Toch nog kermis!

ROSMALEN – Natuurlijk, het wordt anders dan anders. Er is straks een vaste looprichting uitgezet, om de haverklap zul je handgel zien hangen en de kermis is wat ruimer uitgezet dan anders. Want die anderhalve meter afstand, die geldt altijd en overal, behalve voor de jongste jeugd. Maar het belangrijkste is: Rosmalen kan gewoon veilig kermis vieren. Van zaterdag 8 tot en met woensdag 12 augustus staat het Gildeplein vol met attracties.

Slagroomtaart voor Sjaan Schuurmans

ROSMALEN – De slagroomtaart van Korengoud, de echte bakker, is onlangs uitgereikt aan mevrouw Sjaan Schuurman-van Creij uit Rosmalen. “Ze staat jaar in jaar uit klaar voor mensen die ze maar kan helpen, waaronder een oudere dame in de straat waar ze woont. Sjaan is de dochter van de bekende Rosmalenaar Hein van Creij en […]

Win met je leukste zomerfoto in Coronatijd

ROSMALEN – We beleven deze zomer anders dan anders. Misschien durf je het aan naar het buitenland te gaan, maar kom je daar allerlei voor ons onbekende coronamaatregelen tegen. Mogelijk blijf je thuis om te klussen, te barbecueën in de eigen achtertuin en af en toe een dagje op stap te gaan in eigen land. Wat je ook van plan bent, het levert vast leuke plaatjes op. Die vormen gegarandeerd een mooie herinnering, maar geven je misschien ook een kans op een bonus.

Challenge voor Brabanders met beperking of aandoening

BRABANT – Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren te gaan wandelen of fietsen én om het bewegen leuker te maken, organiseren Uniek Sporten Brabant (onderdeel van BrabantSport) en Uniek Sporten De Meierij deze zomer wekelijkse challenges. De challenges zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen.

In Den Bosch is energie besparen met je buren een feestje: 40 EnergyParty’s op komst

‘s-HERTOGENBOSCH – De gemeente ’s-Hertogenbosch zoekt 40 inwoners die het leuk vinden om een online EnergyParty te houden. Een online EnergyParty is een gezellige en succesvolle manier om samen met buurtgenoten energie te besparen. Heel gemakkelijk vanuit huis en toch samen met je buurt- of straatgenoten. Bijna alle deelnemers vinden daarna de weg naar een veel lagere energierekening via kleine en grote maatregelen. Denk aan deurdrangers, tochtstrips, zonnepanelen of isolatie. Stichting Buurkracht ondersteunt de EnergyParty’s.

Sluipwespen ter bestrijding eikenprocessierups

‘s-HERTOGENBOSCH – Al sinds mei verwijdert de gemeente ‘s-Hertogenbosch nesten van de eikenprocessierups uit bomen. Ook doen koolmezen hun best om rupsen op te eten. Sinds kort zet de gemeente ook sluipwespen en sluipvliegenin bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Op twee locaties in Rosmalen hangen eikenprocessierups-kasten (EPR-kasten). De sluipwespen en -vliegen zijn een natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Daarmee draagt Den Bosch op een duurzame manier bij aan het verminderen van de overlast van rupsen.

Doe mee met de geveltuintjeswedstrijd

‘s-HERTOGENBOSCH -In het voorjaar heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch, samen met de woningcorporaties, 100 geveltuintjes weggegeven. De aanleg hiervan is gestart. Als dit klaar is, zijn er maar liefst 500 geveltuintjes in onze gemeente! Dat viert Den Bosch met een geveltuintjeswedstrijd. Heb je een geveltuintje? Maak er een foto van en stuur ‘m in.

JOOST zoekt duurzaamheidscoaches

Duurzaamheid staat dagelijks op onze agenda. De komende jaren gaan we nog meer woningen energiezuiniger maken, zo’n 500 woningen per jaar. Goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee en het wooncomfort van onze huurders. Maar ook voorlichting geven over “duurzaam leven” hoort er wat ons betreft bij. Linda Tuijt, adviseur duurzaamheid bij JOOST, vertelt.

Oud-Rosmalenaar brengt in New York evolutie coronavirus in kaart

ROSMALEN – Langzaam keren we terug naar een normale samenleving. Maar zoals voor de coronacrisis wordt het voorlopig nog niet. “Beperkingen blijven tot er een vaccin gevonden is”, denkt oud-Rosmalenaar Harm van Bakel. Hij heeft een laboratorium in New York en doet tegenwoordig onderzoek naar het nieuwe coronavirus. Daarbij kijkt hij onder meer naar hoe infectieziekten zich verspreiden en evolueren. Met zijn bevinding dat het virus dat zo huishield in zijn stad grotendeels uit Europa afkomstig was, haalde hij zelfs de New York Times.