Coronaproof tennis bij De Beek

SINT-MICHIELSGESTEL – Helaas is in deze Corona-tijd het sporten voor velen van ons ook nog in het begin van 2021 beperkt. De Gestelse Tennisclub LTV de Beek neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en biedt daarom ook begin 2021 zoveel mogelijk mensen de gelegenheid toch te kunnen sporten, te bewegen en tegelijkertijd te genieten van het tennisspel.

Fem van Empel 5e in Kortrijk

SINT-MICHIELSGESTEL – In de Internationale veldrit van Kortrijk(B) heeft Fem van Empel uit Sint-Michielsgestel na een kopstart een knappe wedstrijd gereden. Maar liefst vier ronden lang wist zij zich te handhaven in de kopgroep met allemaal grote madammen (Alvarado, Worst, Betsema, Kastelijn en Lucinde Brand).

Loopgroep Wijbosch biedt corona-proof ‘challenges’

WIJBOSCH – Samen sporten, in verbinding met elkaar, maar toch coronaproof. Dat zijn de doelstellingen van loopgroep Wijbosch, nu hardlopen in (grotere) groepen tijdelijk niet toegestaan is. Om dit te bereiken, schreef Loopgroep Wijbosch onlangs al een eerste ronde ‘challenges’ uit. Op maandag 9 november werden de prijzen uitgereikt voor deze uitdagingen. De komende tijd staan, onder de naam GOvember, weer nieuwe challenges op het programma.

Mooie zesde plaats Fem van Empel op EK dames U23

ROSMALEN – Een week na de Koppenbergcross waar ze de 9de plek veroverde stond voor Fem van Empel uit Suint-Michielsgestel het Europees kampioenschap Veldrijden in Rosmalen op het programma. Ze is net 18 en dus pas eerstejaarsbelofte. En een jaar geleden was ze nog voetbalster. Toch stond ze haar ‘mannetje’ op het Europees kampioenschap. Voor eigen volk reed ze naar een fraaie zesde plek. “Daar mag ik tevreden mee zijn.”

Twee jubilarissen bij Badminton Club Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Henk van Hedel en Tineke Pennings-van Hedel zijn afgelopen zaterdag gehuldigd voor hun 50-jarig lidmaatschap van Badminton Club Gestel (B.C.G.) Door de Covid-19-restricties hebben de huldigingen noodgedwongen plaatsgevonden bij de jubilarissen thuis. Ieder ontving uit handen van mede-oprichter en ere-voorzitter van B.C.G., Jan Donders, twee gegraveerde glazen en een fles wijn met een exclusief bloemetje.

In memoriam Jan van Grinsven

SINT-MICHIELSGESTEL – Jan van Grinsven uit Sint-Michielsgestel is op woensdag 14 oktober overleden. Hij was onder meer van groot belang voor de voetbalverenigingen in Sint-Michielsgestel en het bridgeleven, ook in Gemonde.

Proeftrainen bij Hands-Up

BERLICUM – Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Houd je van sporten en heb je zin in actie? Kom dan mee rennen, rollen, duiken, vangen, gooien en smashen bij volleybalclub Hands-Up. Op de volgende zaterdagen ben je van 12.00 tot 13.00 uur welkom in sporthal De Run in Berlicum: 31 oktober, 7, 14 […]

Brons voor Fem van Empel op WK

SINT-MICHIELSGESTEL – Op het Wereldkampioenschap MTB Eliminator heeft Fem van Empel de bronzen medaille gewonnen. De 18-jarige bikester uit Sint-Michielsgestel mocht naast de Française Isaure Medde en de Italiaanse Gaia Tormena het laagste treetje van het erepodium innemen.