Competitieindeling Maliskamp 1

MALISKAMP – Voor het seizoen 2019-2020 is Maliskamp 1 ingedeeld in de 4e klasse E. Dat heeft de KNVB deze week bekend gemaakt. Tegenstanders daarin zijn Alem, Buren, Cito (Oss), GVV (Geldermalsen), Herpinia (Herpen), Jan van Arckel (Ammerzoden), MEC’07 (Maurik), NLC’03 (Lith), RKTVC (Tiel), SCR (Rijswijk), SSA Vesta (fusie SDDL Demen en Ravenstein), Teisterbanders (Kerk-Avezaath) […]

Tara van den Dungen veelbelovend turntalent

ROSMALEN – Tara van den Dungen (10) heeft in het weekend van 15 en 16 juni hoog gescoord op de bondskampioenschappen turnen die plaatsvonden in Tilburg. Deze turnster met veel talent begon haar sportcarrière bij Turnvereniging OJC Rosmalen en ging al snel verder bij Flik-Flak in ’s-Hertogenbosch. Momenteel draait ze in haar leeftijdsklasse in de Nederlandse top mee.

Internationaal erepodium Redding Brigade Rosmalen

ROSMALEN – Voor drie zwemmers van Redding Brigade Rosmalen stond afgelopen weekend in het teken van de Filcowcup, een strand en zee wedstrijd (in lifesavers-termen noemen we deze wedstrijden Ocean wedstrijden) in Oostende. Tijdens deze twee dagen werd er gestreden met sporters uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland om de 1e plek.

Geslaagde Synchro Show De Treffers

ROSMALEN – De afdeling synchroonzwemmen van De Treffers sloot zondag 30 juni het seizoen traditioneel af met het jaarlijkse synchroonzwemgala. Ook dit jaar is er weer een mooie show neergezet. Alle zwemsters, jong en oud, mochten hun uitvoering laten zien aan het publiek. De tribunes zaten goed vol en de zwemsters hebben genoten.

Megan Brouwers 3e op NK Trampolinespringen

ROSMALEN – Megan Brouwers plaatste zich als eerste in de finale op het NK Trampolinespringen op zaterdag 22 juni in Ahoy Rotterdam. Uiteindelijk is het Bossche talent 3e geworden. Een knappe prestatie voor de 12-jarige die meedoet in de eredivisie voor 13- en 14-jarigen.

Zwarte band voor Sina Nikbakht

NIEUWEGEIN/ROSMALEN – Het was weer zo’n dag met veel spanning en zenuwen. De zwarte band examens taekwondo werden gehouden op 15 juni 2019 in sporthal Merwestein in Nieuwegein. Voor Taekwondo Rosmalen van Max Thumann heeft Sina Nikbakht (1999) zich van zijn beste kant laten zien.

36e Editie Jeugdweekend Rosmalen bij Redding Brigade Rosmalen een succes!

ROSMALEN – Traditiegetrouw staat het Vaderdagweekend bij Redding Brigade Rosmalen in het teken van het jeugdweekend Rosmalen, een weekend vol met sport en spel, met op zondag een echte ongevalswedstrijd. In het weekend van 15 en 16 juni namen 27 ploegen van de reddingsbrigades; Den Bosch, Oss, Geldrop, Eindhoven, Veghel en Rosmalen deel . De ploegen bestaan uit 3 of 4 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar.

Judo Club Rosmalen naar Bosnië Herzegovia

ROSMALEN – Bosnië en Herzegovina, een nog niet door Westerse landen ontdekt pareltje. Waar in het naastgelegen Kroatië al het massa toerisme welig kan tieren op sommige plaatsen is dit in Bosnië nog niet aan de orde. Geheel onterecht want het land heeft een schitterende natuur, oude steden en een zeer gastvrije cultuur. De uit Bosnië afkomstige Bruno Čulo, de wedstrijdtrainer en coach van de Rosmalense Judo Club, vertelt graag zijn judoka’s en hun ouders over zijn land. Met veel passie en trots verteld hij over de cultuur, de mooie gebieden maar ook wat de oorlog daar aangericht heeft. Maar om dit echt allemaal te beseffen zul je het een keer mee moeten maken. Daardoor is het plan ontstaan om met de gehele wedstrijdselectie af te reizen naar dit mooie land zodat bij de verhalen van Bruno een gevoel en belevenis zou gaan horen.

Open Watersportdag De Groote Wielen

ROSMALEN – Op zondag 23 juni aanstaande vindt van 12.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Open Watersportdag van Watersportvereniging De Groote Wielen uit Rosmalen plaats. Tijdens de Open Watersportdag kunnen bezoekers allerlei watersporten uitproberen. Zo kun je je vanaf 11 uur ter plekke inschrijven voor een proefles zeilen, surfen of SUP (€5,- p.p. per keer). De proeflessen duren een klein uurtje. Voor de zeil- en surfcursus is de minimum leeftijd 8 jaar en een zwemdiploma is verplicht.

NK synchroonzwemmen en jaarlijkse show

AMSTERDAM/ROSMALEN – Op zaterdag 15 en zondag 16 juni vond de Synchro Beat, de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor Age 1 (tot en met 12 jaar) en Age 2 (tot en met 15 jaar), plaats in Amsterdam. Drie zwemsters van De Treffers uit Rosmalen hadden hiervoor een limiet gehaald.