02 februari 2016

Dames Zephyr vakkundig ingemaakt

De dames van Zephyr speelden zondag thuis tegen HMC uit Raamsdonksveer, dat tweede stond in de competitie.
Het begin was voor Zephyr, met een mooi en verassend loopschot van Esther van Eggelen. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, met mooie doelpunten van Nolly Goossens, Esther van Eggelen en Ingrid Bijnen. Aan het einde van de eerste helft kon HMC toch een gaatje slaan, met een ruststand van 5-7 tot gevolg.
De tweede helft gaf helaas een ander beeld, ondanks de goed keepende Ilse van Zutphen. HMC kon het geslagen gaatje verder uitbouwen.
Zephyr had veel moeite om het doel te vinden, vanwege de sterke 6-0 verdediging van HMC. Hierdoor slopen foutjes in het aanvalsspel, die HMC afstrafte met breaks. Ook verdedigend kreeg Zephyr het zwaar, met als gevolg een aantal tijdsstraffen.
Door dit alles konden de dames van Zephyr in de tweede helft slechts driemaal scoren, terwijl HMC steeds makkelijker tot doelpunten kwam.
De eindstand was 8-22
Op 14 februari de uitwedstrijd tegen HCB.