Expositie Fotoclub Shoot-it

ROSMALEN – Expositie “Zwart-Wit” van 29 december 2021 tot 28 februari 2022 exposeert fotoclub Shoot-It in Perron-3. De leden van deze fotoclub zijn allemaal enthousiaste hobbyfotografen die hun liefde voor het beeld met elkaar delen. Shoot-it is er op gericht om elkaar te ondersteunen bij het maken van nog mooiere foto’s. Ze hebben respect voor […]

Orgelconcert Willem Hörmann

‘S-HERTOGENBOSCH – Op zondag 19 december a.s. geeft Willem Hörmann in de Sint Cathrienkerk een orgelconcert. Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot 16.30 uur, de kerk zal zijn verwarmd en de coronaregels zullen worden toegepast (coronatoegangsbewijs, mondkapje bij verplaatsen, anderhalve meter). Aanmelden is aanbevolen en wel door te mailen naar wih@planet.nl. Op […]

Fotoexpo Verrassende Ontmoeting

‘S-HERTOGENBOSCH -Tot en met 16 januari 2022 is de fotografie expositie Verrassende Ontmoeting van Hans Vervloed en Louis Janssen bij Huis73 Den Bosch te bezichtigen. De toegang is gratis.

Sing Sing Sing

ROSMALEN – Op 28 november biedt HEVO u weer een gezellige muziekmiddag aan. Popkoor The Songbirds geeft dan een feestelijk meezingconcert. Houdt u van zingen? Zing dan mee.

Lezing ‘In het licht van Cuyp’

‘S-HERTOGENBOSCH – Met haar organisatie Art & Leisure wil kunsthistorica Brigitte Mommers op een ontspannen manier helpen om de kennis over kunst te vergroten en zo bezoeken aan exposities of musea extra bijzonder te maken. Brigitte Mommers heeft in de afgelopen jaren in Museum Slager verschillende lezingen verzorgd. Vanwege de coronamaatregelen lag dit een tijd stop. Maar nu kan het weer!

Zondagmiddagconcert Ongehoord

‘S-HERTOGENBOSCH – Vrouwenkoor Ongehoord onder leiding van Cora van Rijn verzorgt op zondag 14 november een concert. Dat vindt vanaf 15.30 uur plaats in de Protestantse Kerk in Berlicum. Pianobegeleiding wordt verzorgd door Noortje Krämer.

Bossche Opera zingt weer

ROSMALEN – 31 oktober a.s. kan de Vereniging Bossche Opera (VBO) na anderhalf jaar zwijgen weer een concert ten gehore brengen: Concerto Autunnale, Herfstconcert. Koornummers uit diverse bekende opera’s van Verdi, Rossini, Mozart en Wagner klinken dan in de Hervormde kerk uit de kelen van de 45 koorzangers. De professionele sopraan Veerle Sanders zingt mee en levert een bijdrage in de vorm van twee solo-aria’s. Voor de begeleiding tekent de jonge pianiste Luisa Parejo, die eveneens twee solonummer voor haar rekening neemt. Het geheel staat onder leiding van Lex Bergink.

Lezing Wouter Lutkie

NULAND – Op vrijdag 19 november a.s. organiseert heemkundewerkgroep Nuwelant een speciale avond in de Meent in Nuland die geheel gewijd is aan Wouter Lutkie, eens Nulands’ beroemdste inwoner.

Orgelconcert in Sint-Cathrienkerk

‘S-HERTOGENBOSCH – Ter afsluiting van de zeer geslaagde najaarsserie van vier orgelconcerten in de Sint-Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof bespeelt Willem Hörmann op zaterdagmiddag 9 oktober a. s. het monumentale Vollebregtorgel, waarvan hij de vaste bespeler is.

9 oktober 2021

DEN BOSCH – Zeven conservatoria uit Nederland strijden op 30 oktober 2021 in Podium Azijnfabriek te ’s-Hertogenbosch met hun beste studenten om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2021. Ter ere van het tienjarig jubileum speelt iedere finalist dan een eigen compositie met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De finalisten van dit jaar zijn: Koen Gijsman, Cosimo Gentili, Giorgio Stienstra, Luca Warmer, Jaap de Vries, Rik van der Made en Bram van de Glind.