Nieuwe toevoegingen line-up: Tim Knol en Bizzey naar Paaspop

SCHIJNDEL – Hiphop; bluegrass-folk; Spaanse fiësta; occulte psychedelische rock-metal; live-DJ’s; breekbare pop; stoner; yacht-rock en Britse rock-soul met woke-attitude. Ofwel: Paaspop voegt weer flink wat nieuwe acts toe aan de line-up van de eenmalige unieke september-editie op (vrijdag) 3, (zaterdag) 4 en (zondag) 5 september op festivalterrein De Molenheide in Schijndel.

Winterwandeltocht Bernheze afgelast

BERNHEZE – Als gevolg van de Coronaregels is de geplande Winterwandeltocht Bernheze van 27 december afgelast. Alles was voorbereid en gepland, echter met de huidige mogelijkheden als gevolg van de regels van de regering is het niet mogelijk om zoveel wandelaars een tocht te laten lopen met de vereiste afstand van elkaar.

Concert in Meander

SINT-MICHIELSGESTEL – Dorpelingen verzorgen een klassiek, corona-proof concert in Meander Sint-Michielsgestel met gevarieerde, vocale en instrumentale muziek, met als titel: ‘Komt vrienden!’ Het concert duurt een uur en vindt twee maal plaats op zondagmiddag 29 november om 14:00 uur en om 16:00 uur. Belangstellenden zijn welkom, de plaatsen zijn beperkt. Graag vooraf aanmelden.

Door twee ensembles

SINT-MICHIELSGESTEL – In deze tijd van muzikale en culturele schaarste verzorgen dorpelingen een klassiek, corona-proof concert in Meander Sint-Michielsgestel met gevarieerde, vocale en instrumentale muziek. De titel is: ‘Komt vrienden!’

Maak kennis met Malá Kapela

BERLICUM – Liefhebbers van Tsjechische volksmuziek kunnen zondag 11 oktober vanaf 14.30 uur in het Beneluxtheater van Den Durpsherd hun hart ophalen tijdens een concert van Malá Kapela. De blaaskapel met ook een zanger en zangeres die met een pakkende mix van muziek uit de Tsjechische landstreken Moravië en Bohemen, iedereen een fijne, muzikale middag gaat bezorgen. De toegang is gratis.

Filmhuis Litserborg draait La belle époque

DEN DUNGEN – Ondanks de strengere coronamaatregelen kan Filmhuis Den Dungen in de Grote zaal van Litserborg, met goede stoelen, films blijven draaien voor de liefhebbers. Op vrijdag 16 oktober om 20.30 uur draait La Belle Époque.

Filmavond ‘Natuur dichtbij huis’

SINT-MICHIELSGESTEL – Natuurgroep Gestel houdt op woensdag 7 oktober een filmavond over het Groene Woud. De filmavond wordt geleid door de maker van de film, Mark Kapteijns. De avond bestaat uit twee delen. Een korte voorfilm, gevolgd door de hoofdfilm over het Groene Woud.

Tijd voor pompoenen

BERLICUM – De jaarlijkse Pompoenmarkt van de Volkstuinvereniging Berlicum gaat op 3 oktober wel door, maar met een bescheiden opzet. Tussen 13.00 tot 17.00 uur bent u welkom in de tuinen aan de Westakkers. Op deze markt staat het afstand houden tot elkaar centraal.