De Bossche zomer is gestart

’S-HERTOGENBOSCH – In slechts enkele weken van eerste idee tot realisatie. Met enorm veel energie, creativiteit en enthousiasme is vandaag De Bossche Zomer gestart. Op de Pettelaarse Schans zette Burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld middels een bescheiden opening, om drukte te vermijden, het in het oog springende Smakenrad en daarmee De Bossche Zomer in gang. De Bossche Zomer geeft letterlijk en figuurlijk ruimte.

Amantius on Stage

’s-HERTOGENBOSCH – Drumfanfare Amantius, die vaak in Rosmalen speelde, presenteert zaterdag 11 april haar vier orkesten. Dat gebeurt tijdens ‘Amantius on Stage’ in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. De deuren gaan om 19.00 uur open en aanvang van het concert is 19.30u. Kaarten à 12,50 euro kunt u online bestellen via de website van Drumfanfare Amantius (amantius.nl).

Een avond genieten van zes Brabantse koren

ROSMALEN – Het Rosmalens Mannenkoor houdt zaterdag 28 maart van 20.00 uur tot 23.00 uur in De Kentering in Rosmalen voor de 9e keer het festival ‘Koren op de Rosmolen’. Ook dit jaar weer in het centrum van Rosmalen, in ‘de Kentering’ waar opnieuw gekozen is voor een informele opstelling die de bezoeker in staat stelt om op relaxte wijze, onder het genot van een drankje, te luisteren naar zeer gevarieerde koorzang.

Podium Klassiek

ROSMALEN -Zondag 22 Maart is iedereen om 15.00 uur welkom voor een optreden van celliste Ketevan Roinishvili & pianist Daniël van der Hoeven Piano tijdens Podium Klassiek in de kapel van Mariaoord. De zaal is open om 14.30 uur. Entree: 10 euro inclusief koffie/thee en iets zoets. CJP: 5 euro. www.podiumkapelklassiek.nl info:0629503062

De Kersouwe pakt uit rondom 75-jarig jubileum

HEESWIJK-DINTHER – De Kersouwe, het bekende natuurtheater uit Heeswijk Dinther maakte de afgelopen weken stukje bij beetje het theaterprogramma voor komende zomer bekend. Danny Vera, Handsome Poets, Maan, Louise Korthals, Rockin’ Wood en vele andere mooie namen prijken op de affiche van dit 75-jarig jubileumjaar.

Lenteconcert Full Stage Collective in Drunen

ROSMALEN / DRUNEN – Full Stage Collective is een hechte groep van 40 bevlogen en getalenteerde muzikanten, 5 vocalisten en een ijzersterke crew. Met maar één doel: u een onvergetelijke avond of middag bezorgen. En dat gaan we dan ook weer doen tijdens een lenteconcert op zondag 15 maart in Partycentrum Remise te Drunen.

Podium Klassiek

ROSMALEN – Zondag 8 maart kan iedereen vanaf 15.00 uur genieten van Podium klassiek in de kapel van Mariaoord met het jeugdige Revesz Pianotrio. De zaal is open om 14.30 uur. Entree: 10 euro inclusief koffie/thee. www.podiumkapelklassiek.nl, 0629503062.

Kijkavonden en jeugdmiddag

VINKEL – Sterrenwacht Halley doet op vrijdag en zaterdag 28 en 29 februari mee aan de 44e Landelijke Sterrenkijkdagen. Die worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS).

Het feest der feesten in Zandhazendurp

ROSMALEN – Het gaat goed met het feest der feesten in het jubilerende Zandhazendurp. Al 55 jaor zen de minsen daor gelukkig mi mekare. Diverse evenementen hebben de afgelopen weken al de revue gepasseerd. En dan is het eindelijk zover, we staan aan de vooravond van carnaval 2020. Vier jij het carnavalsfeest met ons mee ? Alle informatie die je zoekt staat op www.zandhazendurp.nl