29 november 2016

Twintigjarig artiestenjubileum Danny Keetels

Twintig jaar geleden stond Danny Keetels voor het eerst op het podium bij tapperij de Beurs in Schijndel. Hij viert dat op 3 december bij het City Theater, waar hij om 21.00 uur met The Bowie Horns en Fritz Appel het podium betreedt. The 20th Anniversary Show is een greep uit zijn eigen repertoire.

Vanaf dat debuut is hij ook actief als songwriter en schrijft en arrangeert hij muziek, zowel voor eigen projecten als voor anderen. Zo werd in 2014 zijn nummer ‘Grasping Song’ op single uitgebracht door niemand minder dan Waylon.
De Beurs en het City Theater waren in die afgelopen twee decennia podia waar Danny jaar in jaar uit altijd graag terugkeerde om zijn muziek te presenteren aan het publiek uit zijn woonplaats.

“Voordat ik begon met liedjes schrijven was ik al een tijdje bezig met piano en gitaar. Op les probeerden ze me noten te leren lezen met saaie oefeningen, maar dat boeide me niet. Thuis leerde mijn vader me akkoorden en toonladders. Daar had ik veel meer aan, ik kon nu mijn favoriete liedjes naspelen en zelf liedjes componeren. Dat was veel interessanter” aldus Keetels.
Medio jaren negentig begon hij in diverse bandjes en projecten te spelen en verschenen de eerste cd’s. “Die eerste optredens met ‘Mindshift’ en ‘Blockhanger’ in kroegen en zaaltjes waren te gek. Je leefde er naar toe alsof het een Pinkpop-optreden was en de kick om op het podium te staan was echt enorm”.
Met ex-leden van ‘Mindshift’ richtte Danny later de band ‘Shotgun Shiva’ op waarmee ze veelvuldig optraden in de underground stonerrock scene.

Zult

Naast eigen werk ontstond in 2002 als geintje de band ‘Zult’. Covers werden opnieuw gearrangeerd en kregen een verfrissende eigen outfit. “We namen een paar van deze covers op, stuurde ze naar Paaspop en het eerste Zult-optreden was een feit.” De mix van eigenwijze covers sloeg aan en er volgden meer grote podia. Het repertoire werd uitgebreid met eigen werk en de naam werd omgedoopt naar ‘Rezult’.
In 2008 richtte Keetels zijn huidige band ‘Twenty Sicks’ op. Het trio is vrijwel ieder weekend op pad met een mix van omgebouwde covers en eigen werk. Zo was de groep onder andere te zien bij 3Fm,Solar, Zwarte Cross, Paaspop en Festyland en als supportact voor Waylon, Golden Earring en Blof.
Sinds kort heeft Danny een eigen opnamestudio. Zijn doel is om muzikanten uit de regio te kunnen voorzien van goede audio-opnames, eventueel ondersteund met videomateriaal. “Er zit veel talent hier in de regio, jong en oud. Het is mooi om met diverse muzikanten samen te werken en ze op deze manier verder op weg te helpen. Muziek is gewoon mijn ding. Ik kan niet zonder.”

In het voorprogramma staat Dennis Benedict, terwijl de afterparty wordt verzorgd door DJ MadMixMustang. Tickets zijn voor 7,50 euro te koop bij Tabaktief Van Roessel in Schijndel. E-tickets via www.tapperijdebeurs.nl

Foto's:


0