22 februari 2016

Dames Zephyr troeven Blauw Wit af

De dames van Zephyr ontvingen zondag Blauw wit uit Den Bosch. De vorige wedstrijd werd met aeaen puntje verschil door Zephyr gewonnen. Beide teams hadden een erg sterke verdediging staan en er kwamen dan ook weinig kansen. Zephyr wist na een tijdje het gat te vinden en kwam op een 4-1 voorsprong door goals van Esther van Eggelen, Ingrid Bijnen en Nolly Goossens. Mooie reddingen van Peggy Blankwater weerhielden Blauw Wit lang van scoren, maar net voor de rust gooiden zij twee keer raak. Ruststand 4-3. Dit bracht de ruststand op 4-3.
In de tweede helft ging het er iets feller aan toe. In de rust had Zephyr van coach Ad Martens de opdracht gekregen om de hoeken vast te zetten om de tegenstanders uit hun spelletje te halen. Dit was voor de Schijndelse dames erg wennen waardoor er ook snel een tegendoelpunt kwam. Het stond 4-4. Daarna ging het beter en de tegenstander raakte inderdaad uit hun spel waardoor ze balverlies kregen. Hier maakte de dames van Zephyr gebruik van. Door doelpunten van Willeke Timmers, Ellen van Kessel en Loes Ketelaars werd de stand op 7-4 gebracht. Het felle verdedigen van Zephyr zorgde ervoor dat de tegenpartij twee penalty’s kreeg. Deze waren allebei raak. Door goed en snel samenspel kreeg Ellen van Kessel kansen en ze scoorde hieruit nog twee prachtige doelpunten. De eindstand werd uiteindelijk 9-6 in het voordeel van Zephyr. De dames staan nu op de vierde plaats.