19 april 2017

Doek valt voor Schijndels Weekblad

Het Schijndels Weekblad houdt op te bestaan. Uitgever Jan & Jan Media BV gaat samenwerken met Schijndel Media BV, onder meer uitgever van DeMooiSchijndelKrant. Het Schijndels Weekblad valt 4 mei voor de laatste keer op de mat.

“Samenwerken en elkaar versterken is de basis van deze nieuwe samenwerking”, aldus Ineke Blummel, eigenaar van Schijndel Media BV. Zij slaat de handen ineen met Jan Forman en Jan van de Vossenberg van Jan & Jan Media. “Want een goede samenwerking is beter dan het wekelijkse lokale nieuws dubbel te brengen”, laat het drietal weten.

Verspreidingsgebied
Het Schijndels Weekblad is in 1938 opgezet door de Schijndelse familie Van de Wiel. Na diverse overnames kwam het in juni 2015 in handen van Jan & Jan Media BV, dat ook de weekbladen De Brug en De Rosbode / Streekwijzer uitbrengt. Omdat DeMooiSchijndelKrant en het Schijndels Weekblad in hetzelfde verspreidingsgebied verschijnen, zochten Forman en Van de Vossenberg contact met Ineke Blummel. Na een aantal in goede sfeer verlopen gesprekken, bleek er een klik tussen het drietal. “Er is een goede basis gelegd voor een samenwerking om elkaars kranten te versterken”, aldus Blummel. Een samenwerking die gepaard gaat met veranderingen. Forman en Van de Vossenberg leggen uit: “Wij halen het Schijndels Weekblad uit de markt en gaan in Schijndel dit jaar twee keer een magazine uitbrengen, genaamd B´ons. De nadruk van dit magazine ligt niet op de actualiteiten. Als het een succes wordt, zijn we van plan dit per kwartaal te gaan uitgeven.” Jan & Jan Media blijft uitgever van De Brug en De Rosbode / Streekwijzer.

Historie
Het drietal realiseert zich dat met het verdwijnen van het Schijndelse Weekblad een einde komt aan een stukje historie van Schijndel. Blummel: “Ik ga graag in gesprek met mensen die in onze krant artikelen missen die te lezen waren in hun vertrouwde Schijndels Weekblad. Mijn intentie is te voorzien in een behoefte voor beide lezersgroepen, dus zowel de lezers van het Schijndels Weekblad als die van DeMooiSchijndelKrant.”
Verenigingen en bedrijven kunnen hun nieuws als altijd kwijt bij Schijndel Media. De samenwerking biedt adverteerders de mogelijkheid om via een aantrekkelijk tarief te kunnen adverteren in zowel DeMooiSchijndelKrant als de uitgaven van Jan & Jan Media in de regio.

Foto's:


e