14 december 2015

Druk programma synchroonzwemmen

Zeventien kandidaten van de afdeling Zwemvaardigheidzwemmen zijn afgelopen zaterdag geslaagd voor een synchroonzwemdiploma. De kandidaten oefenden verschillende figuren, drijfvormen en zwemslagen. Zaterdag konden zij tijdens het examen laten zien dat ze alles beheersen. Elf kandidaten slaagden voor het diploma synchroonzwemmen 1 en zes kandidaten voor synchroonzwemmen 2. Synchroonzwemmen 1: Daniel van Aarle, Thije van Asseldonk, Eefje Bauer, Renske van den Boom, Naomi Bottenheft, Jessie Bozelie, Elissa Emmers, Maaike van Hulsentop, Marit Leurs, Ymke Veenstra en Melissa Wijnakker Synchroonzwemmen 2: Moon van Asseldonk, Noa van Asseldonk, Luc Cooijmans, Kathelijne Kluin, Noor van Lier en Eva Zuidema.

Wedstrijd

Voor de meisjes stond zondag een wedstrijd op het programma. Op het zeilbootniveau behaalde Fenne van Heesch een gouden medailleplaatje. Ze scoorde drie punten meer dan bij de vorige wedstrijd. Fien van Dinther haalde zilver met 27 punten, een flinke vooruitgang van 6 punten! Daniëlle Beniers had veel moeite met het drijven in rugligging met de armen boven het hoofd. Daardoor kon ze haar beste score tot nu toe niet evenaren. Voor Melissa Wijnakker en Naomi Bottenheft was het hun eerste wedstrijd op balletbeenniveau. Melissa zette 27 punten op het scorebord met de maximale punten voor het balletbeen. Voor Naomi was er brons. Bij de vorige wedstrijd zwom ze nog op zeilbootniveau. Ze haalde een zeer goede score voor het inhoeken. Merel van den Nieuwenhof haalde voor de eerste keer een gouden medailleplaatje op het hogere spagaatniveau. Ze haalde de maximale score op drie van de vier figuren! Lisa van Esch zwom op hetzelfde niveau naar het brons met 21 punten.

Op het Age 2 niveau presteerde Nika Bozelie beter dan ooit tevoren. Ze haalde bijna 47 punten en verbeterde zichzelf daarmee met ruim anderhalve punt (ten opzichte van de vorige wedstrijd waarin ze dezelfde figuren zwom). Eveline van den Heuvel haalde ruim 42 punten en verbeterde haar eigen score op de Barracuda spindown 360. Lieke van Boxtel kon helaas niet de hele wedstrijd uitzwemmen maar zette wel een mooi resultaat neer voor de Reiger. Bij de Junioren haalde Joëlle van Dijk de 10e plaats met 49,5 punt. Voor Sandra Schellekens was het een goede wedstrijd. Nog nooit eerder haalde ze 49 punten in een wedstrijd op Juniorniveau en afgelopen zondag wist ze die heel ruim te behalen. Ze nam het clubrecord voor de Vlinder over van Mirelle de Kort, die haar op de voet volgde met 49 punten. Mirelle veroverde het clubrecord op de Barracuda airborne split, dat voorheen op naam van Joëlle stond.

Uitslagen synchroonzwemwedstrijd:
Zeilbootniveau: Fenne van Heesch, goud met 32 punten; Fien van Dinther, zilver met 27 punten, Daniëlle Beniers, zilver met 25 punten. Balletbeenniveau: Melissa Wijnakker, zilver met 27 punten, Naomi Bottenheft, brons met 22 punten. Spagaatniveau: Merel van den Nieuwenhof, goud met 32 punten; Lisa van Esch, brons met 21 punten.
Age 2: Nika Bozelie 46,9015 punten; Eveline van den Heuvel 42,1856 punten. Junioren: Joëlle van Dijk 49,4775 punten; Sandra Schellekens 49,2614 punten; Mirelle de Kort 49,0871 punten.

Foto's:


0