16 februari 2016

Pauliena Rooijakkers wint strandrace

Pauliena Rooijakkers stond na haar behaalde nationale titel in Noordwijk even droog, maar in de strandrace van Rockanje op zondag 14 februari verdedigde de renster van Parkhotel Valkenburg haar titel met verve door Iris Slappendel en Esther van Veen achter zich te laten. “Het eerste stuk bij het moeras (Gatdam) sloeg ik een gaatje, maar nadat Iris in een groepje was teruggekomen en later ook Esther van Veen, heb ik me tot het einde rustig gehouden. Ik ben zaterdag teruggekomen van een trainingskamp in Lloret de Mar, heb daar met de ploeg zes dagen hard getraind, dus was het met een verschil van 20 graden even afwachten waar ik zou staan, maar voelde me prima.’’
Bij de heren zegevierde de vriend van Rooijakkers, Ronan van Zandbeek, door Ramses Bekkenk af te troeven.
In de veldrit voor junioren in het Belgische Hechtel-Eksel op zondag 14 februari behaalde Koen van Helvoirt een 9e plaats.
In het Belgische Middelkerke werd op zaterdag 13 februari de laatste veldrit in de Superprestige-reeks verreden. Bij de vrouwen behaalde Sophie de Boer een 2e plaats achter de Belgische Sanne Cant. Bij de elite renners werd Twan van den Brand 16e. Mathieu van der Poel won de wedstrijd. De Belg Wout van Aert werd 2e. Hij won ook de Superprestige. Bij de junioren behaalde Niels Verbruggen een 29e plaats.

Foto's:


0