Mini-kerstvertelling bij Mariakapel

BERLICUM – Ben je van plan om op Tweede kerstdag ’s middags een frisse neus te halen? Of ga je de kerststallenroute lopen? Wandel dan tussen 14.00 en 16.00 uur ook even langs de Mariakapel aan de Sassenheimseweg in Berlicum. Daar vertelt verhalenverteller Frederique Schoenmakers – de Groot doorlopend een aantal kerstverhalen.

Orgelconcert Willem Hörmann

‘S-HERTOGENBOSCH – Op zondag 19 december a.s. geeft Willem Hörmann in de Sint Cathrienkerk een orgelconcert. Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot 16.30 uur, de kerk is verwarmd en de coronaregels zullen worden toegepast (coronatoegangsbewijs, mondkapje bij verplaatsen, anderhalve meter). Aanmelden is aanbevolen en wel door te mailen naar wih@planet.nl. Op het […]

Berne-Anders activiteit op woensdag 1 december

HEESWIJK-DINTHER – Op woensdag 1 december verzorgt Berne Anders in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther een Meditatief Avonduur. Tussen 20.00 en 20.45 uur worden momenten van stilte afgewisseld door korte teksten en muziek. Het thema van de avond is “Tijd”.

Berne-Anders activiteit op maandag 15 november

HEESWIJK-DINTHER – “Berne als biotoop” Lezing door Rien de Visser
Op maandag 15 november verzorgt Rien de Visser in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther een presentatie in woord en beeld over “Berne als een biotoop”. Bij de presentatie van Rien de Visser worden veel herkenbare onderwerpen geraakt. Met zijn kennis van allerlei wetenswaardigheden is dit een bijzondere manier om meer te horen over de historie van Berne en Heeswijk-Dinther.

Scheepers prikt door

BERLICUM – Een vlotte prater die eigenlijk altijd de lachers op zijn hand krijgt. Dan hebben we het over cabaretier Rob Scheepers. Hoewel hij deze zekerheid wel in the pocket heeft, zijn het onzekere tijden. Die ondervangt Rob met ‘Scheepers prikt door’. Zijn gelijknamige voorstelling op donderdag 18 november om 20.30 uur in het Beneluxtheater in Berlicum waarin hij vast een voorschot neemt op alle nog komende oudejaarsconferences door terug te blikken op 2021 waarbij hij zorgt voor een schaterende lach. Zekers!

Muziekfeest Alle remmen los

BERLICUM – Na een noodgedwongen ‘coronapauze’ zijn we wel toe aan een feestje. In het weekend van 6 en 7 november maakt muziekvereniging TOG een ‘doorstart’ en is er in Den Durpsherd non-stop live muziek.

Rapalje live in Beneluxtheater Berlicum

BERLICUM – Met folkband Rapalje waant het Beneluxtheater in Berlicum zich vrijdag 5 november vanaf 20.30 uur in Keltische sferen. Met gevoelige ballades, maar ook stampende jigs & reels zetten zij er met A Scotland’s Story, hun enthousiasme, gedrevenheid en vlammende energie de zaal op z’n kop.

Opbouw Wish Oktober in volle gang

LIESHOUT – Het gaat nu toch echt gebeuren, na twee edities overgeslagen te moeten hebben vanwege corona is het voor WiSH Outdoor eindelijk tijd voor:
‘WiSH Outdoor presents: The Start of a new Adventure’.