Karin Bloemen & Old School Band

BERLICUM – Van eigen nummers tot en met covers uit het rijke repertoire van Billie Holiday, Aretha Franklink en Norah Jones. Dat en nog veel en veel meer komt voorbij in het muzikale hoogstandje dat Karin Bloemen & Old School Band op donderdag 28 oktober om 20.30 uur gaan neerzetten in het Beneluxtheater in Berlicum. Een happening waarop stilzitten moeilijk wordt en genieten onvermijdelijk.

Van Oeros tot Holstein

BERLICUM – Op maandag 25 oktober verzorgt Heemkundekring De Plaets een lezing over de koe en haar invloed op ons dagelijks leven. Theo Danen neemt ons mee naar vroegere tijden via vele foto’s en allerlei voorwerpen en trakteert ons op verhalen over vee verloskundige Frans Vorstenbosch en Piet van Ravenstein van de Westakkers.

Eerste aanwijzingen nieuwe Hoogheden Van Dun Birrekoal

BERLICUM – Op zaterdag 13 november vindt dit jaar het 11-11 bal in Dun Birrekoal weer plaats. Hierbij zullen we ook dit jaar weer een spectaculaire onthulling krijgen van onze twee nieuwe Hoogheden die in het seizoen van 2021-2022 zullen regeren over Dun Birrekoal. Op zondag 14 november zal ook weer de Jeugdprinsenstrijd plaatsvinden waarin ook dit jaar weer de nieuwe Jeugdprins(es) en het jeugdgevolg bekend gemaakt zullen worden.

7 oktober 2021

DEN DUNGEN – Filmhuis Litserborg is enthousiast en vol goede moed gestart met het nieuwe filmseizoen. p vrijdag 8 oktober aanvang 20.00 uur is iedereen weer welkom bij een mooie documentaire, gemaakt door Van Osch Films, die een prachtig tijdsbeeld geeft van RK Veulpoepers BV -De Hippies van Beek.

“Om het iedereen mogelijk te maken weer te komen kijken naar onze films, zorgen we nog steeds dat de zaal zo ingericht is, dat er voldoende afstand gehouden kan worden. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken”, aldus het Filmhuis

Paddenstoelenexcursie Zegenwerp

SINT- MICHIELSGESTEL – Natuurliefhebbers kunnen op zaterdag 9 oktober weer met IVN-natuurgids en paddenstoelenspecialist Cor Kievit op pad, deze keer door landgoed Zegenwerp. Landgoed Zegenwerp ca 70 ha, ligt direct ten zuiden van Sint-Michielsgestel, tussen de Gestelseweg en de Dommel.

Wat schimmelt daar?

SINT-MICHIELSGESTEL – Jeugd-Natuurgroep-Gestel houdt zaterdagmiddag 2 oktober 2021 weer haar maandelijkse wandeling in de natuur, voor kinderen, hun ouders of grootouders.

Pompoenmarkt Westakkers Berlicum

BERLICUM – Volkstuinvereniging Berlicum houdt op zaterdag 2 oktober weer haar jaarlijkse pompoenmarkt. Op deze markt worden verschillende soorten en maten pompoenen verkocht, zowel voor de sier als voor in gerechten. Tijdens de markt laat Jan Bissels ons bovendien zien hoe je met een paar scherpe mesjes en een beetje creativiteit een pompoen kunt versnijden tot een waar kunstwerkje.

Muzikale verteltheatervoorstelling ‘Identiek?’ in Berlicum

BERLICUM – Bezoek op 7, 8, 9 of 10 oktober de muzikale vertelvoorstelling ‘Identiek?’ van verhalenverteller Frédérique Schoenmakers-de Groot en pianist en zanger Nico Schoenmakers uit Berlicum. Frédérique en haar tweelingzus Claire gaan al 50 jaar als eeneiige tweeling door het leven. Dat zorgt voor doldwaze situaties maar ook voor verwarring en frustratie. Want zijn ze nog steeds identiek of zijn de verschillen inmiddels overduidelijk? En waarom ziet niemand dat?

Èn gij geleuft dè!

Dat is de titel van een kleurrijk boek vol humoristische dialectverhalen en -gedichten, geschreven door Riny Boeijen, Henk Janssen en Brug-colunmist Cor Swanenberg. Deze drie musketiers van de Oostbrabantse dialecten nemen in vlot geschreven proza en poëzie de katholieke kerk, haar rituelen, haar heiligen en haar ‘uitbaters’ op de korrel. Elk in hun persoonlijke stijl, maar altijd gezegend met humor waarbij geen enkel heilig huisje wordt gespaard.