Op weg van eenzaamheid naar contact

ROSMALEN – Op uitnodiging van de commissie Zingeving van de HEVO en in samenwerking met Clazien Pulles en Harry Willems van De Binnentuin is iedereen van harte welkom op de interactieve themabijeenkomst: ‘Op weg van Eenzaamheid naar Contact’. Die wordt gehouden op vrijdag 17 april van 10.00 uur tot 12.00 uur in De Ontmoeting in Rosmalen.

Bijstand zelfstandige ondernemers

‘s-HERTOGENBOSCH – Het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor zelfstandig ondernemers. Ook in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. De regering werkt aan een tijdelijke regeling om zelfstandig ondernemers, zoals zzp’ers, te ondersteunen. Zo kunnen zij hun bedrijf voortzetten.

Meer winkeliers kunnen tegemoetkoming aanvragen

REGIO-Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf vandaag, maandag 30 maart 2020, ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft onlangs de uitbreiding bekend gemaakt van de regeling, die eerder bekend was als het Noodloket. De TOGS is specifiek bedoeld […]

Voedselbank Den Bosch blijft gewoon leveren

’s-HERTOGENBOSCH – De Voedselbank Den Bosch en omstreken blijft tijdens deze crisis gewoon voedsel leveren aan haar klanten in Den Bosch, Vught, Rosmalen, Drunen en Vlijmen, zoals ze dat ook in de afgelopen 15 jaar heeft gedaan. De hoeveelheid verkregen lang houdbaar en vers voedsel is ruim voldoende om alle ruim 1300 monden wekelijks te voorzien, dankzij de grote steun van vele levensmiddelenbedrijven en -producenten, de Vincentiusvereniging en vele particuliere sponsoren uit onze regio.

Kerstproeverij ontvangt cheque van 2.000 euro

‘s-HERTOGENBOSCH -In december 2019 werd de Kerstproeverij, één van de activiteiten van de Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch, genomineerd door het ING Nederland Fonds om mee te mogen doen met hun actie ‘HelpNederlandvooruit’.

Inzamelactie mondkapjes en schorten

‘s-HERTOGENBOSCH – De behoefte aan beschermingsmaterialen in ziekenhuizen voor artsen en verpleging neemt toe. En het aanbod ervan varieert. Lokaal willen we doen wat we kunnen om te helpen. En daarom roepen we iedereen in onze omgeving op om deze materialen te verzamelen.

Opkikker voor bewoners Annenborch

ROSMALEN – Ondanks het onderwijs op afstand, of misschien wel dankzij, hebben Romy de Koning, Maylin Hooijmans en Nikki Gallé 125 kikkers gemaakt van strijkkralen. Deze hebben ze vandaag bij de bewoners van de Annenborch gebracht, om de ouderen die het in deze tijd zo zwaar hebben op te vrolijken met een opkikker.

Op ‘Berenjacht’ in Rosmalen

ROSMALEN – Het initiatief Berenjacht Nl heeft ook Rosmalen bereikt. Initiatiefneemster Suzanne Dronkers-van Eck uit Rosmalen heeft stokje overgenomen van Carine de Graaf, oprichtster Berenjacht Nederland. Zij roept via onderstaand bericht iedereen op om een ‘beer’ voor het raam te plaatsen.

Samen sterk in Brabant

ROSMALEN – In samenspraak met haar buurt Overlaet West lanceerde Paula van Esch uit Rosmalen het idee om de Brabantse vlag uit te hangen. Brabant is het meest getroffen gebied. Het hangen van de vlag is om het saamhorigheidsgevoel uit te drukken. Onder het motto Samen zijn we sterk en gaan we deze strijd overwinnen […]