Brabantse Merel van Groningen is genomineerd voor Shaking Tree Award

BRABANT – De Brabantse Merel van Groningen is één van de drie genomineerden voor de Shakingtree Award 2020. Bijzondere mensen die de wereld van zorg en welzijn in positieve zin opschudden, komen in aanmerking voor de prijs. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de award ingesteld. 70 mensen waren dit jaar voorgedragen.

Geen evenementen met carnaval

ROSMALEN – Je hebt de vele berichten van diverse steden en dorpen over het annuleren van de carnavalsactiviteiten vast wel voorbij zien komen. Met pijn in het hart heeft ook De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval moeten besluiten om alle carnavalsevenementen die jaarlijks georganiseerd worden te annuleren, ook de evenementen voor de jeugd komen te vervallen. Ook zullen er geen Prins , Adjudant en Jeugdraad van XI met Jeugdprins(es) aantreden in Zandhazendurp dit carnavalsseizoen.

College besluit tot aanvullende coronasteun

‘s-HERTOGENBOSCH – Het coronavirus is volop aanwezig. De cijfers van de besmettingen stijgen en we leven op dit moment in een gedeeltelijke lockdown. Voor het college reden om ons maatregelenpakket weer onder de loep te houden, en aanvullende maatregelen te nemen.

Kerstwandeling gaat niet door

ROSMALEN – De werkgroep die in Rosmalen dit jaar de kerstwandeling zou organiseren, heeft er lang en intensief mee geworsteld, maar nu toch besloten van deze voorbereiding op Kerstmis af te zien.

Geen carnaval Slotgat

EMPEL – ’t Slotgat hèd de wind mee, carnavalsvierend Empel had het zo mooi bedacht ! Na een aantal lastige jaren waarin banieren kapot waaiden, de optocht afgelast werd vanwege de storm en de Prinsengroep met moeite kon worden samengesteld, zag Slotgat de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Helaas…

Klets van ons Eigen

Vijf jaar stonden de dozen opgeslagen en waren wij eigenlijk vergeten dat ze daar stonden. De schok was dus groot toen we zagen dat we nog veel meer spullen hadden dan gedacht.

Fenne wint voorleeswedstrijd

ROSMALEN – Op het Rodenboch College in Rosmalen vond op woensdag 7 oktober de jaarlijkse voorleeswedstrijd van de brugklassen plaats. In het sfeervolle decor van Perron-3 mochten de kandidaten, uit iedere brugklas één, voorlezen voor alle brugklassers van de school. Slechts een klein deel van de brugklassers was daadwerkelijk live in Perron-3 aanwezig, de andere […]

Dien zelf een activiteit in

‘s-HERTOGENBOSCH – Al tijdens De Bossche Zomer spraken initiatiefnemers en bewoners hun wens uit voor een vervolg. Het rapportcijfer van 8,5 uit het bezoekersonderzoek van De Bossche Zomer loog er niet om. De Bossche Zomer overtrof de verwachtingen van zowel bezoekers als initiatiefnemers, was sfeervol, veilig en gaf een gevoel van trots. Ook tijdens de herfst- en wintermaanden willen we ontmoetingen in ’s-Hertogenbosch op een veilige manier mogelijk maken. De gemeenteraad heeft deze week ingestemd met het voorstel van het college voor De Bossche Winter.