23 november 2016

Mirjam Pijnappels hoogleraar VU

Mirjam Pijnappels, afkomstig uit Schijndel, is op vrijdag 18 november benoemd tot hoogleraar Mobiliteit bij veroudering aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Na het behalen van haar atheneumdiploma op (destijds) het Skinlecollege, studeerde zij biomedische gezondheidswetenschappen in Nijmegen. Sinds 2000 is ze werkzaam aan de VU op de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen, waar zij in 2004 promoveerde op een onderzoek naar Balansherstel na struikelen bij jongeren en ouderen. De jaren daarna heeft ze verder onderzoek gedaan om de mobiliteit van ouderen nog beter in kaart te brengen.
In haar oratie, “Beweegrede(n): mobiliteit bij veroudering”, legde de nieuwe hoogleraar uit dat haar faculteit in nauwe samenwerking met andere universiteiten, onderzoekscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, etc. werkt aan het opzetten van een Expertise Centrum voor beweging en mobiliteit, waar ouderen bijboorbeeld advies op maat krijgen met een bijbehorend oefenprogramma om zo te helpen voorkomen dat ze vallen. Dit alles met als uiteindelijke doelstelling om de steeds groter wordende groep ouderen te helpen langer mobiel en zelfstandig te blijven.

Foto's:


0