28 maart 2017

Prima wedstrijd Hopbel

De Hopbel sloeg zondag in Maliskamp af tegen Rosmalen en kreeg meteen een eerste kans. Die werd gemist en De Hopbel kreeg ook meteen een counter om de oren, waaruit Rosmalen een strafcorner wist te versieren. Via een mooie variant werd het 1-0 voor de thuisploeg. Kansen om gelijk te maken waren er genoeg, maar het lukte pas nadat Melvin van leeuwen, afgelopen vrijdag ook al trefzeker in de beker, dwars door de defensie sneed. De ban leek gebroken maar goed keeperswerk aan de kant van Rosmalen voorkwam meer treffers. Rosmalen versierde een strafbal en doelman Maxime Hubregts kon de inzet niet keren. Dit zorgde voor een 2-1 ruststand.
Na de rust kwam De Hopbel op 2-2 door een mooie goal van Joep Korsten vanaf de achterlijn. Meteen daarna maakte Rosmalen 3-2. De Schijndelaren waren echter nog niet klaar met Rosmalen. Een flitsende actie van Jasper Wolfs zorgde voor de 3-3. Uiteindelijk was het Bart Broeders die de 3-4 met zijn backhand binnen sloeg, wat ook de einduitslag werd.
De altijd trefzekere topscorer Duran van der Schoot maakte deze week geen doelpunt. Hij zorgde wel voor drie belangrijke en mooie assists deze zondag.
Zondag speelt De Hopbel thuis tegen Oss.

Te sterk

De dames bleken zondag een maatje te groot voor Uden. Na 6 minuten stonden zij al met 2-0 voor door treffers van Eveline van Duijnhoven en Moniek Janssen. Uden deed wat terug en versierde een aantal strafcorners. De verdediging van Hopbel hield echter stand.
In de tweede helft hockeyden de bezoekers beter, maar De Hopbel was nog steeds de bovenliggende ploeg.
Pleun Mathijsen en Maaike van Hoof verhoogden met twee rake strafcorners de score tot 4-0.
Aankomende zondag spelen de dames tegen de rode lantaarndrager Concordia, uit in Roermond om 12.45 uur.