16 februari 2016

Avanti’31 knokt voor verdiend gelijkspel

Het was geen beste wedstrijd afgelopen zondagmiddag in Nuland. De weersomstandigheden waren met een gure wind en een mix van regen en natte sneeuw niet aangenaam en het kunstgrasveld werd in de loop van de middag ook behoorlijk glad.
Nulandia nam vanaf de aftrap het initiatief en het eerste kwartier van de wedstrijd had Avanti’31 het ook lastig om onder de druk van Nulandia uit te komen. De druk van Nulandia leidde echter niet tot echte kansen voor de thuisclub en geleidelijk aan kwam Avanti dan ook wat meer aan voetballen toe.
Kansen bleven echter aan beide kanten schaars. Eenmaal was Nulandia dicht bij een treffer maar de bal ging ruim over, en Avanti was met een goed genomen vrije trap van Geert van Heeswijk dicht bij een doelpunt. Tien minuten voor rust leek Avanti het onheil over zichzelf af te roepen toen Bas van Gaal met zijn tweede gele kaart voor commentaar op de leiding door scheidsrechter Bus naar de kleedkamer werd gestuurd. Aan het wedstrijdbeeld veranderde het ondertal van Avanti niet echt veel, aangezien Nulandia aanvallend maar weinig kansen wist te creaeren.

Morele winnaar

Ook in de tweede helft wist Nulandia de man-meer-situatie niet echt uit te buiten. Geert van Heeswijk was nog het dichtst bij de openingstreffer toen hij in de korte hoek wel de Nulandse keeper wist te passeren maar de bal via de paal naast zag gaan. Een kwartier voor tijd was het toch Nulandia dat op voorsprong kwam. De thuisploeg had daar wel de hulp van Menno Geerts bij nodig die zijn eigen keeper passeerde. Coach Ronny Everaerts koos vervolgens voor de aanval door een verdediger te vervangen door een spits. Vijf minuten voor tijd werd die keuze beloond toen diezelfde invaller Milan Lucius een vrije trap van Geert van Heeswijk fraai in het Nulandse doel wist te koppen. In de slotminuten gaf Avanti het ene punt niet meer af en kon het feitelijk als morele winnaar terug naar Schijndel.
Komende zondagmiddag volgt de verre uitwedstrijd tegen Stormvogels in Siebengewald. Stormvogels staat op de ranglijst met aeaen wedstrijd minder gespeeld net boven Avanti. Voor de blauw-witten dus zaak om de punten mee terug naar Schijndel te nemen en daarmee mee te blijven spelen voor de bovenste plaatsen.

Foto's:


0