Lelijke kinderen en zeemansmuziek bij Filmhuis

DEN DUNGEN – Filmhuis Litserborg vervolgt op vrijdag 7 augustus zijn zomerprogramma. Dat start om 14.30 uur met de familiefilm ‘De Club van Lelijke Kinderen’, een spannende Nederlandse familiefilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meiderts. ’s Avonds om 21.30 uur volgt de film ‘Fisherman’s Friend’, een heerlijke feelgoodfilm gebaseerd op het waargebeurde verhaal

Zo.mear in Meander in augustus

SINT-MICHIELSGESTEL – Meander houdt in deze zomervakantie iedere woensdag activiteiten. Ook in augustus is er dus nog van alles te doen. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld een theater-workshop, films en een silent disco. Maar voor iets oudere mensen is er onder andere een bingo en een middagje jeu de boules.

Ogen te kort bij Meesters in Kunst

HEESWIJK-DINTHER – Het zijn allemaal ‘Meesters in Kunst’. De 15 deelnemende kunstenaars aan de gelijknamige expositie die van vrijdag 31 juli t/m zondag 20 september gehouden wordt bij Galerie De Meesters aan de Hoofdstraat 100B in Heeswijk-Dinther. Een tentoonstelling in allerlei verschillende disciplines en genres met gebruik van uiteenlopende materialen. Van beeldhouw-, glas-, keramisch en fotografisch werk tot schilderijen in vele varianten. Meesters in Kunst is elk weekend geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Speelfilm Teenbeat alsnog in Beneluxtheater

BERLICUM – Na vele voorstellingen in de regio komt de speelfilm Teenbeat op 29 en 30 augustus alsnog naar het Beneluxtheater in Berlicum. Wegens de coronamaatregelen wordt de film drie keer vertoond. De film schetst voor velen een herkenbaar beeld van de tweede helft van de jaren zestig: de tijd van brommers, dancings, conservatieve ouders en opstandige jeugd.

Filmhuis Litserborg ’Open Luchtig’

DEN DUNGEN – ’Open Luchtig’, zo heeft Filmhuis Litserborg haar buitenbios op het plein naast Litserborg genoemd. Deze zomer draait daar elke vrijdagavond een mooie film. Op 24 juli om 22.00 uur draait ’Richard says Goodbye’. Neem je eigen stoeltje mee.

Beste film van 2019 bij Filmhuis Berlicum

BERLICUM – Parasite is een geniale film die vele genres omspant. Het is sociale satire, een zwarte en absurde komedie, een horrordrama, een thriller en een vileine studie over klassentegenstellingen in het huidige Zuid-Korea. De film werd bekroond met een Oscar als beste film van 2019 en won de Gouden Palm op het festival in Cannes.

Filmhuis Litserborg gaat weer draaien

DEN DUNGEN – Filmhuis Litserborg sluit deze zomer aan met het zomerprogramma van Litserborg: het gaan familiefilms draaien op de vrijdagmiddag én er is ‘Open Luchtig’. Dat is een buitenbios op het plein bij Litserborg, waar acht keer een mooie film wordt gedraaid.

’t Kumt Vaneiges op Beukplein

MIDDELRODE – Optreden was een tijdje onmogelijk. Maar vrijdagavond 17 juli om 19.00 uur gaat ’t Kumt Vaneiges het weer doen. Onder aangepaste omstandigheden, op het Beukplein, onder of voor de boom en de Moerkoal.

Vervolg Filmzomer met twee films

BERLICUM – De Filmzomer in den Durpsherd krijgt volgende week donderdag, 16 juli, een vervolg met twee films. Om 14.00 uur is er de familiefilm Kapsalon Romy waarin een meisje en haar Oma moeten zien te dealen met Alzheimer. Entree € 6,50 waarbij een versnapering en popcorn zit inbegrepen.