09 december 2015

Avanti’31 laat winst schieten

Vlak voor tijd stonden tien Avanti’31 spelers nog met 2-1 voor tegen eveneens tien FC Uden spelers. Het in de slotfase sterk aandringende FC Uden slaagde er echter één minuut voor tijd alsnog in om de gelijkmaker uit het vuur te slepen.
De wedstrijd werd ontsierd door de vele gele kaarten die scheidsrechter Bruekers toonde. Maar liefst 12 keer werd de gele kaart getrokken en eigenlijk steeds voor overtredingen die ook best met alleen een vrije trap hadden kunnen worden afgedaan. Het zou de indruk kunnen wekken dat het een harde wedstrijd was, maar dat was absoluut niet het geval. Beide elftallen speelden om te winnen en maakten er op zich een voor het publiek onderhoudende middag van. De kaarten troffen in de beginfase vooral FC Uden. Die ploeg kwam dan ook na ongeveer een half uur al met tien man te staan. Avanti had, met in de eerste helft de straffe wind in de rug, een licht veldoverwicht, kreeg ook wel wat kansen, maar moest ook constant attent blijven op de acties van de aanvallers van FC Uden.

Na de rust kwam Avanti, tegen de wind in, goed uit de kleedkamer. Toch was het FC Uden dat het eerst scoorde uit een penalty, nadat Geert van Heeswijk in het eigen strafschopgebied de bal ongelukkig tegen zijn bovenarm kreeg. Enkele minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld op de stip. Milan Lucius joeg de bal hard van elf meter tegen de touwen en de stand was weer gelijk.
Kort daarna was het de Udense grensrechter die ineens alle aandacht kreeg. Nadat de scheidsrechter zijn buitenspelsignaal had genegeerd ontstond er een felle discussie tussen grensrechter en scheidsrechter waarop de scheidsrechter tot een afkoelingsperiode besloot. Het was vervolgens Renzo Brus die Avanti op voorsprong zette met een knap schot in de verre hoek. Avanti dacht de wedstrijd te kunnen uitspelen, maar kwam ineens ook met tien man te staan. FC Uden speelde door op het moment dat rechtsachter Teun van Doornik geblesseerd op de grond lag. Aanvoerder Jurgen van Puyenbroek maakte vervolgens hands en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Voor FC Uden het signaal om nog eens goed aan te zetten. Avanti verloor de grip op het middenveld en dat leidde vlak voor tijd dus tot de gelijkmaker toen keeper Van Kaathoven een voorzet van de linkerflank niet goed wist te verwerken. Voor Avanti natuurlijk zuur om zo vlak voor tijd de overwinning uit handen te moeten geven.
Zondagmiddag komt Margriet uit Oss op bezoek in Schijndel. Een altijd lastige tegenstander voor Avanti’31. Margriet werd vooraf als een titelkandidaat gezien, maar kent een tamelijk wisselvallig seizoen. Op dit moment staat Margriet dan ook op een teleurstellende 10e plaats. Avanti’31 staat momenteel 6e, maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.30uur. Na afloop vindt in de kantine de altijd gezellige apres-ski-party plaats.