07 juni 2016

Isa Schellekens weer brons op BZK

Het tweede weekend van de Brabantse Zomer Kampioenschappen heeft Isa Schellekens opnieuw een bronzen plak opgeleverd. De Schijndelse zwemster kwam samen met twaalf zwemmers van SWNZ in actie in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

De beste prestatie kwam zaterdag, direct al in het eerste programmanummers waarin SWNZ was vertegenwoordigd. Isa Schellekens wist haar inschrijftijd op de 200 meter rugslag met zeven seconden te verbeteren en behaalde daarmee een bronzen medaille, terwijl ze als vijfde ingeschreven was. Twee weken eerder haalde ze ook al brons op de 100 rug. Daarna mochten zeven dames van SWNZ aantreden op de 50 vrij. Marit van de Kerkhof werd knap vijfde, Iris van der Aa achtste, Britt Bakers eindigde als negende, Lisa Verheij als tiende. Bissola Adenekan werd vijftiende. Isa eindigde op plaats 25.
Op de 200 wissel werden Britt en Marit negende en tiende. De vierde SWNZ-zwemster, Naomi Janssen, eindigde op plaats negentien. Lisa werd helaas bij het keerpunt van de rug naar de school gediskwalificeerd en Isa eindigde op plaats zes. Jochem Kampman, de enige jongen in het gezelschap op zaterdag, zwom de 50 rug waarop hij als vijftiende eindigde.

Zondag

Een dag later zwom Jochem samen met Guy Huijsmans de 100 vrij. Jochem werd 21e. Guy zwom deze afstand voor het eerst in het 50-meterbad en eindigde op de tiende plaats. Vervolgens zwommen Britt en Mirelle de Kort de 50 meter schoolslag. Britt eindigde als zesde en Mirelle werd achtste. Op de 200 vrij was er een PR van twaalf seconden voor Iris en dat betekende een achtste plaats. Britt werd tiende. Lisa eindigde op plaats 19 en Isa eindigde eveneens op de tiende plaats.
Tot slot deed SWNZ op de 4×100 wissel dames mee bij zowel de junioren als de jeugd. Bij de junioren zwommen Iris, haar zus Anne, Naomi en Lisa. Anne zwom de schoolslag ruim onder haar toptijd in het 50-meterbad en Naomi vlinderde acht seconden onder haar pr in het 25-meterbad. Met zeer scherpe overnametijden (0.00 en 0.01) eindigden de meiden als negende. De jeugdzwemsters waren Isa, Mirelle, Bissola en Inge van Boxtel. Dit team tekende in november 2015 nog voor een bronzen medaille op de Regionale Sprint Kampioenschappen, maar werd nu gediskwalificeerd vanwege een te vroege overname van één van de meiden. Bij een goede overname was het team als vijfde geëindigd.

Foto's:


0