Sint Catharina en Barbara Schijndel bij Gilde Crans

 

De Gildes van Schijndel, Sint- Oedenrode, Erp en Veghel schoten op 22 april voor de eerste keer om de titel Koning van GildeCrans Meierijstad.
onder het thema “verbroedering” geschoten voor de . Om klokslag 13.00 uur kwamen de Gildes apart vanuit vier straten de Markt in Erp opgelopen. Vanuit hier gingen alle gildeleden van de vier Gildes, in verbroedering door elkaar in volgorde met tamboers, bazuinblazers, vaandeldragers, vendeliers, koningen zilverdragers en andere gildeleden in gezamenlijke stoet naar het gildeterrein van Erp.
Via voorrondes gingen van elk gilde vijf leden naar de finale. Vanuit het Gilde van Schijndel, waren dat Agnes en Martien van Eerd, Ton van Heesch en Ad en Inge Kools.
Uiteindelijk was het Maria van Wieringen, van Onze Lieve Vrouwe Catharinagilde Erp die de titel van koning van de GildeCrans Meierijstad mag dragen. Maria mag Nu voor één jaar met het wissel koningschild naar buiten treden. Het is de bedoeling dat alle vier de gildes elkaar nóg beter leren kennen. Dit willen ze doen door elk jaar bij een ander Gilde binnen Meierijstad deze dag te organiseren. Volgend jaar wordt het verbroederingsfeest in Veghel gevierd.

Foto's:


0