Wie verbetert het parcoursrecord?

GEFFEN – Op vrijdag 30 juli vindt in Geffen de Biescamploop plaats. Dit is de tweede wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2021. Voor De Biescamploop is de MRC te gast bij de Geffense voetbalclub Nooit Gedacht. Naast degebruikelijke afstanden van 5 of 10 kilometer is er speciaal voor de jeugd een wedstrijd over 1.000 en 1.750 meter. Dus jong of oud, iedereen kan meedoen.

OJC Rosmalen ‘traint de trainer’

ROSMALEN – Vanaf komend seizoen zet OJC ROSMALEN in op een pilot, waarbij de trainingen voor álle breedtesportteams van de jeugd O8, O9 en O10 naar een gelijk niveau worden getild. Twee ervaren trainers, Ron Damen en Kevin de Jong, zetten elke week vóóraf de training op en begeleiden de jeugdtrainers op het veld.

Meedoen met de Softbal Pupillen van de Gryphons

ROSMALEN – Aan de Groote Vlietlaan 61 in de Groote Wielen in Rosmalen ligt het mooie sportcomplex waar de softbal pupillen van de Gryphons onlangs nog alles uit de kast haalden tijdens een wedstrijd. Softbal is een zeer diverse sport waarin tacktiek, strategie, maar ook teamwork nodig zijn. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor jongedames stussen de 8 en 12 jaar oud. Zij zijn welkom om kosteloos een paar keer mee te doen en sfeer te proeven.

Megan Brouwers naar jeugd-WK

ROSMALEN – Afgelopen weekend heeft de 14-jarige Romalense trampolinespringster Megan Brouwers (categorie 15/16 jaar), de richtlijn/limiet gehaald voor het WK/Wagc (jeugd WK). Dit vindt plaats van 26 tm 29 november 2021 in Baku (AZE). Hiervan staat ook een filmpje op haar YouTube kanaal Megan Brouwers. Flik-Flakkers Dylan Turubassa 13/14 jaar, Milco Abrahams & Jackie Lionahr (senioren) sprongen dit weekend ook hun richtlijn/limiet. Door een samengestelde commissie en de KNGU (bond) wordt beslist welke sporters er aan team NL worden toegevoegd.

Zwemmend redden proef bij Redding Brigade Rosmalen

ROSMALEN – Helaas kon er vanwege de lockdown lang niet getraind worden door de lifesavers van Redding Brigade Rosmalen. Een gevolg van deze lockdown is dat het niet mogelijk is geweest om een regulier zwemmend redden examen te houden. Dat is natuurlijk erg jammer aangezien de zwemmend redden skills niet getest werden dit jaar.

Panna! Sterrenteamdag bij OJC Rosmalen

ROSMALEN – Wil jij een te gekke voetbaldag beleven? Een nog betere voetballer worden? Én kans maken op een plek in één van de PANNA! Sterrenteams? Dat kan op zondag 18 juli op het sportpark van OJC Rosmalen.

Corona-seizoen géén verloren seizoen voor OJC ROSMALEN

ROSMALEN – OJC kijkt terug op een memorabel seizoen: 2020-2021 werd overschaduwd door het corona-virus, en de bijbehorende maatregelen beperkten OJC in alle opzichten. Vanaf half oktober stopte zelfs de competitie. Gelukkig konden de jeugdteams blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Voor de seniorenteams veranderde het steeds: dan weer wel, en dan weer niet. Het feit dat er geen toeschouwers welkom waren op het complex, kwam ook de gezelligheid niet ten goede. Het publiek werd node gemist, zoals ook de lekkere douche na de training en de ‘derde helft’.

Bridgeclub zoekt nieuwe leden

EMPEL – In café De Lachende Vis in Oud-Empel is bridgeclub De Lachende Vis al 28 jaar actief. In het afgelopen anderhalf jaar hebben de activiteiten vanwege de corona-pandemie stilgelegen. De blijdschap is dan ook groot dat de kaarten weer ter hand genomen kunnen worden. De club heet daarbij ook graag nieuwe leden welkom.

Rosmalense Mary-Ann op weg wereldtop in synchroon zwemmen

ROSMALEN – Ze is 14 jaar jong en heeft een dubbele nationaliteit. Haar vader is Nederlands, haar moeder komt uit Guatemala. Haar passie is synchroonzwemmen en daar steekt ze heel veel vrije tijd in. En dan belt de bondscoach van Guatemala en ben je blij dat je op de LOOT-opleiding van het Rodenborch College zit en […]