Uurtje Klassiek – samenwerking Kasteelconcerten

HEESWIJK-DINTHER – Aanstaande zondag 21 april kunt u om 15.00 uur een prachtig concert bezoeken in de inpandige kapel van zorginstelling Laverhof, Heeswijk-Dinther. Toptalenten Sylvia Huang (viool) en Madarys Morgan (piano) spelen in de serie ‘Uurtje Klassiek’ een programma met werken van onder andere Bach, Beethoven en Debussy. De toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.

Campanula á la France

SINT-MICHIELSGESTEL – Wijkplein Theereheide organiseert op zondag 26 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur aan het Campanulaplein in Sint-Michielsgestel een gezellig mini buurttoernooi jeu de boules, voor de hele wijk. De wedstrijd start om 13.00 uur. De organisatie zorgt voor jeu de boules ballen, maar wie een setje heeft, mag deze ook meebrengen. Aanmelden […]

Op stap met de boswachter tijdens de Dag van het Landschap

REGIO – Brabants Landschap, IVN en Natuurgroep Gestel vieren het voorjaar op Tweede Paasdag (maandag 22 april) met de Dag van het Landschap. Dit jaar staan de Brabantse zandpaden centraal. Niet alleen de mens is van zandpaden afhankelijk (geweest), ook vele dier- en plantensoorten floreren bij de aanwezigheid van de zandpaden en -paadjes in onze natuurgebieden. Tijdens de Dag van het Landschap nemen de gidsen u mee naar de natuurgebieden en hoort u van alles over de biodiversiteit en de historie van zandpaden.

Programma Tribute to Woodstock compleet

LOOSBROEK – Een gloednieuw festival, maar wél een dat gebaseerd is op een halve eeuw geschiedenis. Op zaterdag 1 juni is het festivalterrein in Loosbroek-Bernheze (NB) het decor van Tribute to Woodstock, een eerbetoon aan het legendarische Woodstock-festival dat in de magische zomer van 1969 in Bethel nabij New York plaatsvond.

‘Ambiente Español’ met Harmonieorkest Sint Michaël

SINT-MICHIELSGESTEL – De zomer komt eraan, vakanties worden geboekt en om alvast in die sfeer te komen verzorgt Harmonieorkest Sint-Michaël op zaterdagavond 18 mei om 20.00 uur in De Huif in Sint-Michielsgestel een Spaans concert, getiteld Ambiente Español. Wie kijkt er niet naar uit, een avondje uit op een zwoele avond onder de Spaanse zon. Het weer wordt niet gegarandeerd, maar de sfeer wel!

Concert door het Arnhems Slavisch Koor

HEESWIJK-DINTHER – Een week voor Pasen is het Passie-concert van het befaamde Arnhems Slavisch Koor (ASK) een aanrader. Het ASK verzorgt op zondag 14 april om 15.00 uur in de Abdij kerk van Berne in Heeswijk-Dinther een concert waarin het de luisteraars laat meeleven met de gezangen uit de Passieperiode, vanuit de oosters byzantijnse traditie

Ouderen Nog Actief met Bajesbonje

BERLICUM – Bajesbonje. Dat is de naam van het komische toneelstuk dat op vrijdag 12 april om 20.00 uur en op zaterdag 13 april om 14.00 uur op het toneel wordt gezet door toneelclub ONA bij Den Durpsherd in Berlicum.