Foute glitterbingo in Den Durpsherd

BERLICUM – Den Durpsherd verzorgt op zaterdag 15 december een knotsgekke en vooral een hele foute glitterbingo. Na afloop is er een te gekke afterparty in de foyer. Het wordt een heerlijk avondje vol vermaak en hilariteit.

Sinterklaas logeert bij Museumboerderij

HEESWIJK-DINTHER – Als je van een Sinterklaasfeestje houdt, waar de bezoekende groepjes bewust klein worden gehouden en waar aandacht is voor elk kind, dan ben je zondag 2 december welkomg bij de Meierijsche Museumboerderij, Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther.

Opbrengst naar carnaval mensen met beperking

DEN DUNGEN – Het wordt inhaken, meedeinen en meezingen. De Dungense Ondernemers houden op zaterdag 17 november een Amsterdamse Avond in Boer Goossens in Den Dungen. Met Danny Froger, Lesley Williams en Wesly Bronkhorst. Belangrijker nog: dankzij Den Dungen op volle Toeren hebben jonge mensen uit de regio met een verstandelijke of lichamelijke beperking een week voor carnaval een eigen carnavalsfeestje.

The Insult bij Filmhuis Litserborg

DEN DUNGEN – Filmhuis Litserborg draait op vrijdag 23 november om 20.00 uur in Litserborg Den Dungen de film ‘The Insult’. Reserveren kan tot 18 november. Stuur een mail naar: filmhuis@litserborg.nl. Vanaf 19 november zijn de kaartjes te koop in Litserborg. Toegangsprijs €8,00, inclusief 1 consumptie na afloop.

Sprankelend kerstconcert TOG en Spirit in Berlicum

BERLICUM – Nu de dagen donkerder worden en het kwik daalt, slaan twee eigentijdse muziekgezelschappen de handen ineen. Het harmonieorkest van muziekvereniging TOG Berlicum en Gospel- en Popkoor Spirit geven op 22 december samen twee kerstconcerten in Den Durpsherd. Onder het motto “XMAS all together” staan TOG en Spirit voor het eerst samen op het podium.

Van kabouter tot kluizenaar

DEN DUNGEN – Aan het einde van zijn middelbare school was hij een aantal keren rond half december een ‘Moestuinkabouter’ in Den Dungen. Op 58-jarige leeftijd is deze Dungenaar van geboorte een beginnende kluizenaar in Zuid-Frankrijk. Met Theo van Osch in de hoofdrol herleeft op zaterdag 24 november een stukje Moestuin.

Sorridentelezing neemt je mee naar Berlijn

SINT-MICHIELSGESTEL – Wim Franssen, socioloog en filmdocent, verzorgt op vrijdag 23 november om 20.00 uur de volgende Sorridentelezing in Gasterij de Zwaantjes aan het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel. Het verzoek is om 19.45 uur aanwezig te zijn. Toegang is € 3,50 inclusief een kopje koffie of thee.

Bezinning en Ontmoeting over aanvaarden

SINT-MICHIELSGESTEL – Onlangs was het Allerzielen, zoals dat in de katholieke traditie wordt genoemd; een tijd waarin we onze lieve doden herdenken. Alle reden voor de Voorbereidingsgroep van Bezinning en Ontmoeting te kiezen voor het thema ‘Aanvaarden’.

KBO Cultureel Dinther en Heeswijk

HEESWIJK-DINTHER – De KBO’s van Heeswijk en Dinther presenteren op zaterdag 17 november het jaarlijkse evenement KBO Cultureel. Net als vorig jaar in de aula van Gymnasium Bernrode in Heeswijk. Het programma gaat om 13.30 van start en duurt tot ongeveer 17.15 uur. Nieuwe deelnemers en ouwe getrouwen laten zien en horen wat zij op cultureel gebied te bieden hebben.