‘Mama, waar gaan die kinderen naar toe?’

BERLICUM – Berlicum is een nieuw vervoermiddel rijker. Met 10 kinderen aan boord rijdt de elektrische Stint sinds deze week door de straten van Berlicum. Waar gaan deze enthousiaste kinderen naar toe, wie is de eigenaar van dit fantastische vervoermiddel en wie kunnen er gebruik van maken?

‘Inzicht leidt tot meer begrip voor oudere met psychologisch probleem’

SCHIJNDEL – Het is een eenvoudig, maar treffend voorbeeld. “Mensen in de omgeving van iemand met dementie hebben de neiging om de cliënt voortdurend te testen. ‘Wat heb je vanmiddag gegeten’, vragen ze dan met de beste bedoelingen. Maar het is heel vervelend om voortdurend met je falen geconfronteerd te worden. Doe dat niet.” Kersti Mischke, gezondheidszorgpsycholoog bij Laverhof, helpt ouderen met psychische klachten en hun omgeving om beter met hun ziekte om te gaan.

Gratis voorlichting Verta-Assurantiën over overwaarde woningen

DEN DUNGEN – Wat te doen met de overwaarde van je huis? Jac en Ronald Verheijen van Verta Assurantiën uit Den Dungen krijgen er steeds meer vragen over, vooral van zestigplussers die een eigen woning bezitten en het grootste deel van de hypotheek inmiddels hebben afgelost. Daarom houden ze op donderdag 26 april van 13.30 […]

Jennissen grondwerk, loonwerk en mest nodigt iedereen uit

DEN DUNGEN – Ruim 5 decennia geleden begonnen Toon en Riek Jennissen een melkveebedrijf aan de Beusingsedijk. Hun harde werken en liefde voor het bedrijf werd door zonen Jan, Toon en Edwin naadloos overgenomen. Met twee Open Dagen voor iedereen die wil, vieren zij het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 april tussen 11.00 […]

Maak kans op een HIgh Wine bij Open Dag Laverhof

HEESWIJK – Laverhof, locatie Cunera / de Bongerd zet op zaterdag 17 maart van 14.00 tot 16.00 uur haar deuren open voor het publiek. Een unieke kans om alles te weten te komen over alle facetten van de zorg en de diensten die Laverhof nog meer aanbied. Interessant voor iedereen die zorg nodig heeft maar ook voor degene die zorg wil bieden. Familie, vrienden en kennissen maar zeker ook aantrekkelijk voor toekomstige bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Nieuw boek: De helende kracht van je emoties

HEESWIJK-DINTHER – Andrea Luijten en Harry Vos uit Heeswijk-Dinther schreven een inspiratie- en doeboek voor het herstellen van emotionele en psychosomatische klachten en voor ontwikkeling van welzijn en zingeving. Wat maakt dat je soms veel heftiger reageert dan je zou verwachten of onverklaarbare lichamelijke klachten krijgt? Waarom leidt lang en goed nadenken lang niet altijd […]

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne bekend

SINT-MICHIELSGESTEL – 8.617 leden van Rabobank Hart van De Meierij brachten in totaal ruim 42.000 stemmen uit op 425 lokale verenigingen en stichtingen. Een mooi resultaat voor de vierde editie van deze donatieactie, die in eerdere jaren nog ‘Hart voor Elkaar’ heette. De ‘prijzenpot’ van deze editie was verhoogd naar € 200.000,- en wordt in januari 2018 uitbetaald. Met een vierde plek en een bedrag van 2080 euro was Mini-Gestel de organisatie uit de gemeente Sint-Michielsgestel die het meest van de actie wist te profiteren.

“Het voelt, nog net voor ik ermee stop, als de kroon op mijn werk”

SINT-MICHIELSGESTEL – Hij verwacht omstreeks mei 2018 over te huizen naar de nieuwe locatie in het centrum van Sint-Michielsgestel. Het is voor Piet van Esch van The Read Shop die nu nog gevestigd is aan het Petrus Dondersplein 14, gelijk ook het moment om het roer over te dragen aan zijn dochter Marieke. Zijn nominatie voor de titel Ondernemer van het Jaar 2017 ervaart hij als een leuke verrassing waar hij bijzonder mee ingenomen is want; “Het voelt als een stukje waardering en, nog net voor ik ermee stop, als de kroon op mijn werk.”