08 maart 2016

Dames Zephyr doen goede zaken

De dames van Zephyr speelden zondag in Mill tegen MHV 3. Zephyr nam met mooie afstandsschoten van Willeke Timmers en Ingrid Bijnen een 0-2 voorsprong. Daarna volgde een aantal afstandsschoten van MHV en een uitgespeelde aanval over de hoek waardoor MHV op 4-2 kwam. Zephyr gooide toen de deur dicht. Door feller verdedigen en goed keeperswerk van Peggy Blankwater, kwam MHV niet meer aan scoren. Zephyr stoomde wel door. Met mooie passeerbewegingen en afstandsschoten van Ingrid Bijnen, Marielle van de Aa en Ellen van Kessel liepen de dames van Zephyr verder uit. Daarnaast werd, door alert verdedigen de bal onderschept door zowel Ellen van Kessel als Shanti Vermeer en konden ze Sonja van Hamond aanspelen, die vrij stond en alleen op de keepster af kon lopen en scoren. De ruststand, 4-10, wordt pas in laatste seconde van eerste helft vastgelegd door goed benutten van een penalty door Ellen van Kessel.
Coach Ad Martens was niet helemaal tevreden met het spel hij gaf de Zephyr dames opdracht om meer uit de verdediging te blijven en van afstand te schieten.

Cirkelloopsters

Na rust begonnen de Zephyr dames weer goed met een mooi doelpunt van Nolly Goosens uit de hoek, die daarna goeie druk in de hoek zette voor Loes Ketelaars, die daardoor een schitterend doelpunt maakte. Dit alles gevolgd door goeie onderschepping van Ellen van Kessel die een break-out liep en scoorde. Marielle van de Aa speelde haar directe tegenstander zo uit dat ze helemaal vrij voor de keepster uit kwam en scoorde. Hierna kon MHV een paar doelpunten maken waardoor de stand op 7-14 kwam. Op dit punt besloot Ad Mertens om met twee cirkelloopsters te spelen en meteen maakte Loes Ketelaars daar van afstand goed gebruik van en konden Ellen van Kessel en Sonja van Hamond een paar keer mooi vanaf de cirkel scoren. Zephyr maakte optimaal gebruik van de speeltijd en zette in de laatste seconde de eindstand vast op 8-20.
Met deze overwinning hebben zij de derde plaats in de poule weer te pakken. De volgende wedstrijd is zondag om 9.45 uur thuis tegen White Demons 3.

Foto's:


0