Slagroomtaart voor ouders Ellen

ROSMALEN – De slagroomtaart van Korengoud De Echte Bakker ging in januari naar de ouders van Ellen Sylva. Samen met haar twee kinderen Frédérique en Jules van Leeuwen heeft ze afgelopen twee jaar weer bij haar ouders gewoond. Ze zijn hen daar super dankbaar voor. Inmiddels is het gezin weer verhuis en hebben opa en […]

Monteur Hans Renders heeft dan 40 jaar aan auto’s gesleuteld

ROSMALEN – Na meer dan 40 jaar in de autobranche gewerkt te hebben gaat Hans Renders (66) van Autobedrijf Tibosch aan de Raadhuisstraat met pensioen. Samen met zijn vrouw Annemarie en hun twee honden mag hij van zijn vrije tijd gaan genieten. Om vele vaste klanten die graag door Hans geholpen willen worden van dienst te kunnen zijn blijft hij voorlopig op de maandagen werken.

Slagroomtaart voor scholiere

ROSMALEN – De aandacht gaat vooral uit naar ouderen, maar meer en meer beseffen we dat deze coronatijd er ook bij jonge mensen flink inhakt. Daarom nomineerde Debbie van Houten haar 13-jarige dochter Fee voor de slagroomtaart in oktober van Korengoud.

Pop-Up Kunst biedt afleiding in Annenborch

ROSMALEN – De bewoners van Annenborch in Rosmalen worden sinds afgelopen week verrast met een bijzonder fenomeen: een POP-UP EXPO. Ondanks dat langzaamaan de veiligheidsregels voor ouderen wat versoepelen, is een bezoekje aan een museum nog ver weg. Club Goud brengt daarom samen met Het Noordbrabants Museum en ontwikkelpartner FutureTalentFactory het museum naar hen toe. Sinds vrijdag 3 juli kunnen bewoners van Annenborch op een veilige manier genieten van kunst tijdens deze tijdelijke expositie. In het gebouw worden levensgrote replica’s van topstukken uit de collectie van het Brabantse museum tentoongesteld.

Nieuwe verkeerslichten Rosmalen voor betere doorstroming

ROSMALEN – De toerit naar de A59 aan de Berlicumseweg heeft nu slimme verkeerslichten. Het is een eerste stap om verkeerssystemen van verschillende wegbeheerders langs de A2 tussen Deil en Vught met elkaar te laten samenwerken. Tot eind volgend jaar worden nog zes verkeersregelinstallaties op het traject vervangen. Samen zorgen ze voor een betere doorstroming van het verkeer.

Minder zorgen over continuïteit bedrijf

NEDERLAND – In vrijwel alle branches van het niet-financiële bedrijfsleven is het aantal ondernemers dat denkt in de huidige economische situatie minstens nog een jaar te bestaan in mei sterk toegenomen ten opzichte van de meting van april. De werkwijze instellen op de anderhalvemetereconomie en kostenreductie zijn de belangrijkste maatregelen die bedrijven zelf hebben getroffen om het hoofd te bieden aan de effecten van de economische teruggang door de coronacrisis. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis, dat begin mei onder bedrijven werd gehouden.

Subsidieplafond sanering varkenshouderijen verhoogd

NEDERLAND – Van de 502 aanmeldingen voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), voldoen er 407 aan de gestelde eisen. Om alle aanvragen die voldoen aan de gestelde vereisten, te kunnen toewijzen, verhoogt minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het subsidiebedrag met € 275 miljoen waarmee het totaalbedrag voor de Srv € 455 miljoen wordt.

Economisch noodpakket verlengd tot 1 oktober

NEDERLAND – Het economisch noodpakket wordt met een maand verlengd tot 1 oktober. Dit geeft kabinet, werkgevers en werknemers tijd om afspraken te maken die ons land ook op de langere termijn helpen door de crisis te komen.