Schilderij Rosmalens Dorpsleven terug in Rosmalen

ROSMALEN – Heemkundekring Rosmalen heeft er voor gezorgd dat het prachtige schilderij ‘Rosmalens Dorpsleven’ terug is waar het hoort, namelijk in Rosmalen. Het schilderij is in 1969 gemaakt door Kees Bastiaans en heeft het forse formaat van 340 cm breed en 125 cm hoog.

Voorzitter Wijkbelangen Maliskamp legt functie neer

ROSMALEN – Sander van der Heijden (41) is voorzitter van de Stichting Wijkbelangen Maliskamp en draagt zijn functie per 1 maart over. Hij begon in 2009 als vrijwilliger te helpen bij diverse activiteiten. Sander stapte in 2011 in het dagelijks bestuur en is sinds 2014 voorzitter van de Stichting. Deze functie gaat hij nu na vele mooie projecten overdragen aan zijn opvolger.

Mensen op een interactieve manier bewustmaken van wat nog kan

GEFFEN – Op een interactieve manier ouderen bewustmaken van hun eigen gezondheid. Dat willen de initiatiefnemers, bestaande uit: de werkgroep Geffen Zorgt met ondersteuning van de gemeente Oss, Ons Welzijn, Pantein, GGD Hart voor Brabant, Dorpsraad Geffen en KBO Geffen bereiken met de theatervoorstelling: En ze leefden nog lang en gelukkig. De uitvoering van de voorstelling is op zaterdag 16 maart in De Koppellinck Geffen. Op zich een uniek gebeuren. “Door de voorstelling kun je mensen op een interactieve, luchtige en humoristische manier bewust maken van gezond en actief ouder worden”, aldus Yvonne de Goeij, functionaris gezondheidsbevordering van de GGD Hart voor Brabant.

Scapino Ballet terug in het theater met Pas de Deux

’S-HERTOGENBOSCH – Na een succesvolle tour, lovende reacties en een nominatie voor een prestigieuze dansprijs is ‘Pas de Deux’ van Scapino Ballet terug in het theater. In de choreografie van Ed Wubbe is de live pianomuziek van Michiel Borstlap de motor. Een ding hebben beide heren gemeen: vanuit het hart pure magie creëren.

Een stralende ster

ROSMALEN – “Lia 75 proficiat,” aldus de spandoeken die Eeterij De Dungense Brug woensdag 13 februari jongstleden tooiden. Een verrassing van Pieter Leijding uit Rosmalen voor zijn jarig Jetje.

Klets van ons Eigen

Jij? Zenuwachtig? Het werd vol ongeloof aan me gevraagd afgelopen zaterdag. Maar echt, ik was zo zenuwachtig dat het me bijna dun door de broek liep. Ik heb het al van kinds af aan. Elk jaar mocht ik in een zaaltje van de muziekschool laten horen wat ik had geleerd tijdens de pianoles. Verschrikkelijk vond […]

Gelimiteerde editie carnavals-embleem

‘S-HERTOGENBOSCH – Een goede Oeteldonkse traditie is het deelnemen aan de carnavalsmis, welke dit jaar plaatsvindt op 3 maart om 9.00 uur in de Sint Jan. Er zijn geen toegangskaarten nodig voor deze viering, maar deelnemers dragen uiteraard wel een ‘Zoet Lief Vrouwke’ embleem op hun outfit. Vanaf deze week is een grote versie van deze emblemen in een gelimiteerde editie van 12 stuks te koop.

Een stortvloed aan hilariteit met Roué Verveer

ROSMALEN – Een cabaretier met een big smile, bij wie de zalen altijd vol zitten, komt met zijn nieuwe show Heppie de Peppie naar Den Bosch. Heppie de Peppie is op-en-top Roué Verveer: een stortvloed aan hilariteit, scherpe grappen, slimme improvisaties en veel zelfspot. Roué Verveer kom op 23 maart naar Theater aan de Parade.