Diplomering eerste Lefgozers Laverhof

SCHIJNDEL – OAcht medewerkers hebben op 29 september bij Stichting Laverhof hun zorgopleiding afgerond en hun diploma in ontvangst genomen. Ze hebben deelgenomen aan het regionale ‘Lefgozer’-project, waarbij zij-instromers met een minimale MBO achtergrond, zich in anderhalf jaar om kunnen scholen tot gediplomeerd verzorgende IG/niveau 3. Dit traject duurt normaal 3 jaar, maar door middel van dit versnelde traject kan dit in anderhalf jaar.

Laatste tickets WISH Outdoor 2021 nu beschikbaar

LIESHOUT – Zoals bekend is WiSH Outdoor, dat begin juli plaats zou vinden, vanwege de coronacrisis uitgesteld naar volgend jaar (1, 2 & 3 juli 2022). Dat betekent echter niet dat de organisatie dit jaar bij de pakken neer is gaan zitten. Integendeel! Haar drang naar avontuur is na deze corona-periode namelijk zó groot dat WiSH met grote trots een speciale en eenmalige oktober editie organiseert.

Elly en Kees Broeren stoppen met feesten en partijen

DEN DUNGEN – De Majorca Bar gaat als gezellig eetcafé de toekomst in. Begin november wordt een frisse start gemaakt met een nieuwe chefkok en een uitgebreide keuken en kaart. Uitbaters Kees en Elly Broeren stoppen met feesten en partijen, maar blijven met hun team de vertrouwde gastvrijheid bieden.

Wijzigingen dienstverlening vestigingen Rabobank

SINT-MICHIELSGESTEL – De bezoeken aan bankkantoren nemen in snel tempo af omdat bijna iedereen in Nederland gebruik maakt van online bankieren en de bankieren apps. Door deze ontwikkelingen is besloten om in en rondom Sint-Michielsgestel een aantal wijzigingen in vestigingen van Rabobank door te voeren.

Dit moet je weten over harsgieten 

NEDERLAND – Harsgieten is een veelgebruikt productieproces waarbij vloeibaar materiaal in een vormholte wordt gegoten. Vaak is het materiaal dat hierbij gebruikt wordt voorverwarmd. Terwijl het vloeibare materiaal afkoelt, hardt het uit om een ​​nieuw object in de vorm van de mal te creëren. Het nieuw gecreëerde object, een gietstuk genoemd, wordt vervolgens uit de […]

Zomerse kaartspellen

De zomer van 2021 is tot nu toe qua weer wisselvallig, maar de meteorologen noemen dit een normale Nederlandse zomer. Wisselvallig weer en temperaturen rond de 22 graden kenmerken de gemiddelde zomer in Nederland. Door de regenval en donkere wolken spenderen we meer tijd binnen dan ons lief is. Tijd om eens gezellig een kaartspel […]

Klaas Wilting in Berlicum

BERLICUM – Klaas Wilting, oud-politiewoordvoerder in Amsterdam, de bekende voormalig politievoorlichter van het Amsterdamse korps, komt naar Brabant. Zaterdagmiddag is hij bij Mmoodz in Berlicum.

T-shirt onder een overhemd; do’s en dont’s

  Een van de grootste modemissers is een overhemd waar het T-shirt onderuit komt, doorheen schijnt of zo strak zit dat er huidplooien ontstaan. Maar een overhemd zonder T-shirt eronder kan net zoveel problemen geven: zweetplekken, lichaamsvormen die prominent door de blouse heen schijnen en andere zaken die het tot een ongepaste outfit maken. Een […]

Lenen bij de bibliotheek zonder abonnement

REGIO – Bij Huis73 kun je nu boeken, muziek en films lenen zonder dat je lid hoeft te zijn van de bibliotheek. Met de BiebApp kun je met jouw smartphone lenen en betaal je per uitlening. Je betaalt alleen voor wat je leent, snel en simpel.

Medewerkers Laverhof helpen bij prikpunten

REGIO – Onlangs werd door de GGD in deze regio de oproep gedaan aan zorgmedewerkers of zij willen ondersteunen bij het vaccineren op verschillende priklocaties in Brabant. Deze vraag is uitgezet onder de medewerkers van Laverhofen zeker 20 medewerkers hebben zich al aangemeld.