Twee weken op een vlot door Brabant

BRABANT – In September gaat Rondvaartboot De Waterengel varen voor zorginstellingen. De realisatie van dit unieke project wil echter niet hélemaal vlotten. Handen, materialen en gelden schieten tekort door de coronaperikelen. Om aandacht te vragen hiervoor zal initiatiefneemster Nancy van Heeswijk gedurende 14 dagen gaan overleven op een vlot. Van 1 t/m 14 juni vaart zij de gehele toekomstige vaarroute van De Waterengel: van Den Bosch tot Helmond en vervolgens naar Tilburg, en ze stopt bij elke gemeente ertussenin. Gedurende deze dagen zullen er diverse gasten aan boord komen, er zullen kleine optredens zijn en bijzondere acties plaatsvinden die digitaal te volgen zijn. Crowdfunding gaat via www.voordekunst.nl/projecten/10536

Actie ‘Het wil niet vlotten’

Voorzitters veiligheidsregio’s: ‘Ademruimte verdiend’

BRABANT – Na de laatste persconferentie van het kabinet gaven de voorzitters van de drie Brabants veiligheidsregio’s een gezamenlijke verklaring uit. Ze complimenteren de Brabanders met hun gedrag, maar waarschuwen ze ook: de keuzes die het kabinet maakt hangen af van uw gedrag.

Perron-3 presenteert lokaal talent

ROSMALEN – Rosmalen barst van het culturele talent! Omdat de lichten van ons podium momenteel helaas gedoofd zijn, openen we hierbij met veel plezier het digitale podium voor jullie. Licht uit, spot aan! PERRON-3 Presenteert… lokaal talent

Rosmalense moeder en dochter starten inzamelingsactie voor verwenpakketten

ROSMALEN – De Rosmalense Amber (7) en haar moeder Melanie van Uitert zijn de actie Onze Helden Bedankt gestart om alle zorghelden in de gemeente ‘s-Hertogenbosch een hart onder de riem te steken. Kinderen en volwassenen kunnen onder het motto ‘Poen om iets voor onze helden te doen’ geld inzamelen, waarmee verwenpakketten voor zorgverleners kunnen worden samengesteld. Het is de bedoeling om naast de zorghelden van het ziekenhuis ook de andere stille en oh zo belangrijke (zorg)helden in het zonnetje te zetten in Rosmalen, Den Bosch en Vught.

4 en 5 mei op lokale tv

ROSMALEN – Via www.ros-radio.nl en www.ros-tvkrant.nl kunt u als luisteraar én kijker volledig op de hoogte blijven van de gebeurtenissen die in Rosmalen op beide dagen plaatsvinden. Uniek is dat er op Ziggokanaal 43 bewegende beelden getoond zullen worden.

Online workshops voor talentontwikkeling Bossche meiden

DEN BOSCH – Het Oranje Fonds heeft Stichting De Zebra een bedrag van 7500 euro geschonken. Streetcats won eerder de Kroonappel van het Oranje Fonds, als mooiste sociale initiatief in de categorie jeugd in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Met de steun van het Oranje Fonds kan stichting De Zebra met het Streetcats project het welzijn van jongeren ook online bevorderen.

Teststraten ook voor speciaal onderwijs en kinderopvang

BRABANT – Alle medewerkers met klachten in het basis- en speciaal onderwijs en de kinderdagverblijven zijn voor een coronatest welkom bij de GGD Hart voor Brabant. De GGD heeft hiervoor teststraten ingericht in Uden, Tilburg en Rosmalen. Met deze teststraten heeft de GGD voldoende capaciteit om medewerkers met klachten op corona te testen. Ook ZZP’ers werkzaam in het basis- en speciaal onderwijs kunnen op afspraak in een van onze teststraten terecht. Men kan een afspraak maken via onze website: coronatestzorg.

Jeugd mag weer balletje slaan

ROSMALEN – Het tennis en padel bij Bastin Baselaar heeft sinds 10 maart stil gelegen vanwege het Corona virus. De regering heeft gelukkig aangekondigd dat de jeugd t/m 18 jaar weer in de buitenlucht mag sporten onder een aantal strikte voorwaarden.