16 februari 2016

Makkelijke middag voor dames Zephyr

Na een weekend flink gefeest te hebben met carnaval waren de dames van Zephyr weer fit voor de wedstrijd tegen HCB ’92, een tegenstander van wie in het eerste deel van de competitie ruim werd gewonnen met 20-6.
Na een goede warming up begon de wedstrijd in Boxtel meteen fel. Zephyr speelde de bal snel rond waardoor Loes Ketelaars vrij kwam te staan op de rechterhoek en scoorde.. Door een mooie aanval kwam Ingrid Bijnen vrij te staan op de cirkel en scoorde ze het tweede doelpunt. Door een goede lange pass van keepster Peggy Blankwater kon Esther van Eggelen het volgende doelpunt scoren. HCB kwam niet aan zet en Zephyr scoorde weer vanuit een negenmeter. In de volgende aanval werd Nolly Goossens vrij gespeeld op de linkerhoek wat opnieuw een treffer opleverde.
In de volgende fase van de wedstrijd laat Zephyr even wat steken vallen. Het resulteert in het eerste doelpunt van HCB. Zephyr speelt rommelig in de aanval en verliest de bal waardoor HCB weer kan scoren. Gelukkig blijft Nolly Goossens scherp en scoort weer vanaf haar positie op de hoek. Zephyr pakt de draad weer op en vanuit de opbouw laat Ingrid Bijnen de keepster met een keiharde worp in de linkerhoek kansloos. Halverwege is de stand 2-10.
Willeke Timmers scoort de eerste goal in de tweede helft door een mooie passeerbeweging op de rechteropbouw. De volgende twee aanvallen van Zephyr zijn erg mooi uitgespeeld waardoor Ellen van Kessel helemaal vrij komt te staan. Ze gooit beide keren vanuit haar linker opbouwpositie de bal snoeihard in de onderste linkerhoek.
De score loopt op naar 3-14, maar Zephyr blijft snelheid in haar spel houden en gelukkig werpt dat zijn vruchten af. Zo eindigt de wedstrijd in een 4-18 overwinning voor de Schijndelse ploeg.

Foto's:


0