Abt-generaal Quadrupel Houtgerijpt 2019

HEESWIJK-DINTHER – Zondag 1 december introduceert Berne Abdijbier de Abt-generaal Quadrupel Houtgerijpt. Dit bijzondere en nieuwe bier van de Stichting wordt natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. In november 2018 is speciaal hiervoor 850 liter Abt-generaal Quadrupel gebrouwen en na het gistproces op eiken vaten afgevuld om daar bijna een jaar op te rijpen. Het zijn vaten van Rum Barbados en Islay single malt Whisky Laphroaig. De Abt-generaal Quadrupel zal daardoor een vleugje van deze Rum, Whisky en het eikenhout vat opnemen.

SamenLoop voor Hoop ondersteunt lokale initiatieven voor kankerpatiënten

ROSMALEN – Op 31 augustus en 1 september 2019 gaat in Rosmalen de SamenLoop voor Hoop van start. Tijdens dit indrukwekkende evenement wandelen de deelnemers 24 uur lang in estafettevorm om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Naast wetenschappelijk onderzoek, komen vanaf nu ook lokale initiatieven in aanmerking voor financiering.

Verbouwing Van der Valk Hotel Nuland-’s-Hertogenbosch definitief van start

NULAND – In 1968 was Van der Valk Hotel Nuland-’s-Hertogenbosch het eerste hotel van Nederland dat Gerrit van der Valk opende. Nu, 50 jaar na de oprichting, zet zijn kleindochter Wendy van der Valk het gedachtegoed van haar opa voort en is van start gegaan met de grote verbouwing naar een modern en nog luxer hotel. Het doel van de verbouwing is het verblijf van de gast nog aangenamer maken.

Kerkzicht voor feest en alle overige zaken

NULAND –De plannen zijn ambitieus en beginnen hier en daar al vorm te krijgen. Arjan en Marisa zijn de nieuwe uitbaters van café/zaal Kerkzicht in Nuland. Ruim vijf jaar terug hebben ze samen Café Restaurant De Wildse Hut in Maren-Kessel (het Wild) overgenomen en met succes nieuw leven ingeblazen. Nuland stond al langer op het wensenlijstje van dit ondernemerspaar, ze moesten er even op wachten. Achteraf bezien kwam het goed van pas. Nu konden ze immers al hun energie en ideeën geven aan de Wildse Hut. Op dit moment loopt hun concept daar als een tierelier. “Alle ervaring, opgedaan bij de Wildse Hut, nemen we mee naar Nuland. Je hoeft het wiel nu eenmaal niet opnieuw uit te vinden. We hebben er reuze zin in”, aldus Arjan en Marisa.

Barbecue, burgers en banen

REGIO – De spanning op de arbeidsmarkt is een feit. Er is een tekort aan goede vakmensen. Ook bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling en Schrijvers Technische Installaties zijn er verschillende vacatures die lastig zijn in te vullen.

Nolsen Accountancy blijft groeien en verhuist naar Saffierborch

ROSMALEN – Vier jaar geleden begon Chantal Nolsen na 17 jaar ervaring haar eigen accountantskantoor. Ze begon als accountant met kantoor aan huis maar daar barstte de zaken al snel uit hun voegen. Na een verhuizing naar een bedrijfsverzamelgebouw in De Herven en het aannemen van een eerste personeelslid, maakt Nolsen eerst nog een tussenstap op de bovenverdieping aan de Saffierborch 18 maar is nu gevestigd aan de Saffierborch 20.

Allereerste aansluiting Glasvezel TriNed in Vinkel is een feit

VINKEL –Vrijdag 10 mei 2019. Omgeven door familie, pers, belangstellenden en vertegenwoordigers van TriNed en Spitters BV maakte Boy de Laat als allereerste inwoner van Vinkel, met een ietwat trotse klik op zijn laptop, verbinding met het fonkelnieuwe net. Boy de Laat, van huis uit (web)developer, weet als geen ander wat de aansluiting gaat betekenen. Boy is een dagelijkse zakelijke gebruiker van het internet en het be- en verwerken van websites, webshops, apps, beveiliging en alles wat daarmee samenhangt. Een ervaringsdeskundige pur sang die enorm in zijn nopjes is met zijn aansluiting op glasvezel.