Op weg naar een gezond ’s-Hertogenbosch

‘s-HERTOGENBOSCH – We willen graag dat onze inwoners goed in hun vel zitten. Dat het goed gaat met hun gezondheid, dat ze in een prettige omgeving wonen en regie kunnen voeren over hun eigen leven. Om dat voor elkaar te krijgen werken we samen met onze inwoners en met een aantal organisaties binnen de gemeente. De samenwerking met deze organisaties werd woensdag 7 april onderstreept met de ondertekening van het lokaal preventieakkoord. Daarin staan de plannen en doelen om onze inwoners nog gezonder en gelukkiger te maken.

Toekomst Dierentehuis met nieuw bestuur

DEN BOSCH – Een gemeente heeft de de wettelijke taak om zwerfdieren op te vangen en er voor te zorgen. In ’s-Hertogenbosch doet dat de stichting Dierentehuis.

De gemeente is zijn al enige tijd in overleg met het bestuur van het Dierentehuis. Vooral over de subsidie die de stichting kreeg van de gemeente en de verantwoording daarover. “Dat liep niet goed. Om dat probleem op te lossen, heeft een commissie onderzoek gedaan. Deze heeft een onafhankelijk advies uitgebracht, dat we helemaal overnemen”, aldus Den Bosch.

‘Kleurencirkel A59’ bij Maliskamp

ROSMALEN/MALISKAMP – De ‘Kleurencirkel A59’ boven de tunnelbak van de A59 bij Maliskamp/Rosmalen- Oost wordt in de week van 19 tot en met 23 april volledig vernieuwd. Het door Ignace Schretlen ontworpen kunstwerk uit 2013, dat zich midden op een rotonde bevindt, raakte door aanrijdingen en slijtage beschadigd. De renovatie wordt gerealiseerd door kunstenaar Charles Popelier, één van beide kunstenaars, die het kunstwerk zeven jaar geleden ook hebben geschilderd.

Klets van ons Eigen

Het wordt zo maar lastig om wat te vertellen. Zo veel maken we niet mee. Er wordt gewerkt, de meiden gaan naar school, of blijven thuis (naar gelang de hoeveelheid snot er in hun neus zit). En verder ruimen we op. Het was daar ook wel het weer voor. En wat doe je anders op […]

Jens Janssen ruimt zwerfafval in eigen omgeving op

ROSMALEN – Je ziet ze steeds vaker, de zwerfafvalruimers, en al helemaal nu Nederland zoekt naar alternatieve bezigheden omdat corona voor zoveel beperkingen zorgt: de mensen die met een grijper en een afvalzak struiken en straten schoonhouden. Vaak zijn het volwassenen die dat doen, maar dat zwerfafvalruimen niet aan leeftijd gebonden is, bewijst Jens Janssen uit de Brabanthoeven. Vier jaar is hij nog maar, toch heeft hij in het opruimen al een leuke hobby gevonden.

De Terp in actie voor KiKa

ROSMALEN – Een sponsorloop die niet door kan gaan, dus dan maar knutselen of statiegeldflessen ophalen. De kinderen van basisschool De Terp zamelen in april geld in voor KiKa. Björn Pauwels (42) gaat in september de marathon van Berlijn lopen voor het goede doel en heeft de basisschool uitgedaagd om ook in actie te komen.

Tasje vol energie

‘s-HERTOGENBOSCH – Ouderen die niet kunnen deelnemen aan activiteiten kunnen zich soms eenzaam voelen. Vooral nu in deze Coronaperiode. Het nieuwe Farent-project Tasje vol Energie wil in de gemeente ’s-Hertogenbosch een steentje bijdragen om te voorkomen dat ouderen zich eenzaam voelen. Een vrijwilliger gaat op bezoek bij een oudere met een tasje vol leuke activiteiten. Samen lezen, handwerken, tuinieren of, puzzelen. Niet één keertje, maar regelmatig even. Echt een maatje voor een praatje en gezelligheid.

Mini-kunstworkshops KuBra-Art Rosmalen

ROSMALEN – Na het vele thuis zitten neemt KuBra-Art het initiatief om mini-kunstworkshops voor 55-plussers te organiseren in hun eigen galerie in Rosmalen, waarbij je je creativiteit kunt ontdekken. Professionele Brabantse kunstenaars gaan op een laagdrempelige wijze hun kennis overbrengen in de inspirerende, kunstzinnige ruimte, omgeven door kunst.