24 maart 2017

René Schuurmans pakt uit met Goud

Zijn ziel en zaligheid zit erin, hij is er hartstikke trots op en noemt het Goud. Het is ook de titel van het splinternieuwe album van zanger René Schuurmans uit Den Dungen. De zilveren schijf die Goud is en die hij, verpakt in een feestelijk programma, op zondag 2 april vanaf 18.00 uur n het City Theater in Schijndel presenteert.

Zijn allereerste échte optreden voor een groot publiek was circa 15 jaar geleden tijdens een groot muzikaal evenement op de Markt in Schijndel, gepresenteerd door plaatselijk zangheld Theo van Veghel. Daarom heeft zanger René Schuurmans nog steeds een speciaal plekje in zijn hart en hoofd voor Schijndel. Hij hoefde er dan ook niet lang over na te denken waar hij zijn nieuwe album Goud wilde presenteren en wie hij daar het liefst bij zou hebben. Zondag 2 april is het City Theater the place to be en Theo van Veghel zal alles aankondigen wat er op het menu staat. De lancering van Goud wordt verder feestelijk verpakt met verrassende optredens van muzikale collega’s.

Sausje

Hoewel het in een ‘vorig leven’ niet zijn ambitie was om zanger te worden, werd René Schuurmans dat uiteindelijk wel. Hij heeft intussen tientallen singles op zijn naam staan, lanceerde eerder al vijf albums, zingt op grote en kleine evenementen, feesten en partijen, maakte muzikale vakantiereizen en geniet nog elke dag van wat hij doet. Hoewel vrij van kapsones, is hij er toch best trots op dat hij er, ondanks de contante stroom van nieuwe zangers en zangeressen, nog steeds bij is. Waar hij overigens ook direct een verklaring voor heeft: “Ik ben niet afhankelijk van anderen want ik schrijf mijn eigen liedjes. Daar gooi ik een sausje overheen zodat het een Schuurmans sound krijgt. Ook zonder dat mijn naam genoemd wordt, moeten mensen namelijk direct horen dat een liedje van mij is. Dat is het eigen geluid dat je nodig hebt”.

Presentatie

De ingrediënten van zijn sausje zijn heel speciaal volgens Schuurmans. “Dat zijn bepaalde geluiden die ik zelf heel mooi vind. Ik kan het echter niet precies aangeven”, houdt hij het vaag. Dát zijn smaak gedeeld wordt door velen is een feit. René mag zich verheugen in een grote schare aanhangers en die zijn allemaal van harte welkom bij de presentatie zondag 2 april van zijn zilveren schijf die wat René betreft Goud is. Hij is trots op elk nummer. “Het is een verzameling van al eerder uitgebrachte singels zoals mijn laatste ‘Hey doe niet zo sexy, ‘Tot het einde’ en ‘Bij ons in Brabant’ aangevuld met niet eerder uitgebrachte liedjes. Het is divers met veel vrolijke noten, maar ook mooie ballads.” Dan: “Ik heb er mijn ziel en zaligheid in gestoken. Daarom heb ik het Goud genoemd.”

Kaartjes kosten 15,00 euro inclusief het album en zijn te verkrijgen bij Tabaktief Jan van Roessel in Schijndel of online te reserveren via www.tapperijdebeurs.nl

Foto's:


0