Van Lee Mannenkoor in Laverhof

HEESWIJK-DINTHER – Het Jan van Lee Mannenkoor treedt op zondag 23 september op in de grote kapel van de Laverhof (Cunera de Bongerd) in Heeswijk-Dinther. Het koor zal een mooi programma ten gehore brengen binnen de serie ‘Uurtje Klassiek’. Iedereen is van harte welkom. Bewoners betalen één strip en gasten geven een vrijwillige bijdrage. Het concert begint om 15:00 uur.

Donker drama bij Filmhuis Litserborg

DEN DUNGEN – Filmhuis Litserborg draait op vrijdag 21 september, om 20.00 uur de film ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missiouri’. Toegangsprijs €8,00 incl. 1 consumptie na afloop. Kaartjes zijn te koop in de Litserborg. Graag reserveren via filmhuis@litserborg.nl.

Een etmaal abdijleven

HEESWIJK-DINTHER – Een nieuwe vorm van Brabants toerisme gaat vrijdag van start. ‘Een etmaal abdijleven’ is een belevingsprogramma waarin deelnemers intensief kennismaken met een eeuwenoud immaterieel erfgoed en hun eigen spiritualiteit. In Heeswijk-Dinther ontvangen de Norbertijnen, met hun bijna negen eeuwen oude historie, in de abdij gasten voor een speciaal programma.

Brabantse Avond met Marlon Kicken en Noud Bongers

BERLICUM – Geniet u ook zo van muziek, anekdotes en verhalen van eigen bodem? Kom dan naar de Brabantse Avonden in Den Durpsherd! De Brabantse Avonden zijn al decennialang een begrip in Brabant en staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en humor uit ons eigen Brabant! Op zondag 30 september verzorgen Marlon Kicken en Noud Bongers de optredens.

Zwieren en zwaaien op de Gésselse Kermisfeesten

SINT-MICHIELSGESTEL – Omdat het kermisterrein dicht bij zijn ouderlijk huis lag liep Noot de Kort uit Sint-Michielsgestel als ‘menneke’ het ‘kermisvirus’ op. Iets wat chronisch bleek, want het kleurrijke, bruisende spektakel liet hem nooit meer los. Hij doet er alles aan om ‘zijn’ virus te verspreiden en dus tovert hij met medewerking van vrijwilligers onder de vlag van De Gestelse Pomp van zaterdag 22 t/m dinsdag 25 september weer een feestelijk programma uit de hoge hoed. Iedereen is van harte welkom voor een stukje gezelligheid bij de Gèsselse Kermisfeesten in de spiegeltent op de kermis.

Pianiste Renee van Bavel speelt Herman van Veen

BERLICUM – Renee van Bavel kijkt naar de wereld en bezingt haar met het repertoire van Herman van Veen. In “Mensenkind” verbindt Renee van Bavel het werk van Herman van Veen met haar eigen verhalen en observaties en zet op die manier de klassiekers zoals “Liefde van later”, “Suzanne” en “Cirkels” in een nieuw licht.

Meezingen met Iets Gewoons

MIDDELRODE – Liederentafel Iets Gewoons start op 21 september alweer met het derde seizoen met negen optredens. Elke derde vrijdag van de maand treedt de groep Iets Gewoons op voor u in de Moerkoal Driezeeg 20 in Middelrode.

Veel rockabilly bij FF Ted

BERLICUM – Berlicum viert kermis en FF Ted viert natuurlijk mee. Dit weekeinde is er veel live muziek. Vrijdag vanaf 20.00 uur klinkt de rockabilly van Slapback Johnny door de zaal, op zondag zijn de Belgen van the Rattleshake Combo aan de beurt. Zaterdagavond draait dj Indecut housemuziek.

Landelijke Open Manegedagen Het Paardrijk

BERLICUM – Kom op zondag 23 september met het hele gezin naar de Open Manegedagen op Manege Het Paardrijk aan de Koesteeg 39 in Berlicum en stap in de wereld van het paard! De open dag is van 10.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk voor iedereen. Zondag is Het Paardrijk ook te vinden op de braderie in genoemde plaats.

Werkgroep Ommetjes op Braderie

BERLICUM – De Ommetjes werkgroep Berlicum – Middelrode staat op zondag 16 september met een kraam op de braderie in Berlicum. Dan zijn de setjes met 15 Ommetjes in gedrukte versie beschikbaar voor de speciale braderieprijs van 8 euro per set. Dit jaar is er voor de braderie een prijsvraag over de Ommetjes gemaakt waaraan leuke prijzen verbonden zijn. Bovendien is er iets lekkers voor degenen die hieraan meedoen. Loop zondag dus zeker even langs onze kraam.