2 november Groensnoeidag

ROSMALEN – In samenwerking met de Afdeling Realisatie en Beheer Openbare Ruimte (RBOR) van de gemeente houdt Wijkraad Rosmalen Centrum en Hondsberg de Groensnoeidag op zaterdag 2 november van 10.00 tot 15.00 uur. Hierbij gaat het om de wijken Rosmalen Centrum en Hondsberg en de straten Nieuwendijk en Creijenhoek.

Kandideren Rosmalens (jeugd)vrijwilliger

ROSMALEN – Het is inmiddels traditie in Rosmalen: de gekozen vrijwilliger en jeugdvrijwilliger van het jaar! Niet alleen verenigingen of stichtingen mogen een nominatie doen, ook iedereen die een ander zou willen voordragen voor deze eretitel kan vanaf nu een mail sturen. Belangrijk is wel dat de persoon die wordt voorgedragen in Rosmalen woont, of zich inzet voor Rosmalen.

Reisloket OV-informatie op bezoek

ROSMALEN – Met welke bus kan ik naar mijn familie? En hoe zit dat nou met de OV-chipkaart? Bij het Reisloket kunt u terecht met al uw vragen over het openbaar vervoer. De deskundige OV-ambassadeurs nemen alle tijd voor u en weten welke vragen senioren hebben.

Infomarkt veiligheid in en om huis bij HEVO

ROSMALEN –Seniorenvereniging HEVO houdt dinsdag 15 oktober een informatiemarkt over veilig ouder worden in en om uw eigen huis. De markt vindt plaats in verenigingsgebouw De Ontmoeting aan de Tulpstraat 2-4 in Rosmalen. Tussen 13.00 en 17.00 uur staan 11 standhouders klaar om u te informeren over de laatste nieuwe mogelijkheden op het gebied van veiligheid. De informatiemarkt is gratis te bezoeken, ook voor mensen die geen HEVO-lid zijn.

Vocaal Ensemble All Women brengt ‘Pontypridd 1944’

ROSMALEN – Het kan u inmiddels niet meer ontgaan zijn, in oktober 1944 werden Den Bosch en omgeving door de 53ste Welsh Division van het Britse leger na een hevige strijd verlost van de Duitsers. De dames van All Women nemen u in de productie Pontypridd 1944 mee naar de vrouwen aan het thuisfront, naar een repetitie van het koor uit Pontypridd in Wales in oktober 1944. Een productie met verhalen aangevuld met licht klassieke en eigentijdse muziek uit de jaren’40.

Klets van ons Eigen

Zo omstreeks de jaarwisseling waren Munne Mins en ik het beu. Er moest wat veranderen. Vandaar dat we er na de zomervakantie aan toe kwamen om een schema te maken. Mét nieuwe regels.

‘t Is wennen, zo’n lege Gouden Leeuw

De Gouden Leeuw: “Al meer dan een eeuw beeldbepalend in het centrum van Geffen”. GEFFEN –In de jaren twintig van de vorige eeuw prijkte een groots schilderij met een evenzo groots hert boven de toegangsdeur van de Geffense herberg. Het dorpscafé verkreeg daarmee de spraakmakende naam ‘Het Amerikaansche Hert’. Het was de voorloper van ‘Hotel […]

Alzheimer Café in De Hooghe Clock

DEN BOSCH – Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch houdt maandag 14 oktober een Alzheimer Café. Mensen met dementie ervaren hun ziekte vaak als pijnlijk vanwege het dreigende verlies van zichzelf. Voor familieleden en naasten is het verliezen van de gelijkwaardige relatie moeilijk. Geestelijk verzorger Ingrid van den Akker van Vivent zal ingaan op deze verlieservaringen.

DE SLACHT

Na een verhuizing blijven er altijd een aantal dozen staan die op dat moment niet echt hoognodig te hoeven worden uitgepakt. Vrijdag jl. was weer zo’n uitpak dagje. De regen kletterde al de hele ochtend tegen de ramen, de hoogste tijd om op zolder eens in de bananendozen te duiken.. En daar zit ik dan, […]

Lezing over toekomst zonnestelsel

HINTHAM – Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch en omstreken van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) verzorgt op woensdag 16 oktober een lezing getiteld ‘De toekomst van ons zonnestelsel’. De lezing zal worden gegeven door drs. Edwin Mathlener in Sociaal Cultureel Centrum De Biechten, Vincent van Goghlaan 1 in Hintham.