Publieksavond Halley

VINKEL – Op vrijdagavond 1 november is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Kom op tijd, want het kan druk worden.

Zonnemiddag Halley

VINKEL – Sterrenwacht Halley houdt op zondag 28 juli een zonnemiddag. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Publieksavond Halley

VINKEL – Sterrenwacht Halley is vrijdagavond 2 augustus voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Het is geschikt voor alle leeftijden. Kom op tijd, want het kan druk worden.

Vrienden van W.I.K. concert

GEFFEN – Het Vrienden van W.I.K.-concert wordt op zaterdagavond 25 mei gehouden in de Koppellinck aan de Kloosterstraat 6in Geffen. Dit jaarlijkse concert wordt speciaal georganiseerd voor alle donateurs en trouwe fans van muziekvereniging Willen Is Kunnen. Alle onderdelen van W.I.K. zullen zich presenteren, zodat het publiek een afwisselend en avondvullend programma krijgt voorgeschoteld. Aanvang is 20.00 uur en entree is gratis.

Publieksavond bij Halley

VINKEL – Sterrenwacht Halley is op vrijdagavond 21 december voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. In de periode rond Kerstmis en Driekoningen besteedt de sterrenwacht op de publieksavonden aandacht aan de Ster van Bethlehem; het bekendste astronomische verschijnsel dat in de Bijbel wordt beschreven.

Hier meude laache

Cor Swanenberg (Middelrode), Henk Janssen (Heesch) en Riny Boeijen (Rosmalen) treden zondag 28 oktober op in cultureel centrum De Pas, De Misse 4 in Heesch. Onder het motto Hier meude laache vertellen ze er allerlei prachtige Brabantse verhalen in dialect. De voorstelling begint om 14.30 uur en eindigt circa 16.45 uur. Accordeonist Henk Verhagen en […]

Zwengelfeest met een goed gevoel

GEFFEN – Sinds enkele jaren zetten Geffense verenigingen gezamenlijk een activiteit op. En met succes. Je versterkt elkaar, krijgt respect voor elkaars talenten en kwaliteiten en ook de publieke belangstelling groeit.

Halley open tijdens totale maansverduistering

VINKEL – Het blijft een bijzonder hemelverschijnsel: een totale maansverduistering of maaneclips. De Volle Maan beweegt op vrijdag 27 juli enkele uren door de schaduw van de aarde. Per jaar kunnen twee of drie maansverduisteringen plaatsvinden, maar die zijn lang niet allemaal vanuit ons land zichtbaar. Die van 27 juli is de enige eclips die we hier dit jaar wel kunnen meemaken. Ook met Mars is wat aan de hand: hij staat namelijk uitzonderlijk dichtbij de aarde…

Rondje Nuland in teken genieten

NULAND – Stichting Nuland Promotie houdt op zondag 10 juni de dertiende editie van Rondje Nuland. Het wordt een dag vol vermaak, met een mix van muziek, terrassen, marktkramen, straattheater en een keur aan spetterende activiteiten. Kortom: een leuk en gezellig evenement voor jong en oud en gratis toegankelijk. Op zaterdagavond 9 juni presenteert Horeca Nuland: Rondje Nuland, de pre-party!