Wielervereniging Schijndel

Mike Teunissen en Koen de Kort namen van 5 tot en met 12 juni deel aan Critérium du Dauphiné in Frankrijk. De Engelsman Froome eindigde voorin en won het eindklassement voor de Fransman Romain Bardet en de Ier Daniel Martin. De Kort werd 95e in het eindklassement en Teunissen 123e.
In België werd op zondag 12 juni de UCI 1.1 klassieker de Ronde van Limburg verreden. Tim Kerkhof reed hier lang voor de Roompot-Oranje Peloton formatie op kop van het peloton om de vluchters van de dag terug te halen. Zij werden ook gepakt en het eindigde in een massasprint. Kerkhof eindigde als 88e op 1’23”.
Bjorn van der Heijden behaalde op 12 juni in een wedstrijd voor elite/beloften in het Belgische Aartselaar na 118 kilometer een 17e plaats. In het Belgische Alken behaalde Youri van Esch in een wedstrijd voor nieuwelingen over 60.5 kilometer in een massasprint, een 35e plaats. Op zaterdag 11 juni werd in het Belgische Sint-Katelijne-Waver een omloop voor nieuwelingen verreden. Na 68 kilometer zijn Sjors van Zandbeek als 23e, Carl Uptegrove als 25e en Aleksandr Maas als 52e geëindigd in het peloton op ruim een minuut van de winnaar die solo over de eindstreep kwam.

Jeugd

Diverse jeugdleden van WV Schijndel namen op zondag 12 juni deel aan de jeugdronde van Lage Zwaluwe. De uitslagen: Cat. 3: 5. Niels Hanegraaf; 14. Lucas Arts. Cat. 4: 13. Chris Kisters. Cat. 5: 3. Elise Uijen; 6. Laszlo van Melis; 19. Björn Vos. Cat. 6: 2. Max Mosmuller. Cat. 7: 4. Stijn Hanegraaf

Tom van de Weijdeven en Tijn Louwerensen namen op zondag 12 juni in categorie 5 in Dordrecht op het trainingsparcours van RTC de Mol deel aan het klimomnium. Tom eindigde in de tijdrit als tweede en Tijn werd daarin zevende. Tom won de rit in lijn waardoor hij eindwinnaar van het omnium werd. Tijn eindigde als vierde in de rit in lijn en werd hierdoor zesde in het omnium.

Foto's:


00