Even roeren

Nu de grote stap om te gaan lijnen was genomen (maar nu echt!), moest er natuurlijk ook naar wat extra beweging gezocht worden. Een keertje per week salsa, is niet genoeg. Gelukkig kon ik weer op de groep Moeders vertrouwen en ging ik mee met K. voor een proefles Aqua Varia.

Snoep

Er ligt een Kitkat in de koelkast. Sinds zaterdag. Toen kwamen we terug van vakantie. Het is namelijk een Spaanse Kitkat. Munne Mins legt chocolade altijd in de koelkast, want stel je voor dat het smelt. Op zich niet erg, maar hij vergeet altijd dat hij het in de koelkast legt. En nu zingt het in mijn hoofd: er ligt een Kitkat in de koelkast.

Vakantie

Alhoewel het nou niet echt zonnig is geweest, is het wel zomervakantie. Dat houdt ook in dat de Prinses vooral thuis vertoeft. Haar zusjes zijn nog lekker bij het kinderdagverblijf. Echter, haar moeder moet wel werken, dus het schuldgevoel ligt op de loer.

Opruimcoach (2)

Vorige week verhaalde ik over de bijeenkomst van Just Keep Swimming, met het bezoek van de opruimcoach. Ik was erheen gegaan omdat ik nu eens voor altijd wilde leren een huis opgeruimd te houden. En zo kwamen we op de grijze fauteuil die mijn werkkamer versperde, omdat ik deze niet weg mocht doen van Munne Mins. Want dat was zonde.

Opruimcoach (1)

Nog maar een week geleden zat ik met acht andere moeders met rode oortjes te luisteren naar de opruimcoach die een workshop kwam geven bij Just Keep Swimming. Eenmaal thuis, besloot ik: het moet anders.

Kermis

Het was aftellen geblazen. Rond mijn verjaardag is het namelijk altijd dubbel feest: en weer een jaartje ouder én kermis in het dorp. Dat ze dat zo hebben kunnen plannen, daar ben ik elk jaar weer dankbaar voor.

Zomer

Ach, zei mijn moeder laatst, je bent dus niet thuis op mijn verjaardag. Verbaasd keek ik haar aan. Het klopte nog ook! Ik ben serieus de tijd een beetje kwijt. Zoals vorige week, toen diezelfde moeder vroeg wanneer onze Vrolijke Sloper in haar nieuwe bed zou gaan slapen. Ja, antwoordde ik, dat doen we in de zomer. Mijn moeder lachte: het is al zomer.

Guur, maar open

Soms, als ik door Rosmalen fiets, heb ik de neiging om weg te dromen. In gedachten stel ik me dan voor hoe het was voor er zo veel huizen en straten bij kwamen. Dat je vanuit de tuin nog grenzeloos weg kon kijken en elke dag wel buiten te vinden was.

Tournee

Mijn beide ouders waren muzikaal en op een dag kreeg ik geheel onverwachts een instrument. Een houten kist met daarin een viool. Dus dat betekende : op les. Ik zie het nog zo voor me, mijn moeder bracht me op de fiets naar de les en ik achterop, met de vioolkist onder mijn armen geklemd. […]

Goede voornemens

Munne Mins drong al een paar dagen aan op mijn lijstje met goede voornemens. Hij had er namelijk best een hoop. Vaker sporten bijvoorbeeld en dat soort dingen. Ik had er geen. Ik hoopte dat in 2016 alles hetzelfde zou blijven. Tot het daadwerkelijk 1 januari was…