20 december 2015

Heren Zephyr pakt uit tegen HVW

De mannen van Zephyr zijn bezig met een sterk seizoen. Ze staan tweede vanwege één verloren partij tegen nummer 1 MHV uit Mill. Zaterdag kwam nummer 3 HVW uit Wanroij op bezoek, Zephyr moest het stellen zonder opbouwers Sjoerd Bouwmans en Tom Voets.
Het eerste doelpunt was voor de uitploeg, maar Zephyr liet in de volgende aanvallen zien dat ze veel kwaliteit hebben en dat iedereen doelpunten kan maken. Achtereenvolgens scoorden Dennis van der Eerden, Jorge Carvalho, Bram van de Ven, Anton van de Laar en Sahbi Jemai zodat Zephyr een vroege voorsprong van 5-1 pakte. De Schijndelaren speelden erg goed. De verdediging stond zeer sterk en keeper Rob van den Oetelaar zorgde ervoor dat HVW maar weinig kon scoren. Halverwege de eerste helft zette Zephyr weer eens aan en de voorsprong van 10-6 werd uitgebouwd naar 15-6. De thuisploeg verslapte niet en ging met een grote voorsprong rusten: 19-9.
De tegenstander liep een klein beetje in begin tweede helft, tot 20-12, maar Zephyr pakte gewoon de draad weer op. Opbouwers Bram van de Ven, Anton van de Laar en Pieter Smits schoten lekker raak van afstand. Hannes van de Ven werd meermaals mooi vrijgespeeld aan de cirkel en in de dekking was Sahbi Jemai erg belangrijk in het aansturen van zijn team. De voorspong werd niet veel groter (26-14), maar Zephyr wist dat de overwinning niet in gevaar zou komen. Rob van den Oetelaar werd na een puike wedstrijd in het doel gewisseld met GertJan van Zutphen, die ook een paar mooie reddingen verrichtte. Zephyr speelde de wedstrijd gecontroleerd uit, maar moest op het einde nog een paar doelpunten incasseren. Het werd uiteindelijk 35-25. Zephyr liet zien een maatje te groot te zijn voor de meeste ploegen in deze competitie.