04 april 2017

Avanti’31 sleept gelijkspel uit het vuur

Voor zowel Avanti als DSC was het zondagmiddag een belangrijk duel om degradatie dan wel nacompetitie te ontlopen. Dankzij een aantal prima reddingen van doelman Steff van Kaathoven en doelpunten van Milan Lucius en Jeroen Brus kwam Avanti een 0-2 achterstand te boven. De gelijkmaker van Jeroen Brus viel pas in de laatste seconden van de blessuretijd.

De eerste kansen waren voor Avanti. Meteen in de eerste minuut kwam een voorzet van Jeroen Brus bij Koen van Engeland, maar zijn inzet leverde niet meer op dan een corner. Vijf minuten later kwam Rick van Lier een teenlengte te kort na een voorzet van Mauro Brus. De eerste kans voor de bezoekers uit Kerkdriel kwam in de 17e minuut, maar toen was het wel direct 0-1. Twee minuten later had het 0-2 kunnen zijn, maar Steff van Kaathoven wist met een fantastische reflex een kopbal vanaf twee meter nog tot corner te verwerken. Avanti kreeg in de eerste helft verder niet meer dan een paar kleine kansen terwijl de verdediging de handen vol had aan de balvaste en snelle Drielse aanvallers.

Reddingen

Na rust had Avanti wel veel balbezit, maar steeds weer was de eindpass onzorgvuldig waardoor DSC het verdedigend niet heel erg moeilijk had. De beste kansen waren dan ook in eerste instantie voor de gasten, maar scoren bleek ook voor DSC een lastige opgave. In de 63e minuut werd het toch 0-2, toen scheidsrechter Klaassen zijn enige foute beslissing van de wedstrijd maakte. Hij zag in een actie van doelman Van Kaathoven, die met twee handen op de bal dook, een overtreding op een Kerkdrielse aanvaller en hij legde de bal op de stip.
Avanti wisselde een verdediger voor een aanvaller en dat was, ondanks verschillende hachelijke momenten voor doelman Van Kaathoven, een goede keuze. Invaller Milan Lucius had geen twee minuten nodig om de aansluitingstreffer binnen te koppen en Avanti stroopte de mouwen nog maar eens op. De scheidsrechter strafte uiteindelijk het voortdurende tijdrekken van DSC af door lang te laten doorspelen en op de valreep liet Jeroen Brus doelman van Geffen met een keurig schot in de bovenhoek kansloos. Man of the Match was, Steff van Kaathoven die zijn ploeg met een aantal goede reddingen steeds op de been hield. Een terecht gelijkspel, maar wel een gelijkspel waarmee de zorgen voor Avanti groot blijven.
Komende zondag speelt Avanti’31 in Oss tegen titelkandidaat Margriet.