Levensloop van een muzikant (33) Musikladen (3)

Donderdag 11 december 1980, Televisieprogramma Musikladen, Deutschland. `De dag waarvan je wist dat die zou komen´ was daar. Om 16.00 uur gingen we bus in naar de studio van Radio Bremen. We werden geroepen door der Wolfgang om ons te laten schminken. Dat was snel gebeurd op zes van die toen nog strakke knappe koppen. […]

Productie van eigen bodem speelt in PERRON-3

ROSMALEN – Een jaar of vijf geleden ontstond ze ineens: Tante Sjaan. Een typetje dat zou gaan stralen als middelpunt van de kindervoorstellingen. Nu is er Tante Sjaan 2.0: een nieuwe versie, maar nog steeds van Rosmalense bodem. En op 16 december staat ze met twee voorstellingen in PERRON-3.

Klets van ons Eigen

Alsof de maand al niet druk genoeg is, moeten ze op school ook nog van alles. En voor wie denkt dat de kinderen dat zelf doen: droom lekker verder!

HEVO-Kerstviering

ROSMALEN – Op zoek naar geluk is het thema van de oecumenische voorbereidende viering op Kerstmis op dinsdag 18 december om 11 uur in de Lambertuskerk in Rosmalen. Iedereen is hierbij welkom vanaf 10.30 uur.

Onderzoek veiligheid op en rondom spoor

DEN BOSCH – De veiligheid op en rondom het spoor is een onderwerp dat erg leeft in Noord-Brabant. Daarom voert de Veiligheidsregio Brabant-Noord in samenwerking met gemeente ‘s-Hertogenbosch in december een onderzoek uit. Om te weten hoe inwoners, die dicht bij het spoor wonen, over veiligheid denken en voelen.

Zo’n dag..

Zondag.. Het is nog vroeg. Oma droomt nog lekker door in haar warme bedje. De jongens en ik zijn al, vanaf best heel vroeg voor een zondagochtend, uit bed. De regen gutst tegen het raam en door de ventilatiekanalen hoor ik de wind gieren. Jawel, bedenk ik me. Vandaag is het dus “zo’n dag’. De […]

Just-Between: “Welkom in ’s-Hertogenbosch”.

16 december: Inloop-Kerstconcert van Just Between in de sfeervolle Grote Kerk.   NULAND –Ze stralen van oor tot oor, de dames Ella van Schijndel en Nelly Theunissen. Ze zijn lid van de kerst werkgroep van popkoor Just Between uit Nuland. Ze zijn zeer content, ondanks of misschien wel mede door het feit dat hun eigen […]

Lezing Wegwijs in uw voorouders

ROSMALEN De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) verzorgt op zaterdag 15 december een lezing onder de titel ‘Wegwijs in uw voorouders’. De lezing wordt gegeven door Jaap de Rooij, hoofd computergenealogie van deze organisatie rondom stamboomonderzoek.

Hartverwarmende wereldlichtjesdag

ROSMALEN – Afgelopen zondag, 9 december, was het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd staan we op deze dag stil bij het verlies van een kind door een kaars aan te steken om 19.00 uur. Daardoor ontstaat er een lint van licht in de wereld, een hartverwarmende gedachte. Mensen konden ook een bijeenkomst bezoeken, zoals in Rosmalen. Ze werden verwelkomd door licht, vuur en fluitspel van Gabriëlle Baron.