanders zeggen grootste kilometervreters te zijn

NEDERLAND – Het verschil in kilometers dat mensen met particuliere personenauto’s zeggen te rijden loopt per stad en provincie flink uiteen. De grootste aantallen kilometers worden geclaimd in Drenthe, Friesland en Flevoland. De kleinste aantallen in Zuid-Holland en Limburg. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, dat het aantal opgegeven kilometers uit miljoenen vergelijkingen van autoverzekeringen […]

Dorpsbingo leeft

SINT-MICHIELSGESTEL – Dat mensen in deze tijd behoefte hebben aan activiteiten, bleek afgelopen vrijdag maar weer eens. 1001 Deelnemers – het lijkt een sprookje – uit Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen en Maaskantje gingen die avond online om mee te doen aan de Dorpsbingo.

Infraprojecten versneld en eerder betaald

NEDERLAND – Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en de bouwsector nemen maatregelen om het werk aan de wegen, waterwegen, sluizen en kust in het huidige corona-tijdperk volop draaiende te houden en waar mogelijk te versnellen.

Verruiming concernbepaling NOW

NEDERLAND – Om de werkgelegenheid te beschermen wijzigt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de concernbepaling in de tijdelijke loontegemoetkomingsregeling NOW. Werkmaatschappijen die door de Coronacrisis meer dan twintig procent omzetverlies hebben maar behoren tot een concern dat niet aan die voorwaarde voldoet, mogen toch de NOW aanvragen.

3 bierprijzen voor Berne Abdijbier

HEESWIJK-DINTHER – Liefst drie gerenommeerde bierprijzen behaalde deze maand Berne Abdijbier op de ‘Dutch Beer Challenge’. De Dutch Beer Challenge (DBC) is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland en werd opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de Nederlandse Biercultuur.

Paaschocolade voor een goed doel

BERLICUM/SINT-MICHIELSGESTEL De Fair Trade Cadeauwinkel Berlicum/Sint Michielsgestel zijn al 3 weken gesloten in verband met het Coronavirus. Ze hebben nog een aantal Tony chocolonely paasrepen op voorraad. Vorige week zijn de winkels op initiatief van een aantal vrijwilligers toch nog drie middagen open geweest om deze chocolade te verkopen. Dat was een goede zet, de winkels hebben nog veel klanten blij kunnen maken.

Peugeot 208 Auto van het Jaar

De nieuwe Peugeot 208 is door 60 Europese vakjournalisten verkozen tot Auto van het Jaar 2020. De jury prees het motoraanbod, dat klanten de keuze biedt uit elektrisch, benzine of diesel. De juryleden waren ook enthousiast over het gedurfde design en de technologie. Het was al een bestseller en nu ook de eerste van de ‘2-serie’ van Peugeot die deze prestigieuze prijs krijgt. De nieuwe 208 is de zesde Peugeot die de titel ‘Auto van het Jaar’ mag dragen.

Gezamenlijke Brabantse aanpak gemeentelijke belastingen ondernemers

NOORD-BRABANT – Het Brabantse interregionaal beleidsteam (iRBT) heeft een lijn ontwikkeld hoe gemeenten in Brabant kunnen omgaan met het opschorten van gemeentelijke belastingen voor ondernemers. Het iRBT hecht er zeer aan dat de Brabantse gemeenten hiervoor een gezamenlijke aanpak kiezen. Bij veel ondernemers en zzp’ers is sprake van acute liquiditeitsnood. Het uitstellen van de betaling […]