20 september 2016

Team Meierijstad stelt kieslijst vast

De ledenvergadering van de nieuwe partij Team Meierijstad heeft afgelopen dinsdag in de Loop’r in Olland de kieslijst vastgesteld. Al eerder was de top 15 vastgesteld, daar zijn nu de volgende 35 leden aan toegevoegd.
Op de lijst veel bekenden uit de politiek uit Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode, onder andere een oud-wethouder: Bart Eijkemans. Ook de huidige Rooise wethouders staan op de lijst: Ad van der Heijden en Jeanne Hendriks-van Kemenade. De huidige Schijndelse wethouder Eus Witlox, voert de lijst aan. De lijsttrekker is trots op de lijst en op de fusie van de zes lokale partijen. “Een sterke lokale partij is de beste garantie om voor alle 13 kernen een goede toekomst te realiseren!”, aldus Witlox.

Onderdelen

Ook is dinsdagavond intensief over het verkiezingsprogramma gesproken. Het verkiezingsprogramma is opgedeeld in 7 onderdelen waaronder de speerpunten Meierijstad breed worden benoemd. De onderdelen zijn gebaseerd op de kernwaarden van de partij:
opkomen voor de belangen van dorpen en wijken; streven naar een duurzame leefomgeving; uitgaan van de kracht van burgers; een rechtvaardige samenleving; mens voorop, zorg op maat; een betrouwbare overheid; kies voor een pragmatische aanpakTevens is te lezen wat wij meer specifiek in elk van de 13 kernen van Meierijstad willen bereiken.
Een greep uit de speerpunten voor Schijndel: realisatie gemeentelijk kunstmuseum met daarin onder meer de Schijndelse kunstcollectie; een gemeentelijke loketfunctie; behoud van het huidige hoge niveau van sportaccommodaties; realisatie van een MBO-dependance van het ROC; doorontwikkeling van Bizzi en de omgeving van de skatebaan tot ontmoetingsplaats voor de ‘oudere jeugd’; een podiumfunctie naar de lokale maat; behoud van de brandweerkazerne; antrekkelijk houden van het winkelcentrum; gratis parkeren, een blauwe zone
Het volledige programma is terug te vinden op www.teammeierijstad.nl

Foto's:


b