Linda Steijger houdt in Tokio wedstrijdverloop bij: ‘Geen tijd om de toerist uit te hangen’

ROSMALEN – Bij ‘scoren’ denken we aan het maken van doelpunten. Maar het is ook de term voor het op papier en digitaal noteren van wat er tijdens een honkbal- of softbalwedstrijd op het veld gebeurt. Het is de bijzondere hobby van Linda Steijger (54) die in februari 2020 door de wereldbond WBSC werd gevraagd om tijdens de Olympische Spelen in Tokio als scoring director aan de slag te gaan. En toen kwam corona. Nu, juli 2021 is het toch nog zo ver en staat ze aan de vooravond van een groot Olympisch avontuur.

Klets van ons Eigen

Het was meer dan een jaar geleden en dan hadden we nog afgehaald en het thuis opgegeten. Een beetje stiekem ook, met een stoel ertussen, vanwege de coronaregels. Maar nu gingen we dan echt met z’n vijven naar het restaurant.

Expostie in Annenborch

ROSMALEN – Met trots en plezier presenteren de 71-jarige Sylvia en 72-jarige Trudie van 1 augustus t/m 30 september hun schlderwerken in Zorgcentrum Annenborch In Rosmalen. Het betreft een aantal grote meestal abstracte en figuratieve schilderwerken van 1×1 meter. Genoemde dames maakten zich de kunst zelf meester en zijn autodidacten met een geheel eigen stijl. […]

Expo Leerlingen Mytylschool Gabriël

‘s-HERTOGENBOSCH – Kunst helpt je grenzen verleggen. Dat is extra belangrijk voor kinderen met een beperking, vindt Wim Creemers. Hij is vakleerkracht cultuur op Mytylschool Gabriël, de school voor speciaal onderwijs in Den Bosch. “Via onderzoek, ontdekken, uitproberen én verwondering komt er linksom of rechtsom een resultaat.” Dit resultaat is van 8 tot en met 24 juli te zien in de zeer gevarieerde expositie ‘Je grens voorbij’ bij Huis73 aan Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch.

Roman Krznaric trapt eerste editie Shift Talks af in Sint-Jan

‘s-HERTOGENBOSCH – Internationale spreker, denker en schrijver Roman Krznaric is te gast tijdens de eerste editie van Shift Talks – een nieuw, meerdaags event van Huis73. Op woensdag 17 november geeft hij in de Sint-Jan van ’s-Hertogenbosch een lezing over de ideeën in zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een kortetermijn wereld”.

Gemeente brengt podcast uit

‘s-HERTOGENBOSCH – Meer horen over wat er zich in de gemeente afspeelt? Dat kan vanaf nu ook via de ‘Boschcast’. De komende tijd brengt de gemeente iedere maand een podcast uit. In dit Bosch kwartiertje krijg je informatie over allerlei onderwerpen en leuke wetenswaardigheden.

Sleuteloverdracht golfclub

ROSMALEN – Baancommissaris Herman Klein Entink overhandigde vorige week de sleutel van het nieuwe clubgebouw van Golfclub Rosmalen aan voorzitter Jan Timmers van het Stichtingsbestuur en bestuurslid Hans Kitslaar.

Voedselbos Woest in Rosmalen

ROSMALEN – Stichting Voedselbos Woest is bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een voedselbos in Rosmalen. Naar verwachting start de aanleg van de eerste beplanting in het najaar 2021.

SJV’s Midzomeravond fietstocht

ROSMALEN – Het is bijna zomervakantie en SJV heeft nog een heerlijke fietstocht in petto! Op zaterdag 17 juli kan jij met je ouders, broertjes, zusjes en vriendjes door Rosmalen fietsen over een afstand van 5 km, 10 km of 15 km.Langs de route zijn er leuke optredens en kan je een glaasje ranja drinken.

Walk With Kumbatio

ROSMALEN – Ben jij actief? Vind je het leuk om te wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen of op een andere manier kilometers te maken? En wil je hiermee een bijdrage leveren aan een veilige thuissituatie voor kinderen? Dan is de in Rosmalen gewortelde stichting Kumbatio op zoek naar jou!