18 november 2015

Lintje voor Thom Dissel

Thom Dissel mag zich sinds vorige week woensdag lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Dissel is onder meer bekend van het carnaval en is vrijwilliger bij de scouting. Met zijn 47 jaar is hij opvallend jong voor iemand ide een lintje ontvangt.

Als bestuurslid van de Stichting Karnaval Schijndel (SKS) zette Dissel zich in om zoveel mogelijk geledingen van de samenleving bij het carnaval te betrekken. De organisatie heeft hij gemoderniseerd, onder meer door het Schorsbosser Kabinet te organiseren. Hij is er zelf minister-president van en stuurt met zijn vijf ministers de verschillende commissies aan.
Sinds 1990 is Dissel vrijwilliger bij de scouting. Ook daar stortte hij zich op het carnaval: hij is een van de grondleggers en voorzitter van de uit de scouting voortgekomen carnavalsvereniging de Geinstampers.
Ook bij de Hartemèrt, het Citymanagement en de Budoclub is hij vrijwilliger.

Foto's:


S