Gezellig dagje uit in Empel

EMPEL – De aanleiding vorig jaar van Cultuurfestival BrinkParade was het 35-jarig jubileum van Toneelvereniging Impla. Er volgt een tweede editie op zaterdag 29 juni waarbij vanaf 13.00 uur een podium wordt geboden aan inwoners en verenigingen uit Empel en omgeving. De organisatie van het grootste gratis toegankelijke evenement op de Brink hoopt u te mogen verwelkomen.

HET GRAS

Het spreekwoord: Het gras aan de overkant is altijd groener, is misschien wel het meest gebezigde en gehoorde spreekwoord aller tijden. Het groene gras aan de overkant. Je komt het, in alle hoedanigheden, bijna dagelijks wel ergens tegen. Het een weerkaatsing van uiterlijke schijn van iets wat er niet is, fake in alle opzichten dus. […]

Klets van ons Eigen

De vakantie nadert met rasse schreden. Bijna kunnen de koffers van zolder worden gehaald. De eerste kledingstapeltjes verschijnen. Tenminste, als daar tijd voor is dan.

Levensloop van een muzikant (36): Stuitje

De nacht van zaterdag op zondag 15 februari 1981. We hadden gespeeld op het jaarlijks feest van de Postkwakers in de Helftheuvelpassage.Ik was van een besneeuwde treeplank van onze bus met m´n stuitje op een paaltje terechtgekomen.Als pijnstiller had ik een halve liter cognac gekregen van het bedienend personeel. Daarna was ik met de ziekenauto […]

Doesje en Pauwke: een onmogelijke liefde in reisverslagen rond 1900

ROSMALEN – De zus van voormalig journalist Joost van Putten (70), zag tijdens een rondgang op een rommelmarkt in 1976 een dagboek liggen. Het bleek reisverslagen te bevatten van Pauwke en Doesje. Rond 1900 trokken de twee half Europa door. Het boek werd verslonden door de hele familie en later ook vrienden. Wie de hoofdpersonen precies waren, wist niemand. Tot Van Putten met pensioen ging en besloot het eens uit te zoeken. Met succes!

Grand Café van PERRON-3 in nieuw jasje gestoken

ROSMALEN – PERRON-3 bestaat dit jaar 10 jaar en het interieur van het Grand Café was dus al even oud. Tijd voor een kleine make-over met groot effect. Bezoekers die bij PERRON-3 het Grand Café inlopen ervaren het direct: het voelt sfeervoller en warmer, medewerkers staan te stralen achter de nieuwe gouden bar.

ZINLOOS

Komt het misschien omdat we er nu van wel heel dichtbij mee werden geconfronteerd. Of is deze levensgrote ergernis er al langer. Ik denk het laatste. Afgelopen week was het weer schering en inslag. Of het de normaalste zaak van de wereld is. Zinloos geweld. Zomaar, compleet uit het niets, iemand in elkaar timmeren. Het […]

Beroepskeuzes: Maak je die met je verstand of met je hart ?

ROSMALEN – Je bent jong, zit nog op het basisonderwijs en het zou makkelijk zijn als je nu al weet wat je later wilt worden omdat je een keuze voor het voortgezet onderwijs moet gaan maken. Drie van deze vier kanjers hebben de eerste route naar hun toekomst inmiddels uitgestippeld en gaan na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs. Lieke heeft nog een jaartje bedenktijd, ze gaat van groep 7 naar groep 8 maar is er helemaal zeker van, zij wordt schooljuffrouw en gaat voor de klas staan.

Klets van ons Eigen

Het is wat hoor: je huis verkoopklaar maken met drie rondlopende stuiterballen. Zeker als er ook nog een soort van hongerige kleptomaan bij zit.

Vergadering Wijkraad

ROSMALEN – Wijkraad De Overlaet houdt op 26 juni een openbare vergadering. Die wordt gehouden in Kindcentrum De Terp (voorheen Basisschool De Overlaet), Terpeborch 78 in Rosmalen en duurt van 20.00 tot uiterlijk 21.30 uur. Tijdens deze vergadering worden onder meer het openbaar vervoer en de openbare ruimte in de wijk besproken. Iedereen mag deze […]