Orgelconcert in Sint-Cathrienkerk

‘S-HERTOGENBOSCH – Ter afsluiting van de zeer geslaagde najaarsserie van vier orgelconcerten in de Sint-Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof bespeelt Willem Hörmann op zaterdagmiddag 9 oktober a. s. het monumentale Vollebregtorgel, waarvan hij de vaste bespeler is.

9 oktober 2021

DEN BOSCH – Zeven conservatoria uit Nederland strijden op 30 oktober 2021 in Podium Azijnfabriek te ’s-Hertogenbosch met hun beste studenten om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2021. Ter ere van het tienjarig jubileum speelt iedere finalist dan een eigen compositie met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De finalisten van dit jaar zijn: Koen Gijsman, Cosimo Gentili, Giorgio Stienstra, Luca Warmer, Jaap de Vries, Rik van der Made en Bram van de Glind.

Cabaretvoorstelling over de Nederlandse taal

ROSMALEN – De stille w in ‘erwt’, de stille n in kostenloos, de extra e in ideeëloos, of is het ideeënloos? Het wordt ons soms te veel. Of is het teveel? Dit en meer rare kronkels van onze taal zullen de revue passeren tijdens de cabaretvoorstelling “De Nieuwe Speling” die op zondag 10 oktober bij Huis73 speelt.

Rosmalen Uit de kunst

ROSMALEN – Ondernemers en kunstenaars omarmen elkaar op Rosmalen Uit de kunst. Komende zondag 12 september zijn de winkels geopend. Ook staan op deze middag meer dan zestig kramen in het centrum van Rosmalen opgesteld. De braderie en- kunstmarkt is vrij te bezoeken. Je bent welkom in Rosmalen.

Merkwaardig orgelwerk Saint-Saëns

‘s-HERTOGENBOSCH – Op dinsdag 27 juli, 20.00 uur, geeft Piet van der Steen een orgelconcert in de Sint Janskathedraal in Den Bosch. Eén van de werken op het programma is geschreven door Camille Saint-Saëns; het is dit jaar een eeuw geleden dat de componist overleed.

‘Kleine Ziele In De Grôte Wiele’

ROSMALEN – De Bossche families Donkers, van Dalen en Delmee willen op grootse wijze het jubileum van hun vriendschap vieren. 25 jaar geleden hebben de 3 vrienden en de 3 vriendinnen elkaar leren kennen in het Bossche uitgaansleven en vanaf dat moment delen ze lief en leed. Naast de beste vrienden zijn ze onlangs in […]

Auditie-oproep: Kleintje BMT presenteert

Nu ook in theaterland langzaamaan weer steeds meer mogelijk wordt, kondigt de Brabantse jeugdtheatergroep Kleintje BMT haar volgende muziektheaterproductie aan: in het voorjaar van 2022 brengen de ‘Kleintjes’ de gloednieuwe familiemusical Maanmoppie op de planken. Begin juli vinden de audities plaats. Maanmoppie is een nieuw voor Kleintje BMT geschreven voorstelling. Het verhaal komt uit de […]

‘Mens & Emotie’ bij KuBra-Art

ROSMALEN – In deze onzekere tijd en ondanks de zware coronamaatregelen blijven de kunstenaars van KuBra-Art op verantwoorde wijze zichtbaar. Op 16 januari start de nieuwe indrukwekkende expositie ‘Mens & Emotie’ in de KuBra-Art galerie Achter de Driesprong 9, in diverse etalages in het centrum van Rosmalen én digitaal. Er zijn door de lockdown vooralsnog geen openstellingen.

Satisfaction verschuift evenementen

ROSMALEN – De events Music for Care en Welcome to Satisfaction worden verzet naar vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2022. Voor de eigenlijke data 8 en 9 januari 2021 waren reeds alternatieven gevonden op 23 en 24 april 2021. Maar organisator Satisfaction Rosmalen vindt ook die twee dagen , gezien de huidige situatie rondom corona, nog te vroeg en kiest nu definitief voor het tweede weekend van januari 2022. De organisatie vindt dat bezoekers ongehinderd moeten kunnen genieten van de evenementen en wil met het oog op het corona virus geen enkel risico lopen.

Vrij Weven met Marloes Jongen

ROSMALEN – Voor de landelijke Weefontmoeting van Weefnetwerk biedt Marloes Jongen uit Rosmalen op vrijdag 6 en zaterdag 7 november aanstaande een leuke workshop aan. De dag start met een wandeling om je te inspireren door de dingen om je heen waarbij je items verzamelt om mee aan de slag te gaan. Bij terugkomst bedenk […]