Liederentafel

HEESWIJK-DINTHER – Ook dit jaar houdt KBO-Dinther een Liederentafel als midzomeravondactiviteit. De Borrelnoten uit Heeswijk-Dinther luisteren deze avond op. Natuurlijk zijn ook niet-leden, familie en vrienden van harte welkom. De iIederentafel wordt gehouden op woensdag 25 juli om 20.00 uur? Het evenement vindt plaats in de Ontmoetingstuin van Dinther achter cc Servaes naast de kerk. […]

Foodstock komend weekeinde terug in Den Bosch

‘s-HERTOGENBOSCH – Na de vuurdoop in 2017 met ondanks matig weer een zeer gezellige editie kon een vervolg amper uitblijven. Tijdens het weekend van vrijdag 20 juli van 16.00 uur tot 23.00 uur, zaterdag 21 juli van 14.00 uur tot 23.00 uur en zondag 22 juli van 12.00 uur tot 21.00 uur, kunnen bezoekers hier wederom genieten van eten, drinken en muziek. De toegang van Foodstock ‘s-Hertogenbosch is gratis.

Nachthemel (de Kleine Prins) in de Kersouwe

HEESWIJK-DINTHER – Ook deze woensdagmiddag kunnen jong en oud weer genieten in het kleine theater van de Kersouwe van de geestige, poëtische familievoorstelling ‘Nachthemel’ gebaseerd op De Kleine Prins, het beroemde sprookje van Antoine de Saint-Exupéry. Over vriendschap, de zoektocht naar geborgenheid en een eigen plek, in een wereld waarvan de regels door anderen worden bepaald.Woensdag 18 juli, aanvang 15.00 uur. Entree €5,-. Kaarten te bestellen op www.kersouwe.nl

Kasteel Heeswijk begint rondleidingen landgoed

HEESWIJK-DINTHER – Kasteel Heeswijk begint met rondleidingen over het landgoed. Tijdens deze rondleiding neemt een gids je mee voor rondom het kasteel. Jong en oud wandelt langs de prachtige burcht, boerderijen die vroeger eigendom waren van de baron, de voormalige moestuin en kassen, de prachtig gerestaureerde lanen en de replica van de motte van Kasteel Heeswijk.

Picknicken met Engelse humor in de Kersouwe

HEESWIJK-DINTHER – Shakespeare zoals het in zijn eigen dagen gespeeld werd, in een razend tempo met veel bravoure, dubbele bodems en humor. Het gezelschap Illyria, het oudst spelende openluchtgezelschap in het Verenigd Koninkrijk, zal op haar unieke wijze The Merchant of Venice (Koopman van Venetië) op hilarische wijze ten tonele voeren in de Kersouwe. Je eigen picknickmand maakt de Engelse sfeer compleet. Dinsdagavond 4 september, aanvang 19.30 uur. Entree €17,50- (excl. €1,50 serv.kosten). Kaarten te bestellen op www.kersouwe.nl

Zomerprogramma Hart voor Den Dungen

DEN DUNGEN – In de zomervakantie is het rustig in onze buurt; verenigingen sluiten hun deuren, clubjes liggen stil, familie, vrienden en buren trekken erop uit. Dit is een mooie gelegenheid voor degenen die niet op vakantie gaan om elkaar te ontmoeten.

Zingen onder dun Boom

MIDDELRODE – Voor de vijfde keer organiseert zanggroep ’t Kumtvaneiges een meezingavond onder de beukenboom voor de Moerkoal in Middelrode. Op 13 juli is het weer zover,. Zoals elk jaar bent u daar van harte welkom en bij mooi weer dan richt gemeenschapshuis de Moerkoal een gezellig terras voor u in.

Tuinfeest met open podium

HEESWIJK-DINTHER – In de Ontmoetingstuin van Dinther, gelegen achter cc Servaes naast de kerk, wordt op zondag 8 juli van 13.00 uur tot 18.30 uur een tuinfeest met open podium gehouden. Vrij entree!

Pinokkio verovert de harten van jong en oud

HEESWIJK-DINTHER – In de prachtige bossen van Natuurtheater de Kersouwe is woensdag 27 juni de familievoorstelling ‘De avonturen van Pinokkio’ in première gegaan. Ruim 500 kinderen, ouders, opa’s en oma’s, tante’s en ooms en andere liefhebbers aanschouwden hoe Pinokkio zijn neus stootte, vrienden maakte en naar zijn vader Gepetto op zoek ging. Het stuk zit vol met geweldige vondsten die de verschillende avonturen krachtig verbeelden. Pinokkio – fris tot leven gebracht door Berlicummer Teun van Dongen – is qua postuur, houding en eigenwijs gezicht sprekend het jongetje dat we kennen uit het meer dan 130 jaar oude verhaal.