21 maart 2017

Eenvoudig klusje voor Avanti’31

Avanti’31 had zondag in de thuiswedstrijd tegen St. Michielsgestel een onverwacht eenvoudige middag. De 3-0 overwinning was dan ook volledig verdiend. Door dit resultaat heeft de ploeg weer een beetje aansluiting gekregen met de middenmoot.

Avanti ging gelijk fel van start wat na 9 minuten al leidde tot de eerste scoringskans. Een inzet van Robin Schakenraad ging voor het doel langs, maar de bal kwam uiteindelijk nog voor de voeten van Jelle van der Eerden wiens schot bekwaam werd gestopt door de doelman van Gestel.
Na een kwartier was de voorsprong voor Avanti toch een feit. Jeroen Brus zette aan de rechterkant prima door en zijn voorzet op het hoofd van Sam Habraken was op maat. In de 31e minuut was er de enige kans voor St. Michielsgestel van de 1e helft. Een strak schot eindigde buiten bereik van Steff van Kaathoven op de paal. Vlak voor rust scoorde Habraken weer, nu vanuit een voorzet van Fabian Koenen, en dit keer met de voet.

Controleren

Na rust veranderde er niets aan het speelbeeld. Avanti controleerde de wedstrijd eigenlijk vrij eenvoudig. Net als voor de rust was er eigenlijk maar één kans voor de bezoekers uit Gestel, en opnieuw was het de paal die een doelpunt voorkwam.
In de 85e minuut bracht de ingevallen Mauro Brus na een flipperkastsituatie voor het doel van Gestel de stand op 3-0. De wedstrijd eindigde overigens voor Avanti toch nog in mineur door een nare blessure voor Geert van Heeswijk. Hij moest met een waarschijnlijk gebroken oogkas en jukbeen naar het ziekenhuis.
Komende zondag speelt Avanti de lastige uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht dat nog volop meedoet voor het kampioenschap. De wedstrijd in Geffen begint om 14.30 uur.