Iets extra’s in huis tijdens de feestdagen dankzij Missie X-Mas

ROSMALEN – Het initiatief van Missie X-Mas begon ooit eens in ’s-Hertogenbosch. Toen het project daar stopte, pakte een groep vrijwilligers uit Rosmalen, Nuland en Vinkel het op. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en loopt het initiatief nog altijd als een trein. Op 22 december hoopt de organisatie 100 kerstpakketten te kunnen uitdelen aan mensen die niet de mogelijkheid hebben om wat extra’s te kunnen inkopen voor de feestdagen.

Pepijn Schaap bezorger van de maand

ROSMALEN – Pepijn Schaap uit Rosmalen is bezorger van de maand december. Sinds het moment dat uitgever Jan en Jan Media de bezorging in eigen hand nam – en nog langer – brengt hij de Rosbode/Streekwijzer klachtenvrij rond. Samen met Perron-3 beloont Jan en Jan Media hem daarom met twee filmkaartjes, inclusief een gratis consumptie en popcorn.

Ontdekkingsreis door het Weihnachtsoratorium

ROSMALEN – HEVO organiseert donderdagavond 19 december een bijeenkomst om aan de hand van verschillende fragmenten een muzikale ontdekkingsreis te maken door het Weihnachtsoratorium van Bach. Cees Hollenberg zal de bezoekers aan de hand van veel hoogtepunten uit dit meesterwerk de opbouw laten zien en horen.

De kerstboom is van ons allemaal

ROSMALEN – Ook dit jaar staat er weer een prachtige kerstboom in het hart van ons dorp Rosmalen. Met dank aan de Winkeliersvereniging. Komende zondag, 15 december om 14.00 uur, wordt deze gezegend door kapelaan Gideon van Meeteren.

Klets van ons Eigen

Onze middelste heeft een BFF, wat inhoudt dat ze een Best Friend Forever heeft. Nu is dat niet zo heel bijzonder, maar wel dat wij als volwassenen nog best veel van die twee kunnen leren.

De Rosbode/Streekwijzer rond de feestdagen

In verband met de feestdagen verschijnt slaat de Rosbode/Streekwijzer na volgende week enkele edities over. Zowel in week 52 (de week van Kerstmis) als week 1 (waarin 1 januari op woensdag valt) komt deze krant niet uit. De volgende editie verschijnt dus weer in week 2, op woensdag 8 januari.

WIPNEUS EN…

Het zijn van die weekendjes die je eigenlijk zou moeten kunnen inlijsten. Door allemaal omstandigheden was ‘de schoen zetten bij opa en oma’ naar een later plan geschoven. Terwijl bij ons de wortels in de schoen al schimmeluitslag aan het vertonen waren, is Sinterklaas (den bofkont) op al lang en breed, op zijn riante schip, […]

Een gratis welkom op de Kerstfair in Nuland

Zaterdag 14 december vele kerstverrassingen bij Villa Maasdonk NULAND –Twee jaar terug na afloop van de inmiddels traditionele tocht ‘Nuland Verlicht’ bekroop bij een tweetal dames een soort van ontevreden gevoel. “De verlichte optocht was natuurlijk prachtig met veel deelnemers en toeschouwers die allemaal vol lof waren. Maar na afloop stonden we er met zijn […]

Help BreiBoezem naar de Huishoudbeurs

EMPEL – De dames van St BreiBoezem hebben een grote wens!! En dat is om met hun BreiBoezems op de HuisHoudBeurs te staan in Amsterdam. Daar zouden ze namelijk heel veel dames kunnen bereiken die hen nog niet kennen. En dus kunnen helpen aan een BreiBoezem.

Kerstviering en -lunch HEVO

ROSMALEN – Kerstmis is het feest van het licht, dat de duisternis overwint. Het licht overwint elk jaar opnieuw als de langste nacht voorbij is. Niet toevallig werd 25 december dan ook de dag van het feest van de geboorte van Jezus, die ‘Licht van licht’ genoemd wordt. Het thema van de oecumenische viering die HEVO dit jaar organiseert is dan ook: ‘Kerstmis, het Licht komt naar ons toe’.